CSM Lugoj egalează de două ori la seturi dar cedează ilfovencelor în decisiv

CSM Lugoj a pierdut din nou tot cu 3:2 și tot în fața celor de la CSO Voluntari 2005 și după 36 de zile de la întâlnirea lor în returul Diviziei A1 de volei feminin, de astă dată în cuplajul încheierii turneului patrulater al locurilor 5-8, început vineri la Bacău, primul dintre cele două asemenea turnee ale grupei a II-a valorice.

Prim-divizionarele Banatului, care abordau turneul de 3 zile pe Bistrița cu un avantaj de 5 puncte la debutul reuniunilor din zona 5-8, au fluctuat în Moldova între eșecurile cu ocupantele poziției a opta, vineri cu 0:3 cu CS Rapid, iar astăzi de la ora 14 cu 2:3 cu CSO Voluntari 2005, alunecată ieri pe 8 în urma înfrângerii cu alb-vișiniile, și pe de altă parte victoria de sâmbătă cu 3:0 în fața gazdei CS Știința Bacău, totodată și cea mai bine clasată dintre cele trei adversare ale sale în estul țării. Cu alte cuvinte, rezultate paradoxale pentru timișence…  

Luna trecută, în retur, ele au cedat ilfovencelor din Voluntari cu 2:3 după ce le-au condus cu 2:0 la seturi, înclinându-se în decisiv cu 15:10, iar astăzi au pierdut din nou cu 2:3 în fața grupării din zona capitalei, de astă dată după ce au egalat-o de fiecare dată la seturi.

S-au întâlnit de fapt formațiile cu cele mai multe meciuri de 5 seturi jucate în acest campionat, iar ”regină” a victoriilor în asemenea dueluri a fost încoronată echipa din Voluntari, lugojencele alegându-se cu a patra înfrângere la limită din totalul celor opt partide care au avut nevoie de un set decisiv, 8 din 23 de meciuri jucate de CSM în actuala ediție a elitei. 

CSO Voluntari 2005 era unica formație fără victorie în turneul băcăuan, după ce vineri ceda gazdelor cu 3:2 iar ieri Rapidului cu 3-1, pe seturi 22:25, 25:18, 27:25, 25:18, 

Astăzi, ilfovencele au preluat de fiecare dată conducerea la seturi, 25:20, 13:25, 25:21, 20:25, câștigându-l pe cel decisiv cu 15:12, victorie după mai bine de două ore.

CSM Lugoj a salvat 4 mingi de meci în decisiv, dintre care două pe greșeala adversarului, însă n-a putut evita înfrângerea. Chiar și așa, elevele lui Ugljesa Segrt, Grbic și Canea păstrează un avantaj confortabil înaintea ultimului turneu al zonei 5-8, de săptămâna viitoare, când se vor reîntâlni cu cele 3 adversare.

Ierarhia la zi înaintea ultimului joc al turneului de la Bacău, CS Știința – Rapid, este următoarea:

5. CSM Lugoj… 42 puncte

6. CS Știința Bacău… 35 puncte

7. CS Rapid București… 34 puncte 

8. CSO Voluntari 2005… 32 puncte.

Notabil, liderul CSM Târgoviște a luat sâmbătă o opțiune ca și decisivă la cucerirea în premieră a titlului național în Divizia A1 Feminin, trecând și pentru a treia oară în această ediție a elitei de deținătoarea trofeului, CSM Volei Alba Blaj, de astă dată și mai clar, cu 1:3, chiar pe terenul ardelencelor, în ziua a doua a turneului grupei I valorice a locurilor 1-4. CS Dinamo se conturează a fi ocupanta locului 3, urmată de CS Medgidia. 

La masculin, CSU UV Timișoara a încheiat cu o victorie cu 3:0 turneul triunghiular găzduit începând de vineri, repetând și astăzi succesul inaugural cu CSU Știința București, de astă dată în fața nou-promovaților brașoveni deja retrogradați de sâmbătă după un sezon în care n-au câștigat nici un set. 

Clasamentul zonei a III-a valorice a locurilor 9-11 înaintea ultimului turneu de palmares de la București este următorul:

9. CSU Știința București… 20 puncte

10. UV Timișoara… 13 puncte

11. CSU Brașov… 0.

Bănățenii au obținut 4 victorii în totalul celor 20 de meciuri jucate, trei dintre acestea în fața brașovenilor și una vineri cu nou-promovații Științei din capitală.

Ultimele rezultate din retur și clasamentele sezonului regular în ”A1”, pe coloana datelor tehnice.

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 + opt =

 


Ultimele articole din categoria Volei: