Suflînd şi-n iaurt, CSM Lugoj, tot mai bine: de 3 ori 3:0 în 2013

Ceea ce era caracterizat şi anticipat ca fiind un examen mai important decît jocul din urmă cu 5 zile, surprinzător cîştigat în faţa dinamovistelor, a fost trecut cu brio astă-seară de voleibalistele de la CSM Lugoj, care, obţinînd un al treilea net 3:0 pe teren propriu în ultimele doar 3 săptămîni, au acontat mai multe succese în 2013 decît cele cu care au rămas din toamnă.

Deşi părea a fi de departe cel mai facil test stagional, acasă în faţa „lanternei roşii” cu nici o victorie în cont, timişencele au suflat şi-n iaurt pentru a evita şocanta înfrîngere pe teren propriu în faţa aceloraşi clujence, suferită în campionatul trecut, mai exact la finele lui ianuarie 2012, dublînd în schimb succesul reuprtat cu 3:1 în urmă cu exact 3 luni, în tur, în Ardeal.

Implicit, dispunînd şi de ultima clasată, „U” Cluj, sportivele antrenate de Bogdan Paul şi Dorin Horvath îşi continuă revenirea în tentativa lor de a scăpa de locul 9 şi de a prinde trenul fazei play-off a locurilor 1-8. A fost aşadar 3:0, pe seturi 25:22, 26:24, 25:19, adică o victorie foarte muncită dar binemeritată, obţinută cu sîrg pe fondul profesionalismului de care a dat dovadă prim-divizionara de pe Timiş, nedînd ardelencelor prilejul de a repeta surpriza furnizată în sala „Ioan Kunst Ghermănescu” în luna ianuarie a anului trecut.

Dat fiind că era vorba de o dispută din zona inferioară a clasamentului, pe care lugojencele erau obligate să o tranşeze în favoarea lor, şi importanţa jocului a fost văzută ca fiind una capitală, pentru CSM neexistînd altă variantă decît cea a obţinerii tuturor celor 3 puncte.

Amfitrioanele nu s-au culcat aşadar pe laurii entuziasmantului succes de luni seară, 3:0 cu CS Dinamo Romprest, ci au adăugat o altă victorie fără de care surpriza cu bucureştencele ar fi pălit ca semnificaţie.

După un prim set în care gazdele s-au aflat la timonă suficient pentru a se impune, conservîndu-şi avantajul de la 16:11 la 23:20 şi apoi 25:22, setul secund s-a rezumat la o cursă de urmărire, 5:7, 9:12, 14:16, finalizată la 20:20 şi desăvîrşită cu 26:24.

Venite după un eşec cu 0:3 înregistrat miercuri după-amiază la Dej, cu CS Dinamo Romprest, într-o etapă intermediară în care lugojencele au avut şansa să se odihnească, oaspetele de sub Feleac au căzut în setul 3 de la 6:8 la 11:8, decisiv pentru ca timişencele să se desprindă frumos, la 20:14, de unde şi-au adjudecat meciul, cu 25:19.

Cea de-a cincea etapă a returului Diviziei A1 a adus astfel Lugojului o a treia victorie din 4 meciuri, CSM dînd uitării neplăcuta surpriză din 28 ianuarie 2012, cînd, în căutarea unui doar al doilea succes pe teren propriu, a capotat cu 2:3 (25:20,17:25, 19:25, 25:16, 10:15) în faţa aceleiaşi “U” Cluj.

Iată programul ultimelor 6 jocuri ale lugojencelor în sezonul regulat al Diviziei A1: (duminică 10 februarie, ora 17,30) la Craiova, cu SCM U; (16.02.) acasă cu CS Volei Alba Blaj; (20.02.) la Sibiu, cu CSM; (23.02.) acasă cu V.C. Unic Piatra Neamţ; (27.02.) la CS Volei 2004 Tomis Constanţa; (02.03.) acasă cu Ştiinţa Bacău.

***

CSM Lugoj: Diana Balintoni, Ivana Radonjic, Ioana Vasinca, Ionela Canea, Katarina Jovanovic, Laura Lungu şi Andreea Ispas (libero). Rezerve: Cătălina Bosuioc, Daniela Lupescu, Carmen Grama, Mădălina Şonda şi Maria Matei. Antrenor: Paul Bogdan

Universitatea Cluj: Luminiţa Trombiţaş, Emiliya Serafimova, Tanya Paulin, Timea Ştirţ, Raluca Bucur, Petra Şikoş şi Angelica Podină (libero). Rezerve: Bianca Cenan, Delia Nilcă, Medeea Clăteşteanu, Alexandra Bara şi Raluca Rovas. Antrenor: Dan Gârleanu

Arbitri: Alina Suciu (Oradea) şi Adrian Paşcan (Târgu Mureş).

Acest articol a fost publicat în Timişene, Volei și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 − = cinci

 


Ultimele articole din categoria Timişene: