CSM Lugoj, prim joc de antrenament în fieful campioanei Ungariei, înaintea testului de sâmbătă cu Linamar Bekescsaba

Valerijan Luka, noul antrenor principal al prim-divizionarei de volei feminin CSM Lugoj, a avut ocazia în această seară să-și pună în premieră elevele la încercare împotriva unor adversare, gazda Linamar Bekescsaba, într-un antrenament la fileu înaintea duelului lor direct de sâmbătă seară, din cadrul turneului internațional găzduit de maghiare.

La aproape o lună de la startul pregătirilor, voleibalistele de la CSM Lugoj demarează așadar și seria jocurilor de verificare din cadrul celor două turnee amicale internaționale programate în weekenduri succesive, primul, în Ungaria, iar ”Cupa CSM Lugoj” în sala ”Ioan Kunst Ghermănescu”, spre finele săptămânii viitoare.

”Încălzirea” din această seară a constat într-un antrenament comun al grupărilor din Ungaria și România, sistemul de punctare fiind determinat de fiecare 3 mingi, în cadrul a două seturi. N-a fost așadar o partidă propriu-zisă ci  mai degrabă un rodaj tehnico-tactic prefațând meciul amical internațional de mâine. Tradiția așadar se menține, lugojencele aflându-se pentru al patrulea sezon la rând la Bekescsaba, în pregătirea noului sezon, care va demara luna viitoare.

Sârbul Luka, secondat de tânărul Vlad Stănoiu, în ultimele sezoane voleibalist al Universității Timișoara, a aliniat în primul set sextetul de bază, cu Denisa Viloiu ridicător, Olga Krasteva universal, Marie De Geest și Ionela Canea centri, Laura Lungu și Yanita Nikolova secunzi, libero fiind Ivana Milanovic. Bulgăroaice dar și voleibaliste din SUA și Serbia în formula de start, în condițiile în care doar 4 dintre cele 12 componente ale noului lot continuă față de edițiile precedente. Scorul, deși are mai mică importanță, a fost 28:26 în favoarea maghiarelor.

Centrii au fost menținuți în sextetul setului secund, lor alăturându-li-se secunzii Jasmina Petromăneanț și Gabriela Bălae, Mădălina Șonda universal, Irina Andreica ridicător iar ca libero Maria Matei. Alb-albastrele de pe malurile Timișului au conturat un 25:23.

CSM Lugoj va debuta în turrneul de la Bekescsaba mâine de la ora 20,30, în jocul cu gazda Linamar, campioana Ungariei, iar duminică își va măsura forțele cu Spartak Subotica, la ora 11.

Bianca Albăstroiu, cooptată din această vară în lotul prim-divizionarei, n-a efectuat deplasarea în Ungaria, evoluând pentru CSȘ Lugoj la categoria sa de vârstă, în cadrul unui turneu amical de cadete.

CSM Lugoj va trece apoi la găzduirea unei competiții internaționale, dotată cu trofeul ”Cupa CSM Lugoj”, săptămâna viitoare, cu participarea lui SCM U Craiova dar și a lui Linamar Bekescsaba și ZOK Klek, din Serbia.

 

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua − 1 =

 


Ultimele articole din categoria Volei: