CSM Lugoj ia alte 3 puncte la revenirea spre casă, 1:3 în Bănie, în a 20-a și ultima deplasare a sezonului: 13 câștigate. Trei succese afară sâmbătă, luni și miercuri, 4 într-o săptămână

Prim-divizionarele de volei ale Banatului și-au păstrat detașat locul 5 de la un sezon la altul, o dovadă în acest sens oferind și prin lejeritatea cu care au înșirat precum mărgelele toate cele 3 deplasări din întrecerea tur-retur a grupei a II-a valorice în zona 5-8, sâmbătă și luni în București la CS Dinamo și CS Rapid, astă-seară în Bănie la SCM U Craiova, cuplate și luate la rând spre casă la fiecare două zile, dar și câștigate cu maximum de puncte, câte 3. 

Impunându-se și miercuri de la ora 18 în ultimul meci jucat în deplasare în sezonul 2021-2022, CSM Lugoj a adunat nu mai puțin de 13 victorii în 20 de întâlniri pe teren advers, cel mai adesea triumfând tocmai la Craiova, în fief-ul alb-albastrelor nou-promovate, o dată în sezonul regular al Diviziei A1, o dată în preliminariile Cupei României și o dată în returul fazei 5-8, în care bănățencele mai au o dată de jucat, acasă cu dinamovistele, la căderea cortinei.

Elevele lui Ugljesa Segrt au învins ”afară” în acest sezon 2021/2 de 9 ori în cele 14 deplasări din campionatul Diviziei A1, o dată tot la Craiova în Cupa României și de 3 ori în cupele europene, mai exact în CEV Challenge Cup, peste hotare în Slovacia, Elveția și Austria – în această ordine, numărul victoriilor pe teren advers fiind aproape dublu cifrei eșecurilor, în raport de 13 la 7.

Pe de altă parte, eșecurile înregistrate în deplasare au fost decisive, căci înfrângerile în campionat pe terenul celor din Blaj, de la CS Dinamo, din Medgidia, Voluntari și Târgoviște, au atârnat și acestea în balanță când a venit vorba de calificarea în faza play-off a locurilor 1-4, ratată la mustață și la egalitate de puncte cu dobrogencele strecurate în ”careu”, la fel cum înfrângerea retur la Târgoviște în sferturile Cupei României a certificat ceea ce se contura încă din tur pe Timiș, 2:3 acasă și 3:0 sub Turnul Chindiei, și anume ratarea calificării în Final4, așa precum o unică înfrângere în deplasările din CEV Challenge Cup, în Turcia, la Bosfor, a fost suficientă pentru a spulbera alb-albastrelor orice vise legate de pătrunderea în semifinalele întrecerii continentale numărul 3. 

Au fost înfrângerile care au făcut mai mult sau mai puțin diferența, clare în dublele manșe ale competițiilor eliminatorii, de puțin în campionatul Diviziei A1, redirecționând CSM Lugoj spre zona 5-8, dominată copios de elevele lui Segrt și Grbic, cu succese pe linie, toate a câte 3 puncte, iar ultimele 4 în decurs de o singură săptămână.

Cârcotașii ar putea căuta nod în papură în sensul că păstrarea locului 5, pentru al ”n”-lea sezon la rând, n-ar trece drept un succes în condițiile întăririlor efectuate după ediția trecută, însă nici oponentele n-au dormit câtuși de puțin în vara anului 2021, CS Medgidia și mai ales CSO Voluntari fortificându-se măcar în aceeași măsură, iar ca atare campania pe cale de încheiere a fost mai competitivă. Mai mult, CSM Lugoj a avut meritul absolut de a-și croi un parcurs de 8 apariții în cupele europene, onorant dar și complicând ecuația rețetei interne în programul bănățencelor în Divizia A1, un program net mai încărcat, context în lumina căruia se poate spune că alb-albastrele au reușit cel mai bun sezon al lor de la revenirea grupării de pe Timiș în 2010 în elita feminină la fileu. Este fără dubii. Păstrarea locului 5 nu echivalează cu a bate pasul pe loc.

De fapt, cedând-o în 2021 pe Milena Koprivica, lider național în ediția anterioară la capitolul serviciu și blocaj, dar printre cele mai competitive jucătoare și pe atac, fază a jocului în care Nina Kocic strângea 420 de puncte pentru alb-albastre, a doua în ierarhia generală dar cedată și ea, CSM Lugoj era nevoită să-și completeze pe măsură efectivul în vederea conservării poziției a cincea, iar achizițiile au fost reușite, Loredana Filipaș venind în Banat drept principală realizatoare de puncte în sezonul 2020/1 în ”A1”, pentru cele din Voluntari, iar experimentata Silvija Popovic drept prima la recepție în ligă pentru vicecampioana din Blaj, adăugate fiind printre altele și Bojana Markovic, Andreea-Maria Gemănariu sau Simina Străchinescu. 

Astăzi de la ora 18, în penultima rundă din 5-8, în cel mai dezechilibrat duel al patrulaterului, SCM U Craiova – CSM Lugoj, bănățencele s-au impus pentru a patra oară într-o săptămână, după 3:0 acasă miercurea trecută cu CS Rapid, 1:3 sâmbătă în capitală la CS Dinamo și 0:3 alaltăieri la vișiniile Giuleștiului, de astă dată înregistrându-se un alt 1:3 aducător a 3 puncte, pe seturi 22:25, 25:20, 18:25, 12:25, la capătul a 95 de minute de joc efectiv, la o oră și treisferturi după startul partidei. Georgiana Popa s-a detașat din nou ca principală realizatoare a punctelor (24), urmată de Filipaș și Sakradzija. 

Pentru conformitate, învingătoarele tur-retur ale lugojencelor în sferturile CEV Challenge Cup, turcoaicele de la Aydin BBSK, au cedat în dublă manșă în semifinale viitoarelor câștigătoare ale trofeului, italiencele de la Savino Del Bene Scandicci, triumfătoare cu 2:3 în manșa I de la Bosfor și cu 3:0 în peninsulă. Ulterior, în finală, formația din Italia a dispus cu 3:0, 3:0 de CV Tenerife La Laguna, care trecea în semifinale cu 3:1 ”afară” și 3:0 de sârboaicele de la Tent Obrenovac.

Un palier mai sus, în CEV Cup – întrecere europeană numărul 2, trofeul la feminin a fost adjudecat de Eczacibași Dynavit Istanbul, prin succese cu 3:1 în fața celor de la Allianz MTV Stuttgart.

Iar în CEV Champions League Volley Women – competiție numărul 1, deținătoarea trofeului, A. Carraro Imoco Conegliano, care anul trecut s-a impus în premieră la acest nivel, va întâlni în finală tot pe VakifBank Istanbul, învinsa sa din 2021, care pe de altă parte o depășea în ultimul act din 2017. Se întâlnesc așadar a treia oară pentru adjudecarea trofeului, finala fiind programată la 22 mai la Ljubljana, în Arena Stožice. 

 

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× trei = 21

 


Ultimele articole din categoria Volei: