CSM București – CSM Lugoj 3:0 în uvertura intermediarei

Implicată deja în cea de-a treia deplasare în doar două săptămâni și jumătate, după cele pierdute cu 3:0 la Bacău și Cluj, CSM Lugoj n-a evitat marți după-amiază același deznodământ și pe terenul campioanei naționale CSM București, care n-a ratat ocazia de a tranșa la zero primul meci acasă din noua ediție a Diviziei A1 de volei feminin, uvertură a etapei intermediare cu numărul 4 în care numărul total al partidelor încheiate în numai 3 seturi în acest debut de sezon a urcat la 12 din cele 14 întâlniri disputate.

Excepțiile erau conturate în primele 3 etape tocmai în meciurile câștigate de oponentele uverturii de marți de la ora 14, campioana CSM București triumfând în runda inaugurală cu 2:3 la Târgoviște, iar CSM Lugoj cu 3:1 sâmbătă seară pe teren propriu cu CS Dinamo, însă nu departe au fost bănățencele de a prelungi duelul din capitală, unde au salvat 3 puncte de meci în succesiune la finele ultimului, fără a putea însă evita în cele din urmă implacabilul deznodământ.

3:0 pentru favorita pe teren propriu mai bine clasată, în nici 70 de minute de joc efectiv, pe seturi 25:15, 25:21 și 26:24, o a treia victorie și pentru elevele lui Ferhat Akbas, precum cealaltă neînvinsă la zi, vicecampioana CSM Volei-Alba Blaj, lider cu succese strict însă a câte 3 puncte.

Campioana CSM București, care își așteaptă debutul în faza grupelor din CEV Champions League 2019 – Women, programat săptămâna viitoare la Police, pe 22 noiembrie, cu Chemik, într-o primă etapă a patrulaterului Seriei E reunindu-le și pe Dinamo Moscova și Fenerbahce SK, ca unică reprezentantă a Diviziei A1 între cele 20 de cluburi rămase în cursă, s-a impus așadar în prima apariție pe teren propriu din noul campionat, după ce sâmbătă învingea și în a doua sa deplasare, cu 3:0 la Bacău, pe seturi la 22, 19 și din nou 22 contra Științei.

Cu un efectiv restrâns în deplasarea în capitală, de numai 9 voleibaliste, tot atâtea precum sportivele de peste hotare în componența gazdei campioane, timișencele au avut o misiune ca și imposibilă la fileul Clubului Sportiv Municipal bucureștean, o garnitură cu jucătoare din fostul spațiu sovietic dar și cu olandeze și niponele achiziționate în vară, în frunte cu căpitanul Hashimoto.

Lot cu care campioana Diviziei A1 va căuta să aibă un drum cât mai lung în Champions League, din grupe spre sferturi, fază depășită în premieră anul acesta în sezonul trecut de o grupare românească, CSM Volei-Alba Blaj, care prin preluarea organizării la București a turneului final sărea peste furcile caudine ale semifinalelor din Final6. Zece sunt țările cu reprezentare în noua fază a grupelor, cu câte 5 serii patrulater, Italia, Polonia, Rusia și Turcia dominând numeric cu câte 3 cluburi, într-un caz toate din Istanbul, pe când Franța și Germania au câte două echipe în cursă iar Belarus, Bulgaria, Finlanda și România – câte unul.

Ultimele bilete și le-au asigurat aseară polonezele de la Budowlani Lodz, învingătoare și în retur, 2:3 la Mulhouse, după 3:1 în manșa I, dar și Allianz MTV Stuttgart, printr-un 3:0 în returul cu CSM Volei-Alba Blaj, care se impunea cu 3:1 miercurea trecută la Sibiu, clubul din Germania urmând a continua în faza seriilor contra lui VakifBank Istanbul, Beziers și Maritsa Plovdiv.

Însă, până la debutul de la Police, CSM București va inaugura și runda a V-a, din weekend, vineri de la ora 14 în duelul local în deplasare de la CS Dinamo, depășită marți după-amiază precum lugojencele tot la Cluj, 3:0 pentru CS ”U” NTT Data, pe seturi 25:23, 25:14 25:16, al doilea meci cu aceeași durată în prima zi a etapei.

În București, după ce CSM Lugoj a revenit în ultimul set de la 24:21 la 24:22, trăgătorul secund Adina Salaoru și centrul Alexandra Sobo au asigurat pe atac punctele decisive victoriei gazdelor cu 3:0.

Bănățencele, cu Diana Balintoni căpitan, trecută în acest deceniu și pe la CSM București, au strâns cele mai multe puncte în setul 3, în care gazdele au continuat rularea completă a efectivului, CSM Lugoj conducând după primele mingi cu 2:4 și ulterior cu 5:8, avantaj maxim de 3 puncte deținut apoi și de sextetul din capitală. Timișencele reveneau însă din nou, înregistrându-se și a unsprezecea egalitate, 20:20, iar apoi și la 24:24, însă gazdele au evitat cel de-al patrulea set.

Trăgătorul secund al bucureștencelor, Tatsiana Markevich, a reușit cele mai multe puncte în meci, 19, urmată de Adina Salaoru cu 10 și ex-timișoreanca Adelina Budai-Ungureanu, cu 9, inclusiv din blocaje, pe când 3 dintre cele 5 sârboaice convocate de Uglesa Segrt, Kocic, Babic și Jakic, au strâns câte 13, 11 respectiv 10 puncte în contul învinselor, care sâmbătă vor închide etapa următoare, acasă, de la ora 18:30, cu nou-promovata CSU Belor Galați, astăzi la rândul său pe teren propriu de la ora 17:30 cu CS Știința Bacău, viitoare gazdă tot sâmbătă de la ora 17 a roșu-alb-negrelor de la UVT Agroland Timișoara.

Ultimele rezultate din Divizia A1 de volei feminin, clasamentul actualizat și programul săptămânii, în rundele 4-5, pe coloana datelor tehnice.

 

astăzi CSU Belor CS Știința 17:30

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 7 = treisprezece

 


Ultimele articole din categoria Volei: