CS Banatul Caransebeș se retrage înainte de start, Divizia A2 Vest pornește întârziat la feminin. CSU Politehnica Timișoara, revenire după 4 ani!

După ce ieri am scris despre lansarea la apă a noii garnituri feminine ACS Agroland Timișoara, în eșalonul divizionar secund de volei feminin, astăzi prefațăm și revenirea ex-prim-divizionarei CSU Politehnica Timișoara în același eșalon Divizia A2 Vest, orașul de pe Bega săltând așadar peste vară de la a nu a avea nici o grupare în întrecere, ceea ce a fost cazul vreme de 4 sezoane, la a se alinia cu două cluburi la start, cum nu se poate mai bine. Iar ambele au formații de ”boboace”…

Doar că, dat fiind retragerea Banatului Caransebeș din competiție, înaintea startului care era programat la finele acestei săptămâni, și demararea întrecerii va avea loc cu o săptămână întârziere, pe 25 octombrie, în concurs rămânând doar 6 grupări, dintre care două timișorene.

Acestea sunt așadar în așteptarea unui nou calendar și țintar competițional, în privința absolventelor și junioarelor de la CSȘ Bega care vor contura lotul secund-divizionar de la CSU Politehnica fiind de notat că meciurile de pe teren propriu vor fi găzduite în sala ”Profesor Mircea Albu” din Circumvalațiunii, cel mai probabil sâmbăta în jurul prânzului, urmând ca pe viitor, odată ce Sala Polivalentă de la ”Baza II” a UPT va fi dată în folosință, să evolueze în ”casă nouă”.

Vestea retragerii secund-divizionarei cărășene vine pe fondul debutului în elita masculină, Divizia A1, a nou-promovatei CSVC Caransebeș, care sâmbătă va găzdui primul joc în ligă, acasă cu CSM București, după ce în etapa inaugurală pierdea strâns, după ce conducea inițial și egala apoi la seturi, la Șimleu Silvaniei, cu Phoenix, care și-a adjudecat decisivul cu 15:11.

Până una alta, în așteptarea debutului divizionar, care coincide pentru gruparea universitară cu revenirea la fileul ligii a doua după o pauză de 4 ani, junioarele de la CSȘ Bega vor disputa în weekend un al doilea meci în seria vestică a Campionatului Național – Divizia Juniori, acasă cu CSȘ Caransebeș.

Lotul divizionar este foarte tânăr, cu sportive din generațiile 1992-1999, și anume Andreea Nițulescu, Bianca Șvaia, Cristina Prutean, Loredana Pașca, Claudia Fantaziu, Aryana Gădian, Iovanca Demian, Teodora Cotumbianu și Daiana Vlaicu, Pașca fiind potențial căpitan.

Unele dintre voleibaliste se regăsesc și în garnitura de juniori a ”Begăi”, care a demarat în campionat cu un 3:0 în deplasare, de succes, la CSȘ Lugoj, pe seturi la 16, 23 și 21, în alcătuirea Iovanca Demian, ridicător, coordonator de joc și căpitan, Aryana Gădian, Noemi Ignat, sportive din generația 1977, Teodora Cotumbianu, Denisa Sfetescu, Denisa Nistor, Tania Gligorovici și Daiana Vlaicu. Penurie de echipe și în grupa vestică a Diviziei Juniori, CSȘ Bega și ACS Agroland, ambele din Timișoara, echivalând cu… jumătate dintre competitoarele Seriei F.

Reprezentanta ”Begăi” în cea de-a doua categorie de vârstă a Campionatului Național juvenil sub egida FRV, Divizia Cadeți, a început tot cu un 3:0 în deplasare, dar de fapt în sala din Circumvalațiunii, contra concitadinei ACS Agroland, fetele din generațiile 1998 și, mai mult, 1999-2000, impunându-se cu 3:0, pe seturi la 16, 11 și 18. CSȘ Bega, tot sub conducerea Ceraselei Șerban, fostă prim-divizionară a Universității, le-a aliniat pe Denisa Nistor, Cybel Catargiu, Tania Gligorovici, extreme, Cristina Florea – coordonator de joc, Denisa Sfetescu – trăgător fals, Teodora Cotumbianu și Daiana Vlaicu, precum și Andrada Buric, Ileana Anca și Andra Urican.

Liga a doua feminină conține în seria sa vestică, pe lângă cluburile timișorene, grupări din Oradea, Baia Mare, Târgu Mureș și Râmnicu Vâlcea.

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− cinci = 0

 


Ultimele articole din categoria Volei: