CSM Lugoj câştigă la zero şi la penultima clasată

CSM Lugoj a continuat marţi după-amiază seria victoriilor detaşate, câştigând pentru a unsprezecea oară în 16 apariţii în acest campionat, la zero în deplasare, pe terenul lui CSM Ştiinţa Bacău, altădată o reprezentantă anuală a Diviziei A1 de volei feminin în cupele europene, de astă dată penultima în ierarhie, cu un singur succes. Bănăţencele sunt în schimb semifinaliste ale ediţiei în curs în CEV Challenge Cup, iar turul e programat miercuri 22 februarie de la ora 19 la Stara Pazova, în Serbia.

Timişencele au legat victoriile în deplasare în prima ligă după calificarea în semifinalele Challenge Cup, bisând la Bacău la capătul a 78 de minute de joc efectiv, în uvertura etapei a 18-a din sezonul regulat, marţi de la ora 17, la trei seri în urma triumfului din Bănie.

Astfel, Clubul Sportiv Municipal continuă să tragă la podium, cu 4 runde rămase de jucat din returul sezonului regulat, campioana din Blaj dominând ierarhia, în vreme ce pentru următoarele poziţii luptă vicecampioana din Târgovişte, gruparea bănăţeană şi bucureştenele Dinamo şi Rapid.

Câştigătoare a Supercupei României, CSM Lugoj parcurge cel mai bună sezon al său de la revenirea în elită în 2010, anticipând deja semifinala de cupă europeană cu alb-albastrele sârboaice antrenate de Jovo Cakovic, care vor găzdui manşa tur de miercurea viitoare, revanşa fiind programată în 1 martie în Banat.

Ruban a fost principala realizatoare de puncte pe Bistriţa, 21, completată de Martiniuc, CSM detaşându-se cu 25:20, 25:19, 25:23, încă o victorie clară, chiar dacă nu tocmai cea mai clară, într-un nou an 2023 încărcat deja de succese.

Elevele lui Ugljesa Segrt sunt „pe val”, angrenate în 3 competiţii diferite şi mergând foarte bine spre excelent nu doar în cupele europene ci şi în campionat, o revelaţie prin parcursul consistent în Europa. 

Rezultatele celei de-a şaptea etape din returul sezonului regulat şi programul viitor în „A1”, pe coloana clasamentului la zi a secţiunii Volei.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase + 1 =

 


Ultimele articole din categoria Volei: