CSM Lugoj, al patrulea succes cu 3:0 în noul sezon. Două, în cupele europene

Prim-divizionara de volei feminin din Banat a obținut miercuri seară cea de-a șasea victorie consecutivă în 3 competiții diferite, majoritatea succeselor fiind repurtate cu 3:0, ultimul, în întâlnirea retur acasă de la ora 18:30 cu VK Pirane Brusno din Slovacia, în preliminariile CEV Challenge Cup, întrecere numărul 3 la fileul continental intercluburi în care timișencele vor continua luna aceasta în 16-imi.

Cu calificarea la purtător încă de săptămâna trecută, la revenirea din Slovacia, unde CSM Lugoj s-a impus în tur într-atât de categoric precum extrem de rar spre deloc a izbutit de la revenirea în 2010 în Divizia A1, prin a ceda numai 31 de mingi, elevele sârbilor Segrt și Grbic au avut ocazia în manșa secundă din sala ”Ion Kunst Ghermănescu” să exerseze pe plan internațional în perspectiva turului 16-imii de finală de peste două săptămâni, tot acasă, cu helvetele din Pfeiffingen. 

Repetiție de succes, 3:0, pe seturi 25:19, 25:11, 25:15, așadar încă un triumf categoric, la zero precum în manșa I dar și în ultimele două întâlniri de campionat, la Turda și duminică pe teren propriu cu CS Rapid. O serie fastă a lugojencelor, de 4 victorii la zero în ultimele 11 zile, ce-i drept în compania unor oponente abordabile. 

Doar 63 de minute de joc efectiv le-au fost necesare gazdelor pentru a bisa în preliminariile CEV Challenge Cup, calificare după 2 ani tot în dauna unei exponente a voleiului feminin din fostul spațiul cehoslovac, timișencele având mai mult de tras în setul inaugural, și cel mai disputat, vreme de 24 de minute de joc efectiv, pentru a reveni de la 4:8 după primul parțial la 16:15 la cel de-al doilea și 21:19, după care s-au detașat decisiv.

Mult mai facil în următoarele seturi, CSM beneficiind în această seară de nu mai puțin de 29 de puncte pe erorile vizitatoarelor, celelalte fiind adjudecate pe atac – 31, direct din serviciu 10 iar pe blocaje 5 puncte.

În plan individual, Simina Străchinescu a fost principala realizatoare a învingătoarelor, cu 18 puncte, completată de Sara Sakradzija și Bojana Celic cu câte 13 respectiv 12, Georgiana Popa realizând 10, Katarina Canak 7 iar Ana Maria Gemănariu 5, cu câte unul în dreptul Petyei Barakova și Andrei-Daiana Badiu-Savu. Pe când de la învinsele îndrumate de Michailov s-a remarcat tot sud-americana Belisario Zamora, cu nu mai puțin de 28 de puncte.

Urmează deplasarea la CS Medgidia, din runda a V-a, sâmbătă de la ora 18:30, dobrogenele câștigând sâmbăta trecută cu 0:3 la Turda și având și ele tot 8 puncte din 3 victorii.

Ultimele rezultate din Divizia A1 de volei feminin, programul viitor și clasamentul la zi după 4 etape, pe coloana datelor tehnice a secțiunii Volei. La masculin, CSU UV va juca sâmbătă de la 12:30 acasă cu CS U Cluj.

 

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 + = opt

 


Ultimele articole din categoria Volei: