CSM Lugoj câștigă cu 3:0 și returul acasă cu Kairos Ponta Delgada și își ia bilete de Belgia pentru sferturile Challenge Cup

CSM Lugoj a câștigat la zero miercuri seară primul meci jucat în fața propriilor susținători în noul an 2023, impunându-se tot cu 3:0 și în manșa a II-a din optimile de finală în CEV Challenge Cup, ceea ce i-a asigurat pentru a doua ediție la rând prezența în sferturile competiției europene intercluburi numărul 3 de volei feminin.

Prim-divizionarele Banatului n-au pierdut niciun set și în cea de-a doua întâlnire din optimi cu Kairos Ponta Delgada din Portugalia, evitând prelungirea disputei de la ora 18:30 din sala ”I. K. Ghermănescu” prin a se impune în prelungirile setului 3, 25:14, 25:22, 28:26, astfel încât au revenit la pas în sferturile de finală, de astă dată neavând în față la fileu o grupare din Turcia pentru pătrunderea în semifinale, ci una din Belgia, și anume Asterix Avo Beveren.

Este deja al patrulea sezon consecutiv în care CSM Lugoj concurează meritoriu și mai mult decât onorabil în CEV Challenge Cup, consolidându-și cu această ocazie prezența în faza sferturilor, ceea ce spune destule despre ascensiunea treptată și sigură a grupării bănățene, una de consecvență pe fondul continuității în elita internă, în care bifează a treisprezecea ediție succesivă, cum numai Dinamo și Știința Bacău mai au în foaia de parcurs, continuitate la care ar putea lua aminte cei implicați net mai puține stagiuni de o manieră meteorică în Divizia A1 cu Agroland Timișoara la finele deceniului trecut, lamentabili la capitolul anduranță. 

Timișencele câștigau joia trecută la Atlantic cu 25:17, 25:21, 25:15, iar victorii cu același rezultat, 3:1, a obținut și formația din Beveren, în această seară pe teren propriu în returul cu Aris Salonic, pe seturi 25:10, 25:14, 20:25, 25:23. În sferturi, prima întâlnire este programată în Belgia, elevele lui Ugljesa Segrt având așadar în calendar încă o deplasare spre Atlantic.

Până atunci însă, lugojencele vor avea în program sâmbătă de la ora 17:30 debutul în returul sezonului regulat din Divizia A1, acasă cu CSO Voluntari 2005, întâlnirea fiind difuzată în direct de TVR3, din cadrul etapei a XIII-a, cu mențiunea că în runda trecută, prima din 2023 și din jumătatea secundă a sezonului regulat, ilfovencele au cedat pe teren propriu campioanelor din Blaj cu 1:3.

În această seară, Ramona Rus a reușit cele mai multe puncte ale întâlnirii, 13 pentru CSM Lugoj, depășindu-le la acest capitol pe sud-americancele lusitanelor, argentinianca Verasio, cu 10, respectiv brazilianca Dantas Ferraz, cu 9.

Ultimele rezultate din returul Diviziei A1 și programul rundei viitoare, pe coloana clasamentului la zi a secțiunii Volei.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 2 = cinci

 


Ultimele articole din categoria Volei: