CSM Lugoj, a patra victorie succesivă cu 3:0 în 2020 în A1. Timișorenii, învinși la zero pe terenul campioanei, CSU Politehnica, prim triumf în deplasare

CSM Lugoj a încheiat cu brio sâmbătă seară o serie de 5 apariții oficiale în numai două săptămâni, inclusiv cu partide programate miercuri, obținând și cea de-a patra victorie consecutivă cu 3:0 în returul Diviziei A1 la volei feminin, ceea ce i-a consolidat cu atât mai mult locul 5 în ierarhie. Înfrângere în schimb pentru prim-divizionarii de pe Bega, la zero pe terenul campioanei din Galați, pe de altă parte secund-divizionarele în alb-violet de la CSU Politehnica încheind returul sezonului regular în seria vestică prin a semna primul succes în deplasare.

CSM Lugoj n-a putut evita miercuri înfrângerea acasă cu 0:3 cu THY Istanbul în turul optimilor de finală din cupele europene, dar și-a continuat în schimb imperturbabil drumul fără sincope în returul din 2020 al elitei feminine, dispunând sâmbătă seară tot cu 3:0 și de cea de-a patra formație întâlnită în ianuarie în ”A1” dintre cele pe care bănățencele le devansează în clasament. 

Ierarhie în care și-au consolidat locul 5 și grație rezultatului de la Galați, CSU Belor – CS ”U” NTT Data Cluj 2:3, o rară dispută în cinci seturi într-o competiție agravant ruptă aproximativ în două pe clare falii valorice. Nou-promovata CS Rapid București, penultima în clasament, cu numai două succese, a împărtășit de la ora 18:30 în sala ”Ioan Kunst Ghermănescu” soarta avută în noul an în fața lugojencelor și de FC Argeș, CS Medgidia – tot într-un meci în Banat respectiv CS ”U”NTT Data Cluj, sub Feleac.

Elevele lui Ugljesa Segrt au resimțit în setul inaugural al partidei din etapa a XV-a eforturile depuse la mijloc de săptămână în arena internațională, 27-25 în prelungiri cu alb-vișiniile, a căror rezistență a fost apoi înfrântă în cel mai mic număr de seturi, 25:20 și 25:15, succes la capătul a 69 de minute de joc efectiv. Și un binevenit mijloc de săptămână fără meci oficial, înaintea altor 3 în serie, pe 1 februarie tot împotriva unei trupe din zona grupei secunde valorice, la Voluntari, apoi la Istanbul, în returul optimii din CEV Challenge Cup, și ulterior acasă cu Dinamo, prim examen semnificativ în campionat în 2020.

Într-adevăr, bănățencele au jucat luna aceasta strict în compania formațiilor din zona locurilor 7-10, depășindu-le negreșit cu 3:0, calcule ale hârtiei confirmate, drept dovadă a consolidării lui CSM Lugoj pe locul 5, acontat în premieră la încheierea ediției anterioare.

În elita masculină, deplasare fără sorți de izbândă pentru nou-promovata CS UV Timișoara pe terenul campioanei naționale CSM Arcada, în celălalt capăt de țară, la Galați, unde obținea două accederi în primul eșalon în cursul deceniului trecut, deși învinsă pe-atunci de fiecare dată în turneele de baraj de cei de la Dunăre. Care de astă dată s-au impus cu atât mai clar, 25:13, 25:13, 25:9 pentru marii favoriți, triumf fără istoric în numai 51 de minute de joc efectiv, mult mai lungă deplasarea decât partida în sine.

Este al treilea insucces în returul din 2020 pentru galben-albaștri, penultimii în clasament și așteptând acum vizita craiovenilor, triumfători la zero la Buzău în cadrul aceleiași etape a XII-a din sezonul regular, care mai programează alte 6 runde.

Un eșalon mai jos, în Divizia A2 Vest de volei feminin, primă victorie în deplasare în această ediție pentru alb-violetele de la CSU Politehnica Timișoara, tocmai la căderea cortinei peste sezonul regular, în disputa ultimelor două clasate. Elevele Cerasellei Șerban au răsturnat scorul la seturi de la 2:1 pentru maramureșence, impunându-se cu 2:3 la fileul lui CSM Sighetu Marmației, pe seturi24:26, 25:21, 25:18, 16:25, 8:15.

În consecință, încheind parcursul de 10 etape pe locul 5 din șase participante, bănățencele vor juca două meciuri în deplasare în faza play-off a seriei după sistemul ”două victorii din 3 partide”, urmând a se întâlni cu ardelencele de pe treapta a patra, depășite în Banat cu 3:2 în retur, după ce în tur se impuneau acasă cu 3:0: CSȘ Cristina Pîrv Turda – CSU Politehnica Timișoara. Partidele vor avea loc în zilele de 8, 15 și 22 februarie. Primele două clasate, CSU Medicina Târgu Mureș și CSU Oradea, s-au calificat direct la turneul final al Diviziei A2 Vest, care va avea loc în perioada 13-15 martie, în celelalte meciuri din play-off jucând SCM U Craiova și CSM Sighetu Marmației, locurile 3 cu 6.

Ultimele rezultate din Divizia A1 de volei feminin și masculin și Divizia A2 Vest Feminin, precum și programul viitor, pe coloana dreaptă, a clasamentelor.

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 × = saizeci patru

 


Ultimele articole din categoria Volei: