CSM Lugoj pierde drastic în Canare și e eliminată de trupa lui Turkish Airlines din Istanbul

Voleibalistele Lugojului au fost departe de a răsturna calculele hârtiei în întâlnirea eliminatorie din această după-amiază cu puternica THY Istanbul, o aspirantă la câștigarea CEV Challenge Cup care i-a administrat prim-divizionarei bănățene cel de-al treilea 3:0 într-un an de zile. Roșu-negrele de la Bosfor au câștigat categoric optimea de finală din Las Palmas de Gran Canaria, unde vor juca mâine sferturile cu învingătoarea celei de-a doua partide a cuplajului la fileu, dintre gazde și Vandoeuvre Nancy VB. 

Outsider astăzi în Insulele Canare la debutul în cel de-al doilea sezon consecutiv în această a treia întrecere europeană inter-cluburi ca importanță, CSM Lugoj n-a făcut față nivelului competițional, pretendenta la trofeu atacând în forță după suita de meciuri din puternicul campionat feminin al Turciei, Misli.com Sultans League, așadar cu jocuri tari în mână, inclusiv adjudecate în fața unor fruntașe, în tentativa de a pătrunde în ”careul de ași” din țara semilunei.

De fapt, dacă va învinge în Canare și în sferturile de mâine, THY va juca în semifinalele Challenge Cup împotriva concitadinei Sistem9 Yesilyurt, pe cealaltă jumătate a tabloului competițional CSM Volei-Alba Blaj pregătindu-se de penultimul act cu 1.MCM-Diamant Kaposvar. O finală turco-română în CEV Challenge Cup?

Un sfert de finală a fost astăzi la Atlantic iar Turk Hava Yollari – foto a stabilit un record pentru acest nivel, 25:5 în setul inaugural, și pe următoarele câștigându-le confortabil sau detașat, cu 25:19 și 25:11, confirmare a evidentului plus valoric. 

CSM și THY se mai întâlneau și iarna trecută, și tot în optimile Challenge Cup, dar tur-retur, pe Timiș și la Bosfor, cât competițiile nu erau încă perturbate de constrângerile dictatoriale în derulare, formația din Istanbul câștigând și atunci cu 3:0. Forul continental s-a orientat acum pe optimi și sferturi cuplate cu câte 4 formații reunite în ”careu”, învingătoarele jucând și a doua zi, formulă găzduită așadar în Gran Canaria dar și la Kaposvar, Istanbul și în… Ardeal, de CSM Volei-Alba.

De notat și că THY era în semifinalele Challenge Cup ale ediției trecute la ora la care competițiile au fost întrerupte fără a mai fi reluate pe fondul demarării simulării pe viu a unei situații de criză cu tematică ”virusarea”, ca proiect oficial al Băncii Mondiale denumit ”COVID-19 Strategic Preparedness and Response Plan” (SPRP) și menționat ca derulare până în 31 martie 2025. 

O treaptă mai sus, a doua, în CEV Cup, liderul Diviziei A1, CSM Târgoviște, cu 9 străine în componență, a fost eliminat săptămâna trecută din sferturi de Beziers Angels, franțuzoaicele învingând la Zagreb cu 25:19, 25:18, 27:25. În semifinale s-au mai calificat deja sârboaicele de la Tent Obrenovac.

În Champions League, faza celor 5 grupe principale a câte 4 formații, printre care și 3 tot din Istanbul, și anume Fenerbahce Opet, Ezacicbași VitrA și VakifBank, trupe consacrate la acest nivel, ca o altă etalare a forței elitei turcești din care s-a înălțat și oponenta lugojencelor, pentru care Milena Koprivica a reușit 6 puncte din care 3 pe serviciul roșu-negrelor și 3 ași.

În iarna trecută, elevele lui Ugljesa Segrt, Grbic și Canea jucau și în 16-imi, debut în cupele europene, trecând de voleibalistele din Liberec în decembrie, abia după care au dat de THY, de astă dată fiind calificate din oficiu pentru optimi.

Ultimele rezultate ale toamnei din Divizia A1 și clasamentul elitei feminine după tur, pe coloana datelor tehnice a secțiunii Volei. (foto cev.eu)

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 × = noua

 


Ultimele articole din categoria Volei: