CSM Lugoj, cu un pas în Final4 al Cupei României. Iar în returul finalei Challenge Cup, la Timişoara în „Constantin Jude”, miercuri 22 martie

Voleibalistele Lugojului, cantonate în Trivale după meciul de campionat câştigat duminică la prânz la Piteşti cu 3:0, au învins şi marţi seară de la ora 18:30 pe terenul argeşencelor, tot cu 3:0, în manşa I a sferturilor Cupei României, asigurându-şi practic biletele pentru turneul final al competiţiei interne numărul 2. 

CSM Lugoj s-a impus şi mai clar la reîntâlnirea la puţin peste 48 de ore cu FC Argeş tot pe terenul „violetelor” din Regat, finalista Challenge Cup repetând cu succes la ultimul meci jucat în deplasare înaintea manşei I din Italia a finalei întrecerii europene numărul 3 la fileul feminin, de miercurea viitoare, de la Torino

Favorite certe, „albastrele” de pe Timiş au câştigat partida uvertură a turului sferturilor Cupei României de o manieră categorică, evitând la limită complicaţiile unui al patrulea set, 25:17, 25:11, 25:23. 

Primele două seturi au fost mult mai clar adjudecate decât cu două zile înainte, cel de-al treilea, din contră, doar la limită, bănăţencele respectându-şi planurile dar şi blazonul recent îmbunătăţit prin a se întoarce din Argeş, unde în toamnă cucereau Supercupa României după o altă „dublă”, pe-atunci cu succese în zile consecutive, de astă dată cu două triumfuri identice şi mai detaşate, cu 3:0.

„Violetele” fiind un sparring-partner potrivit la momentul actual pentru pregătirea prin jocuri oficiale a întâlnirilor cheie care urmează, trei de o importanţă majoră pentru CSM într-un interval de 11 zile.

Căci sâmbătă seară, de la ora 18:30, va găzdui întâlnirea cu vicecampioana CSM Târgovişte din runda finală a returului de campionat, o repetiţie în sine şi aceasta pentru ambele formaţii înaintea disputelor tur de săptămâna viitoare din fazele finale ale cupelor europene, a lugojencelor în Italia cu Reale Mutua Fenera Chieri, a dâmboviţencelor acasă în manşa I din semifinalele CEV Cup tocmai cu CSM Volei Alba Blaj, revanşa fiind programată joi 23 martie în Ardeal. Iar în cazul disputei elevelor lui Ugljesa Segrt cu peninsularele, miercuri 22 martie pe Bega la Timişoara, în sala „Constantin Jude”, a cărei tribună este mai încăpătoare decât tribunele arenei „I.K. Ghermănescu”.

Un program aşadar încărcat pentru finalista Challenge Cup, care, între cele două manşe ale finalei continentale, va găzdui returul sferturilor Cupei României cu FC Argeş, în principiu o formalitate, la finalul săptămânii viitoare, pentru confirmarea biletelor de Final4.  

Şi italiencele vor avea în weekend un meci acasă de campionat cu o formaţie de podium, Vero Milano, înaintea primirii la Torino a bănăţencelor, amănunte despre Reale Mutua Fenera Chieri fiind accesibile la această legătură

Urmează aşadar două partide definitorii pentru lugojence, acasă cu vicecampioanele ţării, ex-campioane în 2021, şi în turul unei finale de cupă europeană, definitorii pentru sezonul în curs dar poate chiar şi oarecum decisive, atât în economia dublei manşe a ultimului act din Challenge Cup cât şi a parcursului intern spre play-off.

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci − = 1

 


Ultimele articole din categoria Volei: