CSM Lugoj egalează la seturi la Voluntari dar pierde fără punct în ierarhie și rămâne la finele turului în afara careului fruntaș. Doar al 5-lea eșec în 20 de jocuri în sezonul de toamnă

CSM Lugoj a încheiat învinsă un sezon de toamnă mai plin ca niciodată, cu nu mai puțin de 20 de meciuri jucate din 8 octombrie în 3 competiții, mai exact în 73 de zile, în această după-amiază suferind doar al cincilea eșec în acest tur de forță, departe de casă, în sala ”Gabriela Szabo” din Voluntari, unde le-a egalat la seturi pe ilfovence dar a pierdut cu 3:1, rămânând astfel în afara careului fruntaș la finele celor 11 runde din turul Diviziei A1 de volei feminin, dar totuși pe treapta care a consacrat-o și i-a deschis traseul european, locul 5.

Voleibalistele de primă ligă ale Banatului au jucat astăzi de la ora 17 în cea de-a zecea lor deplasare din sezonul de toamnă în 3 întreceri diferite, înregistrând doar a treia înfrângere pe teren advers, 3:1 pentru gazda mai bine clasată, CSO Voluntari 2005, care astfel a urcat provizoriu pe locul secund, la 4 puncte în urma liderului imbatabil CSM Volei-Alba Blaj, dar peste campioana CSM Târgoviște, gazdă luni a întâlnirii televizate de podium cu cele cărora le-a luat titlul, ardelencele, duel la încheierea rundei a XI-a dar și a turului în sezonul regular.

Timișencele au avut așadar o deplasare foarte dificilă la încheierea turului și a unui parcurs de toamnă foarte încărcat, gruparea din Voluntari urcând în forță, de la nivelul ultimei clasate cu numai două victorii cu 3:2 în cele 20 de apariții în sezonul regular al ediției întrerupte de lansarea ”pLandemiei” în martie 2020, scurtcircuit care o găsea pe locul 11 din 11 participante în ”A1”, la palierul locului 6 la încheierea campaniei trecute, 2020-2021, imediat tocmai după lugojence în clasamentul final al fazei pe turnee a locurilor 5-8, iar astăzi pe locul 2 în elită.

De fapt, CSO Voluntari 2005 a pierdut doar de două ori în tur, cu 3:2 în chiar prima deplasare, la CS Rapid, în etapa a II-a, și cu 3:1 în prima jumătate a lunii trecute la vicecampioana din Blaj, astăzi semnând încă un succes în Ilfov, al nouălea în ansamblul aparițiilor în tur.

Gazdele din sud-est și-au adjudecat strâns setul inaugural al disputei din prima jumătate a ierarhiei, cu 25:22 în 26 de minute de joc efectiv, elevele lui Ugljesa Segrt egalând apoi la seturi după o înfruntare cu aceeași durată, 20:25. Și totuși, voleibalistele îndrumate de Ljubicic și Kokeza au fructificat prospețimea în joc, evidentă în condițiile în care bănățencele au jucat din nou și miercuri seară în returul optimilor CEV Challenge Cup, 3:0 acasă cu austriecele, tranșând următoarele seturi în câte 23 de minute de joc efectiv, destul de detașat, cu 25:18 și 25:15.

Trei puncte ierarhice, cât pentru a sălta peste campioana CSM Târgoviște, gazdă mâine de la ora 17 a celor din Blaj, la căderea cortinei, în difuzarea TVR3. Nici un punct în schimb pentru CSM Lugoj, care, în cazul unei victorii cu 1:3 în Ilfov, ar fi încheiat turul pe locul 3, peste CSO Voluntari 2005 și în umbra dâmbovițencelor. Dar așa, bănățencele au rămas la un punct în urma celor din Medgidia, care completează careul fruntaș, în schimb cu un punct în fața Rapidului, a șasea și devansând concitadina Dinamo.

CSM Lugoj: al 5-lea eșec în 20 de jocuri în sezonul de toamnă, unul singur cu 3:0, chiar la prima apariție

Mai presus de clasări și mult mai semnificativ în acest context, faptul că lugojencele pregătite de Segrt și Grbic au jucat în această toamnă în atâtea deplasări, 10, aproape câte partide disputau în totalitate într-un sezon de toamnă oarecare din deceniul trecut.

Timișencele au pierdut ”afară” doar la Blaj, cu 3:0 în chiar jocul inaugural al noii ediții 2021/2, precum și la Medgidia, cu 3:1, astăzi suferind al treilea eșec în 6 ieșiri în campionat, și tot pe terenul unei trupe mai bine clasată, victoriile fiind repurtate în schimb la Turda, Mioveni și Cluj, așadar și în fieful unor nou-promovate. Iar în celelalte competiții, la Craiova în Cupa României respectiv în Slovacia, Elveția și Austria în CEV Challenge Cup, cu vedere spre sferturile din iarnă, în manșa I în deplasare în Turcia, așadar încă una…

În total, din 20 de reprezentații, nu mai puțin de 15 succese, dintre care 7 în campionat, șase pe linie în cupele europene și două contra craiovencelor nou-promovate în Cupa României, celelalte eșecuri fiind consemnate strict în fața campioanei din Târgoviște, ambele pe Timiș, cu 1:3 în Cupa României și 2:3 recentîn campionat, acum o săptămână. De fapt, e pentru prima oară în această ediție ca alb-albastrele să piardă la rând în Divizia A1.

Eșec în care principale realizatoare au fost căpitanul Markovic cu 12 puncte, Filipaș cu 11, Sredic cu 8 puncte, Gemănariu 7, Sakradzija 6, Georgiana Popa 5, Barakova 3 iar Canak și Străchinescu cu câte două puncte fiecare. În vreme ce Uattara a strâns 18 puncte pentru ilfovence, Dan și Vukovic câte 12 iar Valadzko 11.

A fost de fapt unicul meci al etapei încheiat în mai mult de 3 seturi, un duel al locurilor 3 și 5 adjudecat de trupa de pe podium. Rezultatele rundei a 11-a în ”A1” feminin și clasamentul la zi înaintea partidei finale de luni din Dâmbovița, pe coloana datelor tehnice a secțiunii Volei, cu mențiunea că lugojencele vor începe returul acasă cu CSM Volei-Alba Blaj, luna viitoare.  

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× trei = 6

 


Ultimele articole din categoria Volei: