CSM Lugoj egalează meritoriu pe terenul campioanei dar semifinalista din Challenge Cup are ultimul cuvânt

Voleibalistele prim-divizionare ale Banatului au fost singurele care au pierdut astăzi prin a smulge un set în meciurile căderii de cortină peste runda primelor turnee din 2021 dar și din retur la fileul elitei, și nu oricui, ci tocmai campioanelor la zi ale țării, totodată semifinaliste în CEV Challenge Cup, set prin care au egalat pe terenul acestora. CSM Lugoj s-a prezentat așadar mai mult decât meritoriu măcar până la un punct în fieful celei de-a doua clasate, și în condițiile în care timișencele triumfau cu nici 24 de ore în urmă în 5 seturi în fața vicecampioanei Dinamo, zi de sâmbătă liberă pentru gazda CSM Volei-Alba.  

Însuflețite de triumful din seara precedentă, elevele lui Ugljesa Segrt s-au motivat să etaleze un joc cât mai competitiv pe terenul pe marginea căruia actualul lor antrenor a activat în trecut ca ”secund” al grupării ardelene pe-atunci în treptată ascensiune, iar în setul inaugural au oferit favoritei o replică suficient de consistentă, vizitatoarele preluând în câteva rânduri conducerea, mai întâi după primele mingi, cu 1:3, apoi cu 6:7 și 12:13, dar și prin a reveni de la 15:13 la 15:18, cu Nina Kocic în vervă, autoare și a unor ași în succesiune. Campioanele lui Darko Zakoc însă s-au redresat, adjudecându-și setul I după 27 de minute de joc efectiv, cel mai lung al partidei… 25:20.

Lugojencele l-au comprimat de puțin pe cel de-al doilea, tranșat mai rapid ”în oglindă”, 20:25, egalând oarecum surprinzător la seturi, deloc surprinzător prin prisma replicii oferite. Într-o duminică a victoriilor la zero la încheierea turneelor de la Târgoviște, Medgidia și Pitești, succese în contul gazdelor, cu excepția argeșencelor, depășite de CSU Belor Galați, voleibalistele de pe Timiș au câștigat un set pe terenul campioanei de pe podium, pas înainte în comparație cu disputa directă din tur de la același fileu, 25:21, 25:12, 25:15 pentru cele din Blaj, triumfătoare tot cu 3:0 și în confruntarea televizată de alaltăieri cu CS Dinamo.

Dar valoarea superioară, experiența suplimentară și prospețimea conferită de ziua de refacere au cântărit fiecare în parte în fructificarea avantajului terenului propriu de către CSM Volei-Alba, vioară întâi în seturile 3-4, desprinsă spre victorie cu 25:14 și 25:15 printr-o desprindere de la 11:10 la 15:10, galop de sănătate în nici 45 de minute laolaltă din jumătatea dezechilibrată a întâlnirii… 3:1. 

Un deznodământ implacabil, după 97 de minute de joc efectiv, dar și două prime seturi în care CSM Lugoj a jucat de la egal la egal pe terenul favoritelor cu o pleiadă de străine. Din rândul cărora, Milenkovic, căpitanul Baciu și Markovic au câștigat cele mai multe puncte, combinata sârbă a Banatului adjudecând marea majoritate pentru învinse, Zelenovic, Koprivica, Kocic, noua achiziție Sekulic și Canak trecându-și în cont 13, 12, 11, 8 respectiv șapte.

Două seri net mai bune la Blaj pentru CSM Lugoj decât pe 1 și 2 noiembrie 2020, când ceda cu 3:0 la startul campionatului acelorași prime două clasate în ediția anterioară…

Ultimele rezultate din Divizia A1 de volei feminin, pe coloana clasamentelor.

   

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt × 3 =

 


Ultimele articole din categoria Volei: