CSM Lugoj câștigă cu 3:1 returul cu PTT SK Ankara și se califică în optimile Challenge Cup. Spre Portugalia, cu Kairos Ponta Delgada

CSM Lugoj a eliminat miercuri seară în premieră o formație din Turcia, la a patra încercare cu 3 grupări diferite în ultimele 4 ediții din CEV Challenge Cup, câștigând acasă cu 3:1 returul 16-imilor de finală cu PTT SK Ankara și calificându-se între principalele 16 protagoniste din întrecerea inter-cluburi numărul 3 a cupelor europene la volei feminin.

Precum cu o săptămână în urmă în capitala Turciei, CSM Lugoj a câștigat setul inaugural și în manșa a II-a a primului tur din faza principală a competiției, aproape la fel de detașat, cu 25:16, de această dată impunându-se și în setul secund, suficient de clar, cu 25:18.

Vizitatoarele din Ankara au câștigat ”în oglindă” setul 3, 18:25, însă n-au mai izbutit și în Banat revirimentul din tur din propria sală, unde răsturnau scorul de la 1:0 la 1:2 la seturi iar apoi îl tranșau la tiebreak pe cel decisiv, cu 18:16, elevele lui Ugljesa Segrt impunându-se la limită în setul 4, cu 25:23, victorie cu 3:1 prin care și-au luat biletele de optimi, în 2023. 

Turcoaicele au condus în marea sa majoritate și în setul 4, în care câștigau primele 3 mingi și rareori treceau în dezavantaj, cu 8:7 de la 4:7, sau erau egalate, la zece, însă prim-divizionarele Banatului s-au redresat spre încheierea sa, revenind decisiv de la 17:20 la 21:20, după care n-au mai cedat inițiativa, câștigând partida deși au risipit o minge de meci: 25:23 și 3:1.

Iroseau lugojencele mai multe mingi de meci în tiebreak-ul setului decisiv de la Ankara, dar dacă în compania grupărilor THY Istanbul – și chiar de două ori în ediții consecutive respectiv Aydin BBSK la începerea acestui an n-au reușit calificarea, de această dată au revenit în optimile Challenge Cup, după 93 de minute de joc efectiv.

Nu s-a repetat așadar istoria din luna ianuarie, când bănățencele au pierdut tot cu 3:2 în Turcia turul sferturilor, la Aydin, cedând apoi tot la limită și returul de pe teren propriu, ratare a unei mari șanse de pătrundere în premieră în semifinalele competiției europene numărul 3.

De astă dată au învins convingător cu 25:16, 25:18, 18:25, 25:23 și au pătruns împreună cu Rapid București în optimile CEV Challenge Cup de anul viitor, optimi în compania unor cluburi lusitane, CSM mai întâi în deplasare la Kairos Ponta Delgada, giuleștencele cu FC Porto.

Extrem de convingător au tranșat setul inaugural, detașându-se la 4:0, 11:4 și 17:7, adjudecat cu 9 puncte avans. 

CSM a condus permanent și în cel de-al doilea, cu 1:0, 4:1 și 11:7, egalate fiind lugojencele o singură dată la 14, după care au câștigat 3 mingi la rând, detașându-se și mai clar decât până atunci, la 22:15, 2:0 la seturi.

Cel de-al treilea îl începeau la fel de bine, 1:0, 4:1, însă au pierdut mai multe mingi la rând la 7:4, intrând în deficit, pe care nu l-au mai anihilat după ce au cedat 5 puncte la rând, de la 10:12 la 10:17, în ciuda unui reviriment spre final, până la 18:19. A fost setul turcoaicelor, care n-au mai avut însă apoi forța de a și egala situația.

Revenire de succes a lugojencelor în CEV Challenge Cup, în a cărei a patra ediție consecutivă participă, și în care, dacă vor trece în optimi de portugheze, ar da în sferturile de finală de învingătoarea dublei manșe dintre Aris Salonic și Asterix Avo Beveren din Belgia.

Mai întâi însă un ultim meci în 2022, în runda finală a turului Diviziei A1 de volei feminin, la vicecampioana din Târgoviște, după Crăciun. Ultimele rezultate și programul etapei a XI-a, pe coloana clasamentului la zi în secțiunea Volei.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 × patru =

 


Ultimele articole din categoria Volei: