CSM Lugoj în vervă acasă după triumfurile internaționale

Suficient de solicitate după deplasările victorioase de duminica trecută și joi în Argeș și în Elveția, parte a programului în regim competițional weekend – mijloc de săptămână, dar și cu ascendentul moral al premierei calificării în optimile CEV Challenge Cup, voleibalistele de la CSM Lugoj au căutat să obțină duminică seară o victorie cât mai ”scurtă”, fără complicații, în meciul de campionat jucat acasă cu nou-promovata SCM U Craiova, ceea ce au și reușit.

Curg victoriile mai strașnic ca niciodată pentru prim-divizionarele Banatului, care de la ora 18:30 au găzduit penultima partidă a etapei a opta dintre cele 11 ale turului în campionatul elitei, 3:0 cu nou-promovata din Bănie, o clientă a bănățencelor și în dubla manșă de luna trecută din calificările Cupei României. 

În consecință, un deznodământ previzibil și așteptat, un succes just și meritat, pe seturi 25:19, 25:16, 25:21 în 71 de minute de joc efectiv, la ora celui de-al 14-lea meci disputat în acest sezon de timișence, în doar două luni de calendar competițional.

Primirea craiovencelor după ”dubla” cu helvetele în cupele europene, intercalând ieșirea la Dacia Mioveni, a venit ca o mânușă pentru CSM Lugoj, intermezzo pe post de regrupare înaintea asalturilor de luna viitoare la finalul turului în campionatul Diviziei A1 dar și în optimile Challenge Cup, contra austriecelor.

Bănățencele alcătuiesc una dintre cele doar 3 formații reprezentante la zi ale primei ligi interne feminine în cupele europene, CSM Volei-Alba Blaj în întrecerea numărul 2, CEV Cup, în optimi la PAOK Salonic, iar CSM Lugoj și CS Medgidia în optimile competiției numărul 3 – CEV Challenge Cup. 

Postură onorantă, dar cu atât mai solicitantă pentru elevele lui Segrt și Grbic, autoare a nu mai puțin de 4 victorii din 4 apariții în cupele europene, a două succese din două jocuri în Cupa României, și a tot mai multor triumfuri în campionat, 6 în opt etape. Iar majoritatea victoriilor au fost obținute precum duminică seară la Lugoj, cu 3:0.

E drept, Divizia A1 nu deține o exponentă și în întrecerea de frunte a cupelor continentale inter-cluburi, Champions League Women, între cele 20 de cluburi numărându-se și grupări din vecini, Fatum Nyiregyhaza din Ungaria, Maritza Plovdiv din Bulgaria sau ZOK UB din Serbia, dar în schimb pe palierul elitei ”A1” se acceptă și compromisuri gen întâlniri tur-retur de campionat în zile succesive între aceleași două echipe dar în aceeași locație, cum s-a întâmplat în weekend la Mioveni, CS Dacia 2012 – CS U NTT Data Cluj 3:0 și din nou 3:0 și în devans din jumătatea a doua a concursului, ceea ce însă nu știrbește cu absolut nimic din meritele incontestabile ale micuței trupe de pe Timiș, atât pe plan intern cât și internațional.

Elevele lui Ugljesa Segrt parcurg o toamnă cu adevărat fastă, culegându-se roadele continuității pe banca tehnică a antrenorului sârb sosit în urmă cu câteva sezoane în Banat de la CSM Volei-Alba Blaj, mai întâi tot în capacitate de ”secund”, în ultimele ediții ”principal”, cei de peste hotare aducându-și substanțial aportul și în această seară, nici o noutate, Canak asigurând 13 puncte pentru timișence, Markovic 11 iar Sredic 10, dar și Georgiana Popa 12. Iar de la învinsele din Bănie, mai ales Cvijovic, 10.

Rezultatele etapei a 8-a în Divizia A1 Feminin și clasamentul la zi, pe coloana datelor tehnice a secțiunii Volei.  

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


1 + = cinci

 


Ultimele articole din categoria Volei: