CSM Lugoj învinge la Buziaș o umbră a Bacăului de altădată

CSM Lugoj a obținut în această după-amiază a treia victorie la zero în primele 7 etape ale noului campionat în Divizia A1 de volei feminin, trecând clar în sala sporturilor din Buziaș de CSM Știința Bacău, în tot mai accentuată regresie de dată recentă.

Două dintre cele doar 3 grupări prezente neîntrerupt în elita feminină la fileu din anul 2010, așadar și în cel de-al XIII-lea sezon consecutiv, s-au întâlnit în Banat de la ora 16 în cursul celei de-a doua jumătăți a turului, diferențele fiind evidente în favoarea timișencelor, net superioare moldavelor deja și în campania anterioară, după ce raportul de forțe pe axa Lugoj – Bacău a fost altul în cursul deceniului trecut.

Dar dacă în ediția 2020-2021 cele două cluburi s-au mai întâlnit totuși în cadrul grupei a II-a valorice a locurilor 5-8, adjudecată cu 9 puncte avans de lugojence față de voleibalistele din Voluntari, de la Rapid București și Bacău – trio la egalitate de puncte la final, în campania 2021-2022 nu s-au mai revăzut însă în zona 5-8, dominată tot de elevele lui Ugljesa Segrt, moldavele de pe Bistrița alunecând în schimb în ultima grupă valorică, a ocupantelor locurilor 9-12. 

Unde navighează și la ora actuală, CSM Știința fiind o umbră palidă a grupării Bacăului din urmă cu nici zece ani, la egalitate în coada clasamentului cu ”Cenușăreasa” clujeană, tot cu un singur set adjudecat în primele 6 eșecuri.

Iar cum CSM Lugoj a trecut săptămâna trecută la zero chiar sub Feleac de someșence, la fel s-a impus și astăzi la Buziaș în fața colegelor acestora de suferință, 25:12, 25:17, 25:12 după nici o oră și un sfert de la începerea partidei, la capătul a 66 de minute de joc efectiv.

Din păcate pentru voleiul feminin românesc, ediția în curs este și ”șchioapă”, cu 11 participante la start, ceea ce implică rămânerea pe tușă etapă de etapă a câte unei echipe, pe rând, cel al lugojencelor venind chiar runda viitoare, dar și afectată de nivelul valoric redus al câtorva codașe, fără replică.

A rezultat un duel dezechilibrat, în care Segrt a oferit minute și unor componente mai puțin jucate, totul în pregătirea tronsonului final al sezonului de toamnă, cu încă 3 apariții în tur în decembrie dar și dubla din 16-imile CEV Challenge Cup.

Rezultatele etapei și programul viitor în Divizia A1, pe coloana clasamentului la zi a secțiunii Volei.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


trei × 5 =

 


Ultimele articole din categoria Volei: