CS Universitar Politehnica, prim set risipit

Pentru o sâmbătă, cea de-a treia a sezonului în Divizia A2 Vest de volei masculin, liderul CSU Politehnica Timișoara a ieșit din norma succeselor fără set pierdut, revenind de la 0:1 în sala ”Universității” în fața unui centru cândva prim-divizionar dar abia relansat la fileul eșalonului doi…

CSU Politehnica Timișoara: al doilea succes acasă în A2 Vest

 

A fost CSU ”Poli” – CSU Bravol Brașov 3:1, pe seturi 24:26, 25:11, 25:12, 25:14, cele 3 seturi câștigate de timișoreni în jocul de la ora 12 durând o perioadă doar dublă celei a setului de deschidere, ratat în 26 de minute. Următoarele trei, însumate, au ținut 52 de minute, conturându-se un al treilea succes al stagiunii în A2 Vest, din tot atâtea apariții, în 78 de minute.

A fost prima jumătate a unui cuplaj voleibalistic continuat în sala ”Universității” de debutul divizionar al concitadinei ACS Agroland Timișoara…

Gazdele au condus și în primul set, părând a se desprinde, însă cei de sub Tâmpa au trecut la conducere după mijlocul disputei și, chiar dacă au risipit o minge de meci la 23:24, pe un atac blocat, au smuls totuși primul set, încheiat cu un atac al lui Dincă în blocaj.

După un prim set mai lung, ”tratat poate cu oarecare superficialitate”, după cum estima profesorul Sorin Grădinaru la final, și prin prisma celor 9 servicii greșite, următoarele 3 au fost adjudecate în forță, și pe fondul unui blocaj bun. Timișorenii au readus așadar jocul în matcă.

Mai mult, echipa a fost foarte tânără, iar Marius Roșu a dat chiar satisfacție venind de pe banca de rezerve, noua achiziție cărășeană Moica evoluând bine în cele două finaluri de set când jocul curgea spre deznodământul așteptat. De fapt, CSU ”Poli” avea la un moment dat o linie cu Lucian Bădiceanu și Marius Roșu, ambii în vârstă de 18 ani, respectiv Robert Vîrlan, la 19 ani…

Efectuarea înlocuirilor s-a conturat ca un melanj între necesitate, după cum impunea situația de moment pe tabela de scor, și dorința de a oferi cât mai mule minute de joc celor mai tineri și proaspeți în garnitura galben-albaștrilor.

De fapt, antrenorul Grădinaru i-a oferit debutul divizionar lui Cristian Damian, în vârstă de 19 ani, un tânăr cu gabarit impresionant la cei 1,97 metri ai săi, aflat în primul an de seniorat, și care promite, calitățile sale de centru trebuind însă mult ”lucrate”. Un cărășean sosit de la CSȘ Școala 1 Oțelu Roșu, dar aflat în aceeași barcă cu ceilalți tineri din lot, care trebuie ”să-și câștige locul, nu facem acte de caritate”.

*

CSU Politehnica: Bădiceanu, Schiesz, Balint (Damian), Reitmayer (Dincă), Ungureanu (Marius Roșu), Vîrlan, Toma – libero.

Pe bancă: Mircea Roșu, Moica.

Universitarii vor juca și sâmbăta viitoare tot acasă, la fel, de la ora 12, în etapa a IV-a din A2 Vest, cu ProVolei Arad. Cât despre oaspeții brașoveni, antrenorul-jucător Florin Oprea, un ex-voleibalist prim-divizionar, a explicat că nu a putut deplasa cel mai bun lot cu putință, dat fiind că unii componenți erau reținuți de probleme de serviciu. O grupare nouă în peisaj dar totuși destul de bine așezată în teren, în dauna căreia U ”Poli” ar fi trebuit totuși să-și mențină norma succeselor în 3 seturi.

* Un eșalon mai sus, în elita A1, ACS Volei Municipal Zalău – CS VC Banatul Caransebeș 3:0 (27, 17, 14), în etapa a IV-a. Cărășenii suferă astfel al treilea insucces, după ce câștigau runda trecută la Dunăre, 3:2 cu Arcada Galați, meci în care au egalat de două ori la seturi, câștigând decisivul la 9. 

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua − = 7

 


Ultimele articole din categoria Volei: