CSM Lugoj, 3:0 și locul 5 al treilea an consecutiv

Fără a avea neapărat nevoie de victorie dar de seturi câștigate, CSM Lugoj și-a asigurat dezinvolt în această seară înainte de termen câștigarea grupei a II-a valorice a Diviziei A1 de volei feminin, impunându-se acasă cu 3:0 în fața urmăritoarei sale CS Știința Bacău și apărându-și astfel cu succes locul 5 în elita la fileu a senioarelor, ocupat și în 2019 respectiv 2020, treaptă de pe care va reprezenta din nou România în întrecerea europeană CEV Challenge Cup. 

Învingând-o vineri seară cu 3:2 pe CS Rapid la finele primei zile a turneului patrulater găzduit până duminică în sala ”Ioan Kunst Ghermănescu” din Lugoj la încheierea grupei a II-a valorice a locurilor 5-8 dar și a întregului sezon, Clubul Sportiv Municipal mai avea nevoie de un singur punct ierarhic pentru a pecetlui în avans asigurarea locului 5 în Divizia A1 și pentru cea de-a treia ediție la rând, obținut cu brio și fără replică, după care elevele lui Ugljesa Segrt, Grbic și Canea și-au dus la bun sfârșit prestația, în doar o oră și un sfert, 25:18 în setul final și 3:0 în fața Științei Bacău, din nou depășită de această manieră de bănățence în sezonul în curs. 

După un început mai anevoios de campionat, cu eșecuri la zero în turneul inaugural de la Blaj în fața campioanei și vicecampioanei, dar și prin imposibilitatea de a se prezenta la cea de-a doua reuniune, de la Galați, CSM Lugoj s-a redresat încet și sigur, tinzând treptat tot mai clar spre menținerea statutului de grupare deja consolidată și consacrată în prima jumătate a ierarhiei elitei senioarelor la fileu, spre finalul sezonului defilând întins cu destinația locul 5, asigurat mai întâi în primăvara anului 2019 în urma formațiilor din Blaj, CSM București, CSM Târgoviște și CS Știința Bacău, dar și anul trecut, pe-atunci fără completarea fazei play-off dat fiind demararea ”pLandemiei”, după CSM Volei-Alba Blaj, CS Dinamo, CSM Târgoviște și CS Știința Bacău.

Ediția care se va încheia duminică, atunci când CSM Lugoj va juca de palmares de la ora 18:30 cu CSO Voluntari la încheierea turneului loco, desfășurată ca o noutate de compromis sub formă de turnee în sezonul regular dar și cu noi repartizări pe grupe valorice, și anume 1-4, 5-8 și 9-12, spre deosebire de 1-6 și 7-12 în campaniile anterioare, a certificat deja o mare schimbare prin adjudecarea titlului național de către CSM Târgoviște – o premieră, o altă schimbare fiind dată de dispariția după ani și ani a Științei Bacău din cvartetul fruntaș, înlocuită fiind de CS Medgidia, permutări în raport cu care timișencele au rămas ferm pe poziția a cincea, confortabile la acest nivel. 

Și se leagă astfel deja cinci sezoane încheiate de CSM Lugoj între primele 6 clasate în Divizia A1 de volei feminin, după ocuparea locului 6 în 2017 și 2018, constanță mai mult decât meritorie dat fiind contextul general și circumstanțele cu care s-a confruntat în timp clubul de pe malurile Timișului. De fapt unul dintre cele numai 3 longevive fără întrerupere de dată recentă în elită, după revenirea în primul eșalon în 2010, într-o restrânsă companie cu Dinamo și învinsa de astăzi, CS Știința Bacău. Plonjată pe șase, în premieră în toți acești ani în urma bănățencelor. Care s-au distanțat astăzi la 9 puncte de CS Știința.

Băcăuance învinse și vineri la Lugoj, 2:3 de la 2:0 la seturi cu CSO Voluntari 2005, într-o zi a unor asemenea răsturnări de scor, și CSM Lugoj revenind ieri de la 0:2 la 3:2 cu CS Rapid. 

Decisiv aportul voleibalistelor sârboaice în păstrarea acestui loc și în 2021, în orchestrația staff-ului tehnic tineresc din țara vecină campioană mondială la zi.

Prim-divizionarii Banatului în campionatul băieților au încheiat de astăzi sezonul, CSU UV Timișoara trecând la București de retrogradata CSU Brașov cu 3:1 (25:20, 23:25, 25:8, 25:16) și încheind ediția 2020-2021 pe locul 10, cu 16 puncte din 5 victorii în 22 de apariții în ”A1”, penultima, după CSU Știința București, cu 26 puncte, cei de sub Tâmpa rămânând la zero în raidul lor de-un sezon prin elită.

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


unu × = 9

 


Ultimele articole din categoria Volei: