CSM Lugoj intră în premieră în sferturile CEV Challenge Cup, spre Turcia. 3:0 și în retur, dar mai clar. România, singura cu două cluburi în întrecerea feminină numărul 3

Echipa anului în sportul bănățean pe echipe, CSM Lugoj, s-a calificat în această seară la pas în sferturile de finală ale competiției europene inter-cluburi numărul 3, CEV Challenge Cup, impunându-se tot cu 3:0 și în returul acasă cu austriecele, dar de astă dată și mai clar. Timișencele au semnat astfel premiera pătrunderii în antepenultima fază a eurocupelor, cu manșa I în deplasare în Turcia, la Aydin BBSK, Federația Română de Volei fiind singura care deține două reprezentante în sferturile Challenge Cup, grație calificării lui CS Medgidia tot cu un ”dublu” 3:0 contra evreicelor.

CSM Lugoj a dovedit de la ora 18:30 în fața propriilor simpatizanți – sau mai bine zis doar a unora dintre aceștia, conform absurdităților absolut nelegale din ”pLandemie”, ținând de segregarea publicului spectator sub forma acceptului condiționat în funcție de niște forme de control documentate de care naziștii s-ar fi făcut mândri, dar și, pe de altă parte, de interdicția pe seama altora – că succesul cu 0:3 de săptămâna trecută din Posthalle Wien n-a fost deloc întâmplător, repetând isprava și în manșa a II-a din optimile CEV Challenge Cup cu echipa austriacă VB Niederösterreich Sokol Post SV, depășită în sala ”Ion Kunst Ghermănescu” cu 25:19, 25:13, 25:19. Doar 51 de puncte au cedat bănățencele în returul de pe teren propriu, adjudecat după 69 de minute de joc efectiv.

Conturând astfel performanța pătrunderii în sferturile Challenge Cup sub egida CEV, în care CSM Lugoj va juca iarna aceasta, în 2022, mai întâi în deplasare în Turcia, iar apoi acasă în manșa a II-a, cu alb-albastrele de la Aydın Büyükşehir Belediyespor, grupare fondată recent, în anul 2014, și care are în palmares Cupa Balcanică, întrecere regională în care timișencele își efectuau ”rodajul” în deceniul trecut, înaintea înălțării la fileu, acum pentru a treia ediție la rând, în concursul Challenge Cup.

În care CSM Lugoj a semnat în această seară a șaptea victorie în 11 apariții, cinci dintre aceste succese fiind obținute la zero. Și mai semnificativ, este al șaselea triumf consecutiv din tot atâtea reprezentații în actuala campanie a elevelor lui Ugljesa Segrt în Challenge Cup dar și în anul 2021, majoritatea cu 3:0, cele mai echilibrate întâlniri dovedindu-se a fi optimile cu helvetele din Pfeffingen, în special confruntarea tur de pe Timiș, 3:2 pentru CSM.

Duminică seară în deplasare în Ilfov la încheierea turului în campionat, la CSO Voluntari 2005, într-un meci direct pentru locul 3 și clasarea pe podiumul sezonului de toamnă în Divizia A1.

Și nu mult va mai rămâne până la deplasarea în Turcia, încă una pentru lugojence după descinderea din urmă cu două sezoane la THY Istanbul, în optimi, de astă dată la Aydin, BBSK trecând și în returul optimilor de maghiare, și tot cu 3:0 și în Ungaria, pe seturi la 17, 26 și 20 la 1-MCM Diamant Kaposvar.

În această seară, CSM s-a văzut condusă în primele faze ale setului inaugural, la un moment dat și cu 3:7, dar a revenit relativ rapid, 10:10, și a răsturnat și mai prompt scorul, 14:11, după care elevele lui Segrt și Grbic n-au mai fost egalate, 25:19.

Setul doi l-au tranșat categoric, cu 25:13, în cel de-al treilea fiind conduse o singură dată, cu 1:2, dar și redresându-se brusc, 10:4 și 12:5, la pas spre o nouă victorie internațională. 

Sara Sakradzija a realizat 15 puncte pentru CSM Lugoj iar Loredana Filipaș 11, tot atâtea și din partea slovacei Mitrengova pentru învinsele din Austria.

După duble victorii în fața slovacelor și helvetelor, bănățencele combinatei sârbo-române au trecut cu 3:0, 3:0 și de VB Niederösterreich Sokol Post SV, parcurs perfect al formației anului în arena bănățeană a sporturilor pe echipe cu minge sau balon. 

Iar CSM Lugoj contribuie astfel implicit și la reușita F.R. Volei de a fi unica din Europa care să aibă două reprezentante în sferturile CEV Challenge Cup Women, fie și întrecere numărul 3 a competițiilor continentale inter-cluburi. Căci și CS Medgidia a trecut cu 3:0, 3:0 de Hapoel Kfar Saba, dobrogence de astă dată acasă în retur, 29:27, 25:17, 25:22, astfel încât sferturile propun și un duel româno-sârb, CS Medgidia – Tent Obrenovac.

Iar în celelalte două sferturi, Savino Del Bene Scandicci – RC Cannes și Panathinaikos AC – CV Tenerife La Laguna.

Ultimele rezultate din Divizia A1 de volei feminin și programul ultimei etape a turului – a 11-a, pe coloana clasamentelor la zi a secțiunii Volei.

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 8 = cincisprezece

 


Ultimele articole din categoria Volei: