CSM Lugoj începe sezonul cu un eșec, 3:0 Dinamo

Voleibalistele primei ligi s-au aliniat sâmbătă și duminică la startul noii ediții de campionat, 2020-2021, lansată într-un sistem competițional ”de alertă” pe liniile ingineriilor sociale implementate incremental sub false pretexte, sistem constând în turnee triunghiular paralele cu meciuri fiecare cu fiecare, astfel încât 8 formații au debutat în ziua inaugurală iar celelalte patru, printre care și CSM Lugoj, în această seară. Timișencele au pierdut după 70 de minute de joc efectiv cu 25:19, 25:19, 25:17 în fața roșu-albelor de la CS Dinamo București, vicecampioane depășite sâmbătă după-amiază în ridicarea de cortină televizată de campioanele de la CSM Volei-Alba, 3:1 pentru gazdele din Blaj.

”Treziți-vă la realitate și prindeți-vă, totul e o uriașă farsă”, ar trebui să fie cuvintele de ordine din circulara care ar fi necesar să facă înconjurul societății, astfel încât diferitele domenii de activitate să nu cadă în trapa supunerii orbești pe pilot automat și sub jugul impunerilor normative fără justificare științifico-medicală prin a-și restructura propriile modalități încetățenite și firești de a-și vedea de treabă, se numește condiționare la obediență, însă fiecare domeniu s-a sforțat să iasă din albia normală pentru a se alinia protocoalelor dictate precum dactilografelor, fără filtrul rațiunii din partea celor la primire ori dovezi autentice, o nouă formă adaptată de business as usual. 

Caz și al Diviziei A1 de volei feminin, prima competiție revenită la fileul intern după peste o jumătate de an de pauză forțată și în urma alegerilor cu schimbări semnificative de la vârful forului federal, într-un format cu triunghiulare paralele organizate de 4 cluburi gazdă, care se vor repeta ca sistem prin permutarea formațiilor în cadrul triunghiularelor, astfel încât, în cele din urmă, fiecare echipă să ajungă să joace cu fiecare, echivalent cu completarea unui tur din tipicul sezon regular. Vor fi șase seturi de asemenea turnee…

În cazul bănățencelor, pentru început, duminică și luni, participarea în turneul de la Blaj cu campioana localnică CSM Volei-Alba și vicecampioana CS Dinamo București, față în față în ziua inaugurală, sâmbătă, când ardelencele lui Zakoc au valorificat avantajul valoric și al terenului, 3:1, pe seturi 25:19, 25:19, 18:25, 25:22.

Dinamovistele au revenit pe terenul din Blaj duminică seară de la ora 18, pentru meciul cu CSM Lugoj, la debut în această seară în noua ediție și întrecute în 70 de minute de joc efectiv cu 3:0, pe seturi la 19, din nou 19 și 17.

Un debut de campionat cum nu se poate mai dificil pentru bănățencele îndrumate de Ugljesa Segrt, care, în două dintre următoarele 5 turnee, unul în noiembrie, altul luna viitoare, vor juca în calitate de gazde, pe malurile Timișului.

Până atunci, CSM va aborda tot cu șansa a doua și partida de luni 2 noiembrie de la ora 18 cu gazda CSM Volei-Alba Blaj, odihnită astăzi, întâlnire difuzată video de pagina de media socială a clubului campion al țării respectiv al bănățencelor.

Interesant e că adversarele lugojencelor sunt implicate deja luna aceasta în 16-imile Challenge Cup din cupele europene sub egida CEV, cele din Blaj mai întâi acasă pe 11 noiembrie cu VBC Cheseaux iar bucureștencele pe 25 tot pe teren propriu cu AJM FC do Porto, pe când CSM are liber, așteptând faza optimilor, calificate din oficiu și așteptând deznodământul dublei dintre ex-oponenta din ediția trecută, THY Istanbul, și OK Kastela. Primul meci al lui Balintoni & Co., tur în deplasare.

Timișencele s-au bazat în jocul de debut de la Blaj pe lotul alcătuit din voleibalistele Zelenovic, Koprivica, căpitanul Balintoni, Albăstroiu, Bărbulescu, Nina Kocic, cu cele mai multe puncte pentru învinse, 15, între care și 2 ași respectiv un blocaj, Georgiana Popa, liberoul Adriana Popa, Ignjic și Savu, absentând în schimb centrul sârb Canak, căzută în plasa vânătorilor de ”cazuri”.

Rezultatele zilei a doua de jocuri din turneul numărul 1 în Divizia A1 feminină și programul zilei a treia, pe coloana clasamentelor. Elita masculină debutează weekend-ul viitor.

 

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 2 = cinci

 


Ultimele articole din categoria Volei: