CSM Lugoj deraiază Rapidul în capitală şi urcă pe podiumul sezonului regulat. Chieri 76 învinge 3:1 afară în Serie A1

Voleibalistele finaliste europene ale Banatului au reacţionat perfect după pierderea miercuri seară a manşei I a ultimul act în Challenge Cup cu 3:0 la Torino, câştigând astăzi în deplasare în Bucureşti pe terenul mai bine clasatei Rapid, în restanţa cădere de cortină peste sezonul regulat al Diviziei A1, 3:1 prin care CSM Lugoj a săltat două locuri, peste vişinii şi dinamoviste, direct pe podiumul campaniei tur-retur, un „bronz” istoric pentru clubul de pe Timiş. Scriind istorie în doar câteva zile, în premieră într-o întâlnire cu italience în finala CEV Challenge Cup şi alipite campioanei şi vicecampioanei României în trioul fruntaş în campionat. Cu o mai bună vedere spre play-off.

Lugojencele nu s-au menajat astăzi deloc în Giuleşti în perspectiva returului finalei cu peninsularele din Chieri, programat miercuri de la ora 18:30 la Timişoara, unde CSM are nevoie de un succes cu 3:0 sau 3:1 pentru a forţa disputarea unui set decisiv „de aur”, ci au dovedit cât de mult au avansat în planul valorii competiţionale, provocând rocada ierarhică în defavoarea rapidistelor, participante şi acestea până la un punct în Challenge Cup, mai exact până în optimi, când erau eliminate.

Oglindire a diferenţelor şi pe plan intern, în restanţa din retur a unei întâlniri programate iniţial la mijloc de ianuarie, şi care a fost decisivă, care pe care, pentru prinderea podiumului. În umbra fruntaşelor în rocadă din ultimele două ediţii, din Târgovişte şi Blaj, oponente totodată în semifinala CEV Cup. Aceasta fiind compania în care se ţin bănăţencele între disputele cu Reale Mutua Fenera Chieri.

Locul 3 în sezonul regulat al elitei, de pus în ramă, dar şi cu speranţe la mai mare în viitor, cel imediat, în play-off-ul 1-4, dar şi din vară, în viitoarea ediţie.

Învinse cu 2:3 acasă în tur de rapidiste, în toamnă, lugojencele s-au revanşat după ce au tranşat la mare luptă setul inaugural, 22:25, încă un efort major în plus după deplasarea grea de miercuri în Piemont, resimţit în setul secund, adjudecat de rapidiste cu 25:14.

Vizitatoarele au avut însă din nou reacţie, 18:25 în setul 3, echilibrat până spre final, preluând din nou conducerea, 1:2, şi au smuls toate punctele în clasament prin a-şi adjudeca şi setul 4, la limită, cu 23:25, după ce localnicele se apropiau la un punct pe final, 22:23.

Răsplata, sub forma unei întâlniri cu ocupanta locului 6, CSO Voluntari, pentru pătrunderea în zona 1-4 alături de fruntaşele din Blaj şi Târgovişte, întâlniri după sistemul „cel mai bun din 3 jocuri”, primul fiind programat sâmbăta viitoare pe Timiş, unde s-ar disputa la o adică şi un al treilea, decisiv.

Mai întâi şi mai-nainte, returul de miercuri cu italiencele, în sala „Constantin Jude”, un eveniment sportiv unicat în istoria voleibalistică bănăţeană. Lugojul a adus Europa pe Bega la fileu în anul în care Timişoara e printre capitalele culturale ale continentului.

Tot cu 3:1 s-a impus în deplasare în returul Serie A1 şi vizitatoarea miercuri a Timişoarei, finalista Reale Mutua Fenera Chieri, Villani reuşind 18 puncte, Grobelna 17 iar Weitzel 16 pe terenul mai slab clasatei Megabox Ondulati Del Savio Vallefoglia, de la 1:0 la seturi pentru gazde: 25:15, 22:25, 18:25, 21:25.

Clasamentul final în sezonul regulat de A1, pe coloana rezultatelor secţiunii Volei.  

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 8 = unu

 


Ultimele articole din categoria Volei: