CSM Lugoj învinge vicecampioana CSM Târgovişte

La mustaţă în limita a două ore, CSM Lugoj a încheiat în această seară meciurile acasă din retur prin a trece la limită de vicecampioana din Târgovişte, care a condus-o de două ori la seturi, bănăţencele izbutind ceea ce n-a reuşit campioana CSM Volei Alba la Blaj, şi anume să încheie sezonul regulat cu încă un succes, cedându-i la limită de la 0:2 la seturi Rapidului, 12:15 în decisiv. Timişencele au tranşat în schimb clar revenirea de la 1:2 la seturi, 25:17, 15:10.

La ultima apariţie înaintea deplasării la Torino pentru manşa I de miercuri seară a finalei europene în CEV Challenge Cup, CSM Lugoj a învins de la ora 18:30 în 106 minute de joc efectiv secund clasata CSM Târgovişte, campioană în 2021, în faţa căreia a răsturnat scorul la seturi, revanşându-se astfel pentru eşecul din tur, între Crăciun şi Anul Nou.

Elevele lui Ugljesa Segrt au semnat a cincea victorie la rând după eşecul la limită dar nu şi decisiv din Serbia în manşa I a semifinalei europene, stricând în această seară repetiţia dâmboviţencelor pentru turul de miercuri al semifinalei CEV Cup cu CSM Volei Alba Blaj.

Cu alte cuvinte, primele două clasate în ultimele ediţii de campionat au încheiat returul prin a ceda cu 3:2 unor aspirante la play-off-ul 1-4, Rapid şi CSM Lugoj, care vor coborî cortina peste întreg sezonul regulat sâmbăta viitoare în capitală, într-o întâlnire decisivă, restantă, şi cu implicaţii directe în zona podiumului.

Până atunci, ambele au răsturnat „carul mare”, lugojencele după ce au pierdut clar primul set, cu 15:25. S-au redresat în cel de-al doilea, adjudecat la limită, cedându-l tot la limită pe cel de-al treilea, 23:25, fără a se mai înclina ultreior, 25:17 şi 15:10. 

Un triumf reconfortant în plan psihologic înaintea întâlnirii în deplasare a italiencelor, triumf conturat cu multă trudă, ceea ce ar putea conta în economia disputelor imediat următoare, dubla manşă cu peninsularele, încadrând ieşirea în capitală pentru meciul final pe teren advers în sezonul regulat. 

Triumf la care Ruban şi Martiniuc au contribuit cu câte 21 de puncte, Georgiana Popa cu 16 iar Gemănariu cu 11, Bjelica fiind principală realizatoare a meciului pentru trupa lui Caprara.

Învinsă pe Timiş, încă un scalp preţios pentru lugojence, autoare a unei victorii semnificative în faţa vicecampioanelor calificate în semifinalele întrecerii europene numărul 2 dar şi învingătoare în campionat ale ardelencelor laureate. 

Şi urmează apariţii ale bănăţencelor pe alte terenuri, pe rând în Italia, la Bucureşti şi Timişoara, în sala „Constantin Jude” cu trofeul pe masă. Ulterior, returul acasă al sferturilor Cupei României, faza pe grupe valorice a Diviziei A1 şi Final4 în Cupă.

Rezultatele etapei a 22-a şi clasamentul sezonului regulat fără restanţa Rapid – CSM Lugoj, pe coloana datelor tehnice a secţiunii Volei.

În Divizia A2 Vest, serie a s secunde feminine, Politehnica Timişoara a încheiat returul pe locul 4 şi are prima şansă în play-off în faţa celor din Sighetu Marmaţiei pentru a se califica în turneul final al grupei din această jumătate de ţară, alături de primele 3 clasate, în ordine din Târgu Mureş, Braşov şi Oradea. 

 

 

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 2 = saisprezece

 


Ultimele articole din categoria Volei: