CSM Lugoj începe excelent anul 2021, victorie cu Dinamo

Voleibalistele prim-divizionare ale Banatului au câștigat în această seară pe terenul campioanei țării, la Blaj, după peste două ore de joc, dispunând în 5 seturi de CS Dinamo București, revanșă la acel 3:0 pentru alb-roșii la același fileu la începerea campionatului, pe 1 noiembrie. O rară victorie a lui CSM Lugoj în fața unei echipe din careul fruntaș, timișencele având acum de jucat și duminică de la ora 18, cu gazda CSM Volei-Alba, care ieri după-amiază trecea cu 3:0 de cele din capitală în uvertura televizată a triunghiularului.

La 6 săptămâni după ce a încheiat cu brio turul Diviziei A1 de volei feminin prin a păstra pe Timiș toate punctele jocurilor din 10, 11 și 12 decembrie cu vizitatoarele din Cluj, Târgu Mureș și București, formațiile ardelene fiind învinse cu 3:0 iar CS Rapid cu 3:1, CSM Lugoj s-a lansat cu bine în 2021, pas cu dreptul în județul Alba, dispunând în meciul de la ora 18 de vicecampioana CS Dinamo, cea care o învingea tot în ”Gheorghe Barițiu” cu 3:0 în turneul inaugural, atunci pe seturi la 19, 19 și 17.

Cu totul altă poveste în această seară, lugojencele cu o nouă achiziție răsturnând scorul la seturi și tranșându-l clar pe cel decisiv, controlat din start, semnând a doua victorie la rând în campionat în dauna unei formații de care sunt devansate în clasament.

CS Dinamo a fost învinsă categoric ieri de la ora 15 de campioana gazdă din Blaj, pe seturi 25:18, 25:10, 25:16, iar bucureștencele nu s-au reabilitat astăzi deși au tranșat setul inaugural, foarte clar, cu 25:14 în 22 de minute de joc efectiv.

Însă replica bănățencelor nu s-a lăsat așteptată, din contră, fiind prea greu de contracarat de sportivele din capitală, elevele lui Ugljesa Segrt – pe vremuri antrenor secund la Blaj, impunându-se destul de clar în seturile 2-3, cu 25:19 și 25:16. Mai echilibrat a fost cel de-al patrulea set, controlat treptat de dinamoviste, care au egalat și ele, 25:22 în 28 de minute de joc efectiv. 

Urma cel decisiv, amintirile lugojencelor fiind cu bune și rele, răsturnare victorioasă a scorului cu FC Argeș, de la 0:2 la 3:2 în turneul din Ilfov, dar și un eșec cu 3:2 cu CS Știința Bacău, tot la Voluntari. Dinamovistele aveau în schimb de ce să se teamă, partidele în 5 seturi pierzându-le în acest campionat, atât în fața lui CSU Belor Galați, 9:15 în decisiv după ce îl câștigau pe cel de-al patrulea, cât și a nou-promovatei CS Medgidia, cu 12:15, după ce dobrogenele le egalau în prelungirile celui de-al patrulea, 30:32.

Suspansul n-a mai plutit în aer, 2:0 pentru CSM Lugoj, apoi 6:2 și 8:5, Dinamo apropiindu-se după ce a mai eliminat din greșelile neforțate, 8:7. Însă bănățencele s-au desprins decisiv cu un parțial de 5:1, finalul dând nota generală a meciului, Motroc greșeală din serviciu, Canak minge victorioasă din blocaj… 15:9. După 115 minute de joc efectiv. Eforturi care se vor resimți mâine seară în fața gazdei campioane, odihnită astăzi…

CSM Volei-Alba Blaj fiind autoare a celei de-a treia prezențe în semifinalele cupelor europene în ultimele 4 sezoane, penultim act în care peste o lună, pe 24 februarie, va găzdui jocul tur cu 1. MCM Diamant Kaposvar, revanșa fiind anunțată în Ungaria, pe când cealaltă semifinală din CEV Challenge Cup le pune față în față pe concitadinele din Istanbul, THY – cunoștință a bănățencelor în ultimele două ediții, respectiv Sistem9 Yesilyurt. 

CSM Lugoj a învins așadar cu 14:25, 25:19, 25:16, 22:25, 15:9, Zelenovic totalizând 20 de puncte, Koprivica 15 dintre care 5 din blocaj, Canak 12 dintre care mai majoritatea din blocaj, Kocic 10, Popa 9 iar printre alte autoare de puncte și noua achiziție Sekulic. De la învinse, Uattara și căpitanul Karakasheva, cu câte 17 puncte.

Rezultatele serii în cea de-a doua rundă a turneelor inaugurale din retur și pe 2021 în A1, pe coloana clasamentelor secțiunii Volei.

Următorul turneu al lugojencelor, peste două săptămâni, în compania lui CSU Belor Galați și a fruntașei CSM Târgoviște, tot în februarie fiind și calificările pentru sferturi în Cupa României, contra argeșencelor, o victorie aducându-le în față pentru un loc în Final4 tocmai pe dinamoviste.

Săptămâna viitoare se reia și eșalonul secund feminin, la fileul masculin fiind programată Cupa României, cu timișorenii contra lui CSU Știința București, un succes echivalând cu o dispută contra dinamoviștilor, în sferturi.

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ sapte = 11

 


Ultimele articole din categoria Volei: