CSM Lugoj nu concepe să cedeze în două jocuri, ca Unic

CSM Lugoj joacă miercuri seară ceea ce poate fi catalogat drept meciul sezonului pentru voleibalistele timişence, o victorie în revanşa cu nou-promovata CS Volei Alba Blaj menţinîndu-le măcar pentru duminică în extrem de dificila cursă pentru prinderea locurilor 5-6 în clasamentul final, adică în prima jumătate a ierarhiei elitei.

Spectatorii lugojeni sunt invitaţi miercuri la ora 18,30 la revanşa CSM Lugoj - CS Volei Alba Blaj, din faza secundă a play-off-ului, locurile 5-8

Dacă în celălalt duel din zona locurilor 5-8 calculele hîrtiei au fost confirmate deja sîmbătă şi duminică, CSU Medicina Târgu Mureş dispunînd cu 3:0 şi 3:1 de mai slab clasata VC Unic Piatra Neamţ, care a acceptat să dispute şi revanşa în Ardeal, după nici 24 de ore, în schimb CSM Lugoj încă mai speră să le răstoarne, în încercarea de a le deposeda pe nou-promovatele din Alba de locul 5 acontat la finele returului.

O reeditare a victoriei de luna trecută împotriva lui CS Volei Alba Blaj, 3:2 în sala „Ion Kunst Ghermănescu”, ar împinge duelul din faza secundă a play-off-ului într-un joc decisiv în Ardeal, duminică seară, cu şansele fie şi reduse de accedere în bătălia cu cele de la CSU Medicina, pentru un loc final cinci.

Dacă elevele lui Bogdan Paul şi Dorin Horvath vor prelungi şi în penultimul lor meci acasă al stagiunii buna formă manifestată în propriul fief pe acest debut de 2013, atunci flacăra speranţei va fi încă întreţinută pînă la ultima minge a ultimului set din decisiv. Deşi de-acum mai puţin probabilă, eliminarea celor din Alba ar echivala cu reuşita pătrunderii în zona locurilor 5-6, izbutită în sezonul promovării, 2010-2011.

Oricare ar fi deznodămîntul, iubitorii voleiului din Lugoj au şi miercuri seară de la ora 18,30 ocazia revederii unor jucătoare care le-au oferit frumoase momente de satisfacţie în acest retur, poate mai frumoase decît în majoritatea parcursului echipei de la promovarea din 2010 încoace.

Este săptămîna unei alte foarte mari zvîcniri de orgoliu a unei echipe care începea anul din postura de outsider în ceea ce priveşte calificarea în play-off, şi care ţine a nu le lăsa deloc uşor pe nou-promovatele din Blaj să-şi conteste cu mureşencele titlul neoficial de cea mai bună grupare de această parte a munţilor.

Pentru conformitate, CSM Lugoj a învins acasă mai clar sau nu toate echipele din zona 5-8, 3:2 cu cele din Blaj respectiv 3:0 cu mureşencele şi VC Unic, şi a cîştigat cu o singură excepţie, în condiţiile presiunii rezultatelor, de a accede în play-off, jocurile din retur pe teren propriu, pînă şi Ştiinţa Bacău impunîndu-se greu pe Timiş, 2:3, caz valabil şi în revanşa luată de liderul CS Dinamo Romprest, în faza I din play-off, după ce pînă nu demult elevele lui Bogdan Paul se înclinau mult mai evident în propriul fief în faţa principalelor forţe. Ceea ce sugerează că mai nou se poate mai mult…

Acest articol a fost publicat în Timişene, Volei și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− patru = 4

 


Ultimele articole din categoria Timişene: