CSM Lugoj păstrează cu emoții toate punctele și revine pe 6, UVT Agroland are minge de set cu liderul dar tot nu sparge gheața cu CSM București

Voleibalistele Lugojului au reușit în această seară să câștige al patrulea meci de 3 puncte în acest campionat, revenind astfel pe ultimul loc de calificare în play-off cu 3 runde înaintea încheierii returului. Tot în Banat, nou-promovata UVT Agroland a încercat să smulgă un prim set liderului vicecampion, CSM București salvând însă o minge de 1:2 și tranșând apoi cu 0:3 duelul din etapa a XV-a.

Rezultatul primei partide a zilei în Divizia A1 de volei feminin, CS ”U” NTT Data Cluj – CS Dinamo 3:0, oferea lugojencelor oportunitatea de a reveni pe poziția a șasea, de intrare în grupa I valorică, iar CSM n-a ratat această ocazie, câștigând în fața propriilor simpatizanți meciul de la ora 18:30 cu codașa Penicilina Iași.

Bănățencele au însă un program foarte dificil în următoarele două săptămâni, în deplasare miercuri la liderul CSM București, acasă weekend-ul viitor cu CSM Târgoviște și la Târgu Mureș în ultima sâmbătă din februarie, în vreme ce dinamovistele vor primi în intermediară vizita campioanei din Blaj, se vor deplasa apoi la Iași și vor încheia returul pe teren propriu cu CS Știința Bacău.

Momentan însă, CSM Lugoj a luat un avans de două puncte în fața alb-roșiilor, și setaverajul fiindu-i favorabil, 19:33 față de 18:36, mulțumită și victoriei adjudecate în această seară în cea de-a cincea etapă programată în noul an, 3:1 după 2:0 cu vizitatoarele din Iași.

Elevele lui Valerijan Luka s-au lansat suficient de decis spre un triumf acasă în calitate de favorite, câștigând primele două seturi cu 25:19 și 25:22 după multe mingi viu disputate, însă codașa Diviziei A1 a redus din handicap în ceea ce avea să rămână cel mai scurt set al întâlnirii, 21:25 în 27 de minute de joc efectiv, evitând astfel înfrângerea în 3 seturi.

Surprinzător, bănățencele n-au preluat din nou inițiativa nici în setul patru, vizitatoarele cu numai două succese în primele 14 runde profitând de ezitările gazdelor și îndreptându-se spre egalarea situației, fără însă a avea forța de a păstra avantaju, cedat brusc de la 18:21 la 25:22.

CSM Lugoj s-a redresat la timp spre încheierea setului patru, evitând intrarea în cel decisiv și păstrând astfel toate punctele ierarhice pe malurile Timișului, 3:1 după aproape două ore de joc efectiv, în 113 minute. Paradoxal, le-a fost însă ceva mai greu bănățencelor să găsească antidotul Penicilinei decât în confruntarea tur de la Iași, unde Canea&Co. triumfau în toamnă la zero.

Tot în această seară s-a jucat și în Timișoara, dar un meci din prima jumătate a clasamentului, nou-promovata UVT Agroland căutând să adjudece un prim set în fața imbatabilei în deplasare CSM București, nimeni altul decât liderul Diviziei A1, câștigător în ultimele câteva luni în 3 rânduri cu 3:0 în dauna elevelor lui Bogdan Paul.

Vizitatoarele din capitală, cu o pleiadă de voleibaliste de peste hotare, Baciu și Ispas fiind în minoritate în acest sens în efectivul fruntașei, au câștigat categoric setul inaugural, 12:25 în 20 de minute de joc efectiv, detașându-se în cel de-al doilea după 24 de minute, cu 20:25.

UVT Agroland nu s-a predat și a tras din răsputeri în setul trei să rămână în meci, conducând cel mai adesea, cu o singură excepție, 3:4, ba chiar luând un oarecare avans, 16:12.

Spre final, oaspetele s-au redresat încet, încet, câștigând câte 3 mingi la rând, de la 17:15 la 17:18 iar apoi de la 22:20 la 22:23, dar roșu-alb-negrele de pe Bega au avut totuși tăria să salveze o primă minge de meci, fiind apoi la rândul lor în postura de a avea o minge de set, irosită, după care într-un final cu răsturnări de situație au mai salvat o altă minge de meci, dar nu și pe cea de-a treia. 26:28 după 32 de minute și 0:3.

Iar cum la Bacău s-a consumat un duel în cinci seturi între vecinele ierarhice ale timișorencelor, CS Știința – CSM Târgoviște 2:3, UVT Agroland a alunecat de puțin pe locul 5, înaintea unei dificile ieșiri în intermediara sub Turnul Chindiei, urmată de apariții acasă până la finele returului, cu ardelencele din Târgu Mureș și Blaj. Semnificativ, deși nou-promovata de pe Bega și CSM Lugoj au revenit din nou pe poziții alipite, diferența de puncte între timișence este de 14, un indiciu clar în privința decalajului ivit în actuala ediție între formațiile din prima jumătate a clasamentului și cele din cea inferioară.

Rezultatele zilei în Divizia A1, clasamentul după 15 runde, fără rezultatul restanței ”U” Cluj – Știința Bacău, lăsată pe 15 februarie la ora 14 pe malurile Bistriței, precum și programul intermediarei, pe coloana datelor tehnice.

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− sase = 0

 


Ultimele articole din categoria Volei: