CSM Lugoj le încasează în serie, din toată gama

Prim-divizionarele de volei ale Banatului au pierdut și la București, astăzi de la ora 17, în cea de-a doua etapă din returul sezonului regular, izbutind doar să reducă din handicap la seturi dar pierzându-l apoi la limită pe cel final, 3:1 pentru urmăritoarea sa ierarhică în ”A1”, CS Dinamo, care a înjumătățit astfel diferența, la 3 puncte. CSM Lugoj s-a ales așadar cu 3 eșecuri în 8 zile la primele apariții din 2022, 2:3 acasă în campionat cu vicecampioana din Blaj, 3:0 miercuri în Dâmbovița pentru campioana CSM Târgoviște, care a eliminat-o din Cupa României, și 3:1 în capitală, toate înaintea turului sferturilor Challenge Cup, în Turcia la Aydin BBSK.

Dinamo București, a șaptea clasată, cu 7 înfrângeri în primele 12 etape din Divizia A1, a trecut după 103 minute de joc efectiv foarte echilibrat de bănățencele de pe locul 6, pe seturi 25:22, 25:21, 19:25, 25:23. Iar astfel, lugojencele au ajuns să înregistreze mai multe înfrângeri decât victorii în meciurile jucate în deplasare în acest campionat, patru în totalul celor 7 ieșiri, la Blaj, Medgidia, Voluntari și pe malurile Dâmboviței.

Unde elevele lui Ugljesa Segrt au revenit în meci prin a tranșa clar cel mai scurt set al întâlnirii, setul 3, cu 19:25, reviriment pe fondul căruia n-au fost departe de a răsturna soarta partidei, de a egala la seturi, 2:2. Astfel, deși dinamovistele au controlat în majoritate setul 4, cedând în schimb avantajul doar de 4 ori, ultima dată la 7:8, CSM Lugoj n-a cedat pasul și a egalat din nou, nu doar la 13:13 dar și la 22:22, pierzând însă următoarele două puncte, după un time-out al roșu-albelor. Acestea risipeau prima minge de meci, dar nu și următoarea, adjudecându-și setul la limită, 25:23 și 3:1.

Vulin, căpitanul Karakasheva și Miron, cu 23, 17 respectiv 14 puncte, au fost principalele realizatoare ale bucureștencelor, în vreme ce căpitanul Bojana Markovic-Celic s-a detașat de la timișence, cu 17 puncte, în condițiile în care vizitatoarele și-au și menajat componente de bază de peste hotare în perspectiva manșei I din Turcia. Au punctat ceva mai mult pentru CSM și Canak (11 puncte), Străchinescu (10), Filipaș (9) și Georgiana Popa (8).

Și urmează ”dubla” cu turcoaicele, pentru un loc în Final4 din CEV Challenge Cup, ”dublă” intercalând primirea în campionat a nou-promovatei din Turda, weekend-ul viitor. Socotind și eșecul de la Voluntari, înainte de Crăciun, este a patra înfrângere consecutivă a lugojencelor.

Rezultatele etapei a XIII-a în Divizia A1 Feminin și Masculin precum și programul viitor, pe coloana clasamentelor secțiunii Volei.

 

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


doi − = 0

 


Ultimele articole din categoria Volei: