CSM Lugoj pierde cu 3:0 la București cu Dinamo

Prim-divizionara bănățeană de volei feminin CSM Lugoj a cedat la zero în prima deplasare din noul an, astăzi de la ora 13, la București, cu Dinamo, care s-a apropiat astfel la un punct de ocupantele locului 5 de pe Timiș. Învinse la zero în primele două apariții din 2019, sportivele din capitală s-au reabilitat prin a se detașa cu 25:21, 25:15, 25:19.

CS Dinamo, învinsă în tur la Lugoj cu 3:1 și având bucuria a numai două succese în sezonul de toamnă, ambele cu 3:1 în runde consecutive, la Galați pe 24 noiembrie 2018 și acasă cu UVT Agroland Timișoara pe 1 decembrie, de la 0:1 la seturi, și-a îmbunătățit astăzi situația în încercarea de a prinde măcar locul 6 la finele returului, dacă nu chiar poziția a cincea, deținută de învinsa în partida directă din etapa a XII-a în Divizia A1.

Multe depind acum în ceea ce privește permutările ierarhice din zona locurilor 5-7 de rezultatul duelului direct cu vecina de clasament CS ”U” NTT Data Cluj, găzduit de Dinamo săptămâna viitoare, pe 8 februarie de la ora 17, meci difuzat în direct de DigiSport.

Până una alta, elevele lui Marian Constantin, cu căpitanul Alida Cioroianu în continuare cu un rol semnificativ în angrenajul bucureștencelor, autoare a 13 puncte, dintre care câte 6 din blocaj respectiv pe atac, s-au apropiat la un singur punct de CSM Lugoj la capătul a 71 de minute de joc efectiv.

La alb-roșii au evoluat din nou achizițiile din iarnă Cristiana Ariana Pîrv, autoare a 9 puncte, și Roxana Iancu, cu 8 puncte dintre care câte două din serviciu respectiv blocaj, bucureștencele redresându-se după ce erau eliminate din sferturile Cupei României printr-un 0:3 acasă cu CSM Târgoviște dar și învinse săptămâna trecută afară în campionat, cu 3:0 la Bacău. 

Lugojencele, dintre care Kocic s-a evidențiat din nou cu 20 de puncte, cea mai prolifică trăgătoare a diviziei, urmată de Petra cu 7 puncte, vor primi duminica viitoare vizita campioanei CSM București, după care se vor deplasa la Galați. Aseară, CSM București inaugura runda printr-un detașat 3:0 acasă cu CS Știința Bacău, pe seturi la 20, 16 respectiv 21.

Iar etapa continuă cu duelul ardelean CS U” NTT Data Cluj – CSM Volei-Alba Blaj.

Un eșalon mai jos, în Divizia A2 Vest, și liderul cu punctaj maxim CSU Universitatea de Vest Timișoara a jucat astăzi tot în deplasare, la fileul masculin, galben-albaștrii sub îndrumarea lui Sorin Schiesz repurtând al doilea triumf cu 3:0 al noului an, la Dej, cu tânăra garnitură a lui CSȘ CNE LAPI.

Bănățenii treceau și sâmbăta trecută cu 3:0 de CSU Brașov, într-un joc disputat pe malurile Begăi.

Astăzi în deplasare fără căpitanul Unguraș, Toma și Bălulescu, timișorenii au rulat tot efectivul, compus din Reitmayer, Rodina, Călin, Bădiceanu, Răcășan, Moica, Schiesz, Gemănariu, Micu, Maier, Damian și Robert Vîrlan.

Urmează sâmbăta viitoare primirea celor de la CS ProVolei Arad, de la ora 12, iar apoi, la finele returului, ieșirea la Zalău. Ulterior, turneul play-off cu 4 echipe, cu jocuri în sistem fiecare cu fiecare în zile consecutive, primele două clasate având drept de accedere la barajul de promovare în sistem patrulater.

Iar tot în deplasare au jucat astăzi și studentele alb-violete de la CSU Politehnica Timișoara, în Divizia A2 Vest de volei feminin, în Bănie, cu SCMU Craiova, care s-a impus la limită după ce a fost egalată de două ori la seturi dar a și salvat două mingi de meci în decisiv. A fost așadar 3:2 (25:16, 17:25, 25:19, 22:25, 18:16). Sâmbăta viitoare, ”violetele” vor primi vizita alb-violetelor de la FC Argeș Pitești.

Rezultate, ierarhii și programul, pe coloana datelor tehnice.

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 − cinci =

 


Ultimele articole din categoria Volei: