CSM Lugoj învinge dramatic ocupanta locului 4 şi reduce handicapul faţă de craiovence, învinse pe Cibin

CSM Lugoj a depăşit toate aşteptările în acest debut de 2013 printr-un al patrulea succes la rînd pe teren propriu, în faţa unor tribune pline, dispunînd sâmbătă seară şi de ocupanta locului 4, 3:2 cu nou-promovata în elită CS Volei Alba Blaj, triumf care coroborat cu eşecul craiovencelor, tot cu 3:2, la penultima clasată, CSU Sibiu, micşorează la două puncte handicapul timişencelor faţă de zona play-off a locurilor 1-8.

CSM Lugoj a înregistrat sîmbătă şi cea de-a patra victorie la rînd acasă în returul Diviziei A1 2012-2013: 3:2 cu CS Volei Alba Blaj

O seară aşadar cum nu se poate mai bună pentru voleibalistele Clubului Sportiv Municipal, ale căror şanse şi speranţe la locul 8 au fost realimentate şi de deznodămîntul de pe Cibin. Care n-ar fi avut însă nici o însemnătate dacă lugojencele n-ar fi spart nuca tare din Alba, sosită plină de ambiţii după ce în ultimele două partide afară suferea eşecuri cu 3:0, la Tomis şi Dinamo.

Ar fi putut fi chiar şi mai bine, dacă lugojencele tranşau disputa în 4 seturi, dar victoria este la fel de preţioasă, dat fiind calitatea oponentei.

CSM a condus în două rînduri la seturi dar s-a văzut de fiecare dată egalată, în cele din urmă tranşînd la limită un foarte atractiv joc, care a creat palpitaţii prin evoluţia mai mereu oscilantă a scorului. A fost 3:2, pe seturi 25:15, 17:25, 25:17, 20:25 şi 15:13, într-o nouă demonstraţie că se poate. Iar raportat la prestaţiile din ultimele săptămîni, ratarea calificării în play-off ar fi un mare păcat…

Voleibalistele pregătite de Bogdan Paul şi Dorin Horvath n-au uitat că în precedentele 3 apariţii din acest an în sala „Ioan Kunst Ghermănescu” s-au impus cu 3:0, şi la finele a peste două ore de joc au răsuflat uşurate, savurînd o nouă memorabilă victorie, care părea a le scăpa în tie-break, cînd s-au văzut conduse cu 6:10.

Depăşind surpriza actualei ediţii, CS Volei Alba Blaj, care înregistrase doar 5 înfrîngeri în 16 meciuri pînă la ora descinderii pe Timiş, prim-divizionara din Lugoj a recuperat un punct din cele 3 irosite duminica trecută în duelul direct din Bănie, purtat pentru prinderea unui ultim loc în play-off.

Pe cît de mare a fost şi acest triumf cu ardelencele, pe atît de dificile şi decisive se anunţă disputele de săptămîna viitoare, mai întîi miercuri, la Sibiu, iar apoi sîmbăta viitoare, din nou acasă, cu V.C. Unic Piatra Neamţ. Sunt confruntările de care se leagă probabil cele mai mari speranţe ale timişencelor, în condiţiile în care ultimele două etape ale returului le rezervă mai anevoioase încleştări cu favorite ca Tomis, la Constanţa, respectiv Ştiinţa Bacău, acasă.

O victorie lugojeană pe Cibin şi un eşec al oltencelor acasă cu Tomis Constanţa ar reechilibra la mijlocul săptămînii viitoare balanţa în lupta pentru locul 8…

 

 

Acest articol a fost publicat în Timişene, Volei și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 + = cincisprezece

 


Ultimele articole din categoria Timişene: