CSM Lugoj câştigă cu 3:1 primul meci jucat acasă în pregătiri, la „Cupa CSM Lugoj”, cu nou-promovata Braşovului. Lotul deţinătoarei trofeelor interne de Cupă şi programul în Divizia A1

Voleibalistele Lugojului au ajuns în sfârşit să joace şi-n faţa propriilor simpatizanţi, după cele două respectiv 3 partide de verificare disputate tot luna aceasta în pregătirile estivale în Serbia şi Ungaria, „albastrele” revenind în această seară şi-n sala „Ion Kunst Ghermănescu”, în completarea cuplajului la fileu din ziua inaugurală a patrulaterului amical internaţional dotat cu „Cupa CSM Lugoj”, o tradiţie pe malurile Timişului înaintea unui nou sezon oficial. Cu marea diferenţă că bănăţencele îl abordează de astă dată în premieră ca duble deţinătoare ale trofeelor interne de cupă, Supercupa şi Cupa României, dar şi ale medaliilor de bronz în elita Divizia A1, aşa încât şi revederea cu susţinătorii localnici a avut conotaţii aparte.

Iubitori lugojeni ai voleiului pe care Ugljesa Segrt şi elevele sale îi vor avea îndeaproape şi în tribuna din Blaj a sălii „Timotei Cipariu” la ridicarea oficială a cortinei viitorului sezon, la finele săptămânii viitoare, sâmbătă 30 septembrie de la ora 19, când bănăţencele vor apăra trofeul Supercupei României pe terenul campioanei naţionale CS Volei Alba, clubul de pe Timiş izbutind achiziţionarea a 48 de bilete de acces pentru susţinătorii „albastrelor”, alţi câţiva reuşind acelaşi lucru pe cont propriu pentru cuplajul din Ardeal, inaugurat de la ora 16 de Supercupa masculină, CSM Arcada Galaţi – SCMU Craiova.

Iar deţinătoarele Supercupei vor mai călători în această toamnă la Blaj nu doar pentru apărarea trofeului, ci şi în jur de 9 decembrie în ultima deplasare din turul sezonului regulat în campionatul Diviziei A1, aşadar într-o revedere pe puncte, „de podium”, precum între medaliatele cu aur respectiv bronz, de fapt deja a şasea ieşire pe teren advers în primele 10 etape.

Tot „afară” urmând a şi începe ocupantele locului 3 după sezonul regulat şi play-off noul campionat, pe 7 octombrie, la Piteşti. Până atunci, de la ora 18:30 şi-au măsurat forţele şi pe propria suprafaţă de joc, în compania unor nou-promovate în elită, galben-albastrele Coronei Braşov, care doar le-au egalat la seturi, cu 22:25 în cel de-al doilea, după 25:21 pentru timişence în cel inaugural, înfrângând ulterior rezistenţa ardelencelor, cu 25:20 şi categoric, 25:13.

Nu mult trecând de la verificările în serie de vineri până duminică din Ungaria, cu două grupări maghiare de care CSM Lugoj n-a fost întrecută în cele 3 întâlniri, semne de bun augur înaintea noului campionat.

În care, după ieşirea în Trivale, bănăţencele vor juca pe rând în tur acasă cu vicecampioana CSM Târgovişte în 14 octombrie – aşadar un prim meci oficial pe teren propriu peste 3 săptămâni, ulterior în deplasare în etapa a III-a la nou-promovata din Târgu Mureş, înapoi în „Ion Kunst Ghermănescu” pe 28 ale lunii viitoare pentru revederea pe puncte tocmai cu CSM Corona Braşov, după care ieşirea la Dinamo Bucureşti, primirea nou-promovatei CSM Constanţa,  deplasările „legate” la Ştiinţa Bacău şi CSM Bucureşti, revenirea acasă contra Rapidului, ieşirea la Blaj şi primirea celor din Voluntari pe 16 decembrie.

Returul, „în oglindă”, cu începere din 13 ianuarie 2024 acasă cu FC Argeş, şi până în 16 martie, la ora ieşiri finale din sezonul regulat în Ilfov. În plus, bineînţeles, cu apariţiile în CEV Challenge Cup, a cărei finalistă la zi CSM Lugoj e, în absenţa din cadru a deţinătoarei trofeului, cunoştinţă a „albastrelor” de la Torino şi Timişoara, Chieri 76, care a „urcat” în CEV Cup, dar şi în Cupa României, unde elevele lui Segrt mai au un alt trofeu de apărat.

Luând-o însă pe rând, mai întâi şi mai-nainte alte ultime verificări acasă în „Cupa CSM Lugoj”, de fiecare dată în cel de-al doilea meci al cuplajului pe seară, vineri de la ora 19, cu sârboaicele de la ZOK Spartak Subotica, după prezentarea de la 18:30 a lotului timişencelor, cu menţiunea că oaspetele din ţara campioană a lumii s-au impus joi în meciul inaugural al turneului de la 0:2 la seturi cu unguroaicele, 3:2 (21:25, 15:25, 25:18, 25:19, 15:7), iar sâmbătă de la ora 16 cu Swietelsky Bekescsaba, la finele celor 6 întâlniri ale patrulaterului internaţional amical din Banat, la căderea cortinei cu festivitatea de premiere. 

După care săptămâna precompetiţională şi deplasarea oficială la Blaj, pentru doar a doua oară CSM Lugoj în Supercupa României la volei feminin, acum ca deţinătoare a trofeului. Dar iată ceva mai jos şi desfăşurătorul cu colectivul complet cu care gruparea bănăţeană va aborda noul sezon 2023-2024, în vreme ce pe coloana clasamentelor secţiunii Volei e prezentat programul etapei I în campionatul Diviziei A1 Feminin şi Masculin.

Număr pe tricou Nume, prenume Cetăţenie Vârsta Înălţimea Postul sezon 2022/2023
  Lot sportive          
3 Ruban Yelizaveta Azerbaijan 28 1.84 extremă CSM LUGOJ
             
4 Orlandea Petruţa România 24 1.86 central CSM TÎRGOVIȘTE
             
6 Grbac Mirta Slovenia 24 1.85 central PROMETEY KAMIANSKE
            (UCRAINA)
7 Skrypak Olga Ucraina 26 1.84 coordonator VASAS BUDAPESTA
            (UNGARIA)
8 Popovic Silvija Serbia 37 1.78 libero CSM LUGOJ
             
10 Babaş Alexandra România 23 1.8 coordonator CSO VOLUNTARI
             
11 Artin Andra România 23 1.82 extremă CSM BUCUREȘTI
             
12 Popa Georgiana România 20 1.81 extremă CSM LUGOJ
             
13 Vidojevic Nevena Serbia 22 1.92 extremă ZOK LUKA BAR
            (MUNTENEGRU)
14 Mănăila Ioana România 18 1.86 central CSS CARANSEBEȘ
             
15 Vukcevic Nevena Muntenegru 20 1.84 universal PARTIZAN BELGRAD
            (SERBIA)
18 Canak Katarina Serbia 28 1.86 central STEAUA ROȘIE BELGRAD
            (SERBIA)
19 Nistor Sandra România 17 1.69 libero CSS LUGOJ
             
20 Martiniuc Aliona Moldova 32 1.86 universal CSM LUGOJ
             
  Staff tehnic          
  Segrt Ugljesa Serbia 40   A1 CSM LUGOJ
             
  Grbic Dragan Serbia 37   A2 CSM LUGOJ
             
  Roşu Marius România 27   A2 CSM LUGOJ
             
  Canea Vasile România 27   Prep. fizic CSM LUGOJ
             
  Iftimie Mădălina România 25   Fizioterapeut CSM LUGOJ
             
  Roşu Mircea România 27   Statistician CSM LUGOJ
             
  Staff administrativ          
  Moldovan Ion România 48   Manager CSM LUGOJ
          secţie volei  
  Brudiu Dan România 61   Preşedinte CSM LUGOJ
          secţie volei  
  Staff medical          
  Cliciovan Dan România 47   Medic lot CSM LUGOJ
 

 

             
     

 

         
     

 

 

         
     

 

         
       

 

       
       

 

       
       

 

       
       

 

       
     

 

         
       

 

       
       

 

       
       

 

       
       

 

       
Distribuie
Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ unu = 8

 


Ultimele articole din categoria Volei: