CSM Lugoj încheie turneul acasă cu încă un succes de 3 puncte, echipele Timișoarei pierd la zero cu craiovenele fără a le lua mai mult de 17 puncte pe set

Seară bogată la fileul divizionar, cu prezențe bănățene la Timișoara, Lugoj dar și Craiova, reprezentanta Timișului în cupele europene la volei feminin încheind perfect turneul găzduit timp de 3 zile în Divizia A1, înaintea zborului spre Insulele Canare. Deși a pierdut un prim set, în prelungiri la 2:0 la seturi, CSM Lugoj a pătrat acasă maximum de puncte pe care le putea adjudeca în acest turneu abordabil, 3:1 cu CS Rapid. Grupările de pe Bega s-au înclinat însă fără drept de apel în duelurile cu reprezentantele Craiovei, în Bănie în Divizia A1 masculin respectiv în Circumvalațiunii în Divizia A2 Vest feminin, fără a le smulge mai mult de 17 puncte pe set. 

CSM Lugoj a încheiat cu o victorie aparițiile în campionat din 2020, penultim meci al anului pentru elevele lui Ugljesa Segrt înaintea reîntâlnirii insulare miercuri seară cu THY Istanbul, pe teren neutru, în optimile de finală ale CEV Challenge Cup, totodată redebut al bănățencelor în aceeași competiție, după participarea cu 4 meciuri la activ din sezonul trecut.

Până atunci, timișencele aveau nevoie de încă o victorie în întâlnirea de la ora 18:30 a echipelor neînvinse joi și vineri în jocurile cu ardelenele prezente în turneul din Banat, iar CSM a dus la bun sfârșit reuniunea de pe Timiș, dominând primele seturi și pierzându-l în prelungiri pe cel de-al treilea cu CS Rapid București.

Cu trăgătoarea sârboaică Nina Kocic în poftă de șut, autoare a 20 de puncte, completată de compatrioatele Koprivica și Ignjic cu câte 16 puncte, CSM a câștigat cu 3:1, pe seturi 25:15, 25:22, 24:26, 25:18, după două ore dintre care 109 minute de joc efectiv, bifând a cincea victorie în acest campionat, dintre care 4 în Lugoj, față de cele 4 înfrângeri pe teren, dintre care două la Blaj, cu CSM Volei-Alba și Dinamo, una aici, cu CS Medgidia, și una la Voluntari, cu CS Știința Bacău.  

Una peste alta, un tur al sezonului regular aproximativ în grafic, ultima impresie cu o triplă victorie acasă urmând a stărui în perspectiva reluării întrecerilor în jur de 23 ianuarie 2021.

Învinsele la scor din primele două zile s-au ales totuși măcar cu un punct ierarhic de pe urma duelului lor direct de sâmbătă după-amiază, în primul meci al cuplajului din sala ”Ioan Kunst Ghermănescu”, voleibalistele de sub Feleac răsturnând scorul și impunându-se în setul decisiv în fața nou-promovatei din județul vecin: CS U NTT Data Cluj – CSU Medicina CNUE Târgu Mureș 3:2 (25:23, 27:29, 14:25, 25:16, 15:12). 

Tot în prima ligă, Divizia A1 de volei masculin, ”universitarii” galben-albaștri ai Timișoarei au avut o misiune imposibilă în ”Polivalenta” Craiovei în fața alb-albaștrilor gazde, care n-au irosit ocazia de a-și trece în cont o victorie în urma eșecului televizat de ieri după-amiază, la inaugurarea turneului din Oltenia, în fața campioanei naționale CSM Arcada Galați.

De la 1:3 cu dunărenii, SCM U Craiova a pendulat la 3:0 cu CSU UVT, învingând de o manieră absolut categorică, 25:12, 25:15, 25:17, în nici o oră de joc efectiv. Un rezultat normal, reflectând diferența valorică dintre amfitrioni și bănățeni.

Același deznodământ favorabil și campionilor în primul meci al zilei și al etapei a II-a în turneul craiovean, CSM Arcada Galați trecând cu 25:18, 25:17, 25:22 de CS Știința Explorări Baia Mare, care aseară dispunea cu 3:0 de timișoreni.

Iar reuniunea patrulater va lua sfârșit duminică, primul meci aducând față în față campioana și outsider-ul turneului, CSM Arcada Galați – CSU UVT, de la ora 15.

Un duel Timișoara – Craiova și un eșalon mai jos, în Divizia A2 Vest Feminin, de la ora 17, în sala ”Profesor Mircea Albu” din zona Circumvalațiunii, urmașa ex-prim-divizionarei din Bănie depășind tot cu 0:3 și cea de-a doua formație de pe Bega întâlnită în tot atâtea zile în patrulaterul din Banat.

SCM U Craiova a atacat exact încă din debutul meciului, detașându-se la 0:7 și păstrând constant avansul, set adjudecat cu 17:25 după ce alb-violetele de la CSU Politehnica salvau o minge de set dar greșeau apoi la serviciu.

Alb-albastrele din Bănie au început mai bine și setul al doilea, desprinzându-se treptat și câștigându-l cu 15:25 pe serviciul timișorencelor. 

Al căror reviriment s-a lăsat așteptat, vizitatoarele dominând încă din start și cel de-al treilea set, în care, la fel, s-au menținut la conducere, tranșând un meci ”scurt”, 17:25 și 0:3, cu gândul deja la întâlnirea de duminică de la ora 11 cu ACS Volei Cristina Pîrv Turda.

Meci dominat așadar de la un capăt la altul de oaspeți, CSU Politehnica Timișoara – SCM U Craiova 0:3 (17:25, 15:25, 17:25), de reamintit fiind că voleiul feminin din Bănie a avut reprezentare zece ani la rând în elita Diviziei A1, până la retrogradarea din primăvara lui 2017.

Rezultatele din Divizia A1, programul weekend-ului și clasamentele la zi din elită, pe coloana datelor tehnice a secțiunii Volei.

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 × = treizeci cinci

 


Ultimele articole din categoria Volei: