Caz apoplectic! F.R. Volei se autoincriminează prin răspunsul la contestaţie şi o lasă pe dinafară pe CSŞ Bega Timişoara, calificată pe merit în teren, la finale mergând CSŞ5 Bucureşti

Nu-i uşor să te afli în pielea profesoarei Cerasella Şerban, antrenor care cu greu va avea cum să le explice merituoaselor sale cadete şi speranţe de la CSŞ Bega Timişoara, calificate prin joc, pe teren, şi la cel de-al doilea turneu final din acest an, al Campionatului Naţional Divizia Juniori, că o simplă contestaţie cu răspuns favorabil, oferit de Federaţia Română de Volei, parcă legată la ochi şi oarbă la contradicţia pe care însuşi forul federal o iterează, le lasă din păcate în afara celor mai bune 8 trupe din ţară. „Verde” a primit la „masa verde” CSŞ5 Bucureşti, autoare a doar două succese în cele 5 jocuri ale turneului, faţă de 4 ale bănăţencelor, tari şi într-un 3:0 direct.

CSS Bega Timişoara

 

Sporttim v-a prezentat cazul zilele trecute cu lux de amănunte iar acum revine cu hotărârea Federaţiei Române de Volei, făţiş obtuză şi cu atât mai mult astfel tocmai prin cele explicate în textul deciziei. Aşadar, în adresa din 1 aprilie, şi nu e păcăleală cât de mare poate să fie contradicţia, către direct implicatele CSŞ5 Bucureşti şi CSŞ Bega Timişoara dar şi către „mărul discordiei”, CSM Codlea şi CSŞ Caransebeş, FRV spune că „prin prezenta vă informăm că analizând în cadrul C.C. Competiţii contestaţia făcută de CSŞ5 Bucureşti prin profesorul State Florin la Turneul Semifinal de la Blaj, s-au hotărât următoarele:

–          Jucătoarele Lăzăroiu Camelia şi Lăzăroiu Delia sunt suspendate pe o perioadă de 12 luni conform ROAV Cap 7 Art 25 punct 3. Aceste două jucătoare au fost legitimate în luna ianuarie la CSŞ Caransebeş cu dezlegare de la CSM Codlea, după care au evoluat în jocurile din 19 ianuarie, 16.02 şi 2.03 la CSM Codlea, iar în jocul din 19 februarie la CSŞ Caransebeş. La turneul de la Blaj jucătoarele s-au prezentat cu echipa CSŞ Caransebeş, unde au evoluat în jocurile 1303 şi 1307, moment în care CSŞ5 Bucureşti a contestat prezenţa celor două jucătoare.  

În urma acestor fapte relalate mai sus, C.C. Competiţii omologhează pentru echipa CSŞ Caransebeş jocurile 1303 şi 1307, cu scorul de 0-3 (0-75). Echipa CSŞ Bega Timişoara a fost sancţionată cu pierderea a 4 puncte pentru lipsa de vârstă în cele 4 jocuri câştigate, conform Regulamentului de Desfăşurare al Campionatului de Juniori, Cap. IV. Ca urmare, clasamentul final la turneul de la Blaj este următorul: 1. CSŞ Blaj 15p, 2. CSŞ5 Bucureşti 9p, 3. CSŞ Bega Timişoara 8p”.

N-ar mai fi aşadar nimic de adăugat, noi întrebându-ne dacă nu cumva logica şi raţiunea pierd semnificativ teren, căci cum altfel decât strâmbă poate fi interpretată decizia total contradictorie a Comisiei prin prisma frazei subliniate de Sporttim, în care FRV practic se autoincriminează: jucătoarele în cauză sunt aşadar legitimate din ianuarie la cele din Caransebeş, demers care poate fi înfăptuit doar cu girul FRV, doar că mai joacă ulterior din nou la Codlea, în cele din urmă căzând ţap ispăşitor tot clubul din Caraş Severin.

Evident, în culpă sunt FRV şi CSM Codlea.

Iar pentru a pune punct, trebuie că sportul românesc la fileu musteşte numeric şi valoric de voleibaliste de perspectivă, încât două adolescente sunt arse cu suspendări pe o perioadă de un an de zile. Din aproape în aproape, parcă vizualizezi prin asemenea decizii cum voleiul românesc se înalţă la vârful piramidei mondiale, imbatabil.

Pentru conformitate, iată explicaţia completă a derulării evenimentelor în turneul semifinal de la Blaj, cu timişorencele mai mici ca vârstă distanţate şi clar calificate de pe 2, dar lăsate cu buzele umflate de o gogomănie federală: http://sporttim.ro/volei/f-r-volei-una-i-litera-regulamentului-alta-i-aplicarea-sa-complicatii-la-turneul-semifinal-al-diviziei-juniori-de-la-blaj-css-timisoara-inaintand-federatiei-un-memoriu

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 × patru =

 


Ultimele articole din categoria Volei: