CSM Lugoj câștigă la zero în Portugalia și e pe cale să revină în sferturile Challenge Cup

Voleibalistele prim-divizionare ale Banatului au câștigat joi seara târziu manșa I în deplasare a optimilor de finală din CEV Challenge Cup, la Atlantic, făcând un pas uriaș spre sferturile competiției, în care jucau și în ediția trecută.

CSM Lugoj a început anul competițional 2023 prin a învinge la zero pe teren advers în cupele europene, trecând în Portugalia de Kairos Ponta Delgada în turul optimilor Challenge Cup, cu vedere spre sferturile întrecerii, între cele mai competitive 8 cluburi din întrecerea numărul 3 la fileul continental.

Elevele lui Ugljesa Segrt au câștigat detașat pe seturi cu 25:17, 25:21, 25:15, având de-acum prima șansă și în returul de miercuri de la ora 18:30 din sala ”I. K. Ghermănescu”. 

Și nu este exclus ca voleibalistele de pe Timiș să joace tot în vestul Europei și pentru intrarea în semifinale, din moment ce gruparea belgiană Asterix Avo Beveren s-a impus cu 3:1 în deplasare în primul meci al dublei manșe cu Aris Salonic, pe traseul tabloului competițional pe care se află înscrise și sportivele din Lugoj.

Din partea cărora au punctat la Atlantic jucătoarele Ruban – de 14 ori, moldoveanca Martiniuc – 8, Bezhandolska 6, Roman și Georgiana Popa de câte 4 ori fiecare, Rus cu două puncte iar Grbic, Străchinescu și Anghelache cu câte unul fiecare.

Și cealaltă reprezentantă a Diviziei A1 de volei feminin în competiția numărul 3 din eurocupe, Rapid, a jucat în turul optimilor tot în Portugalia, dar au pierdut foarte strâns la Porto, unde gazdele au salvat mingi de set în cel de-al doilea, la 0:1, răsturnând situația: 22:25, 28:26, 25:21, 23:25, 15:10.

CS Rapid și CSM Lugoj urmau să se întâlnească la startul returului în Divizia A1, programat sâmbătă, etapa a XII-a încheindu-se duminică de la ora 15 cu întâlnirea televizată FC Argeș – CSM Știința Bacău, dar turul optimilor Challenge Cup a avut prioritate. Programul reluării sezonului regulat și clasamentul la zi, pe coloana datelor tehnice a secțiunii Volei.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt × 2 =

 


Ultimele articole din categoria Volei: