CSM Lugoj, prima echipă care o învinge în acest campionat pe CSM Târgoviște. Doar campioana smulgea până acum liderului două seturi

CSM Târgoviște s-a prezentat în acest weekend la Lugoj în calitate de lider neînvins al Diviziei A1 de volei feminin, dar duminică seară a suferit prima înfrângere în campionatul în curs, la a 15-a partidă, gazda CSM învingând-o cu 3:2 după exact două ore de joc în care a condus de fiecare dată la seturi și permanent în cel decisiv, adjudecat cu 15:10.

CSM Lugoj a devenit în această seară prima formație din elita feminină la fileu care să stopeze șirul invincibil al fruntașei imbatabile, elevele lui Ugljesa Segrt impunându-se după 108 minute de joc efectiv cu 25:11, 13:25, 25:21, 16:25, 15:10.

Dâmbovițencele au fost astfel egalate în clasament la puncte, numărul de victorii și setaveraj – egalitate perfectă, de campioana CSM Volei-Alba Blaj, pe când bănățencele și-au consolidat locul 6, luând 3 puncte avans față de CSU Belor Galați, pe care o devansau ierarhic vineri seară grație unui succes cu 3:0 în meciul direct din deschiderea triunghiularului voleibalistic din sala ”Ioan Kunst Ghermănescu”.

Sâmbătă seară, CSM Târgoviște a trecut și mai categoric de gălățence tot cu 3:0, pe seturi 25:18, 25:16, 25:11, însă liderul a fost surprins în partida din această seară de la ora 18:30, în condițiile în care până acum în întregul campionat doar deținătoarea titlului, CSM Volei Alba Blaj, a reușit să-i smulgă două seturi într-un meci.

Se întâmpla pe 29 noiembrie 2020, în derby-ul fruntașelor cu campioana din Ardeal, care a condus de fiecare dată la seturi dar l-a pierdut la limită pe cel final, cu 15:13.

Dâmbovițencele au fost conduse de fiecare dată la seturi și în întâlnirea din această seară, ambele echipe detașându-se suficient de clar în cele câte două pe care și le-au adjudecat, dar nu l-au câștigat pe cel decisiv, dominat da capo al fine de CSM Lugoj.

Desprinsă cu 2:0, 4:1, 6:2 și 7:3, scor la care Dragan Nesic a solicitat timeout pentru vizitatoare, cu folos, atacurile lui Trushkina și asul lui Buterez comprimând în premieră la limită handicapul, fără însă ca regățencele să și egaleze, punct al sârboaicei Canak din blocaj: 8:6. Fruntașa s-a mai apropiat de două ori, 8;7, 9:7, 9:8, însă CSM Lugoj s-a detașat decisiv pe final, 11:8, 11:9 și 14:10 cu Nina Kocic la rampă, aceeași Canak finalizând mingea victorioasă… 15:10.

Mare victorie pentru lugojence în fața liderului cu nu mai puțin de 9 voleibaliste de peste hotare în componență, inclusiv din lotul cu care Serbia cucerea ultimul turneu final al Campionatului Mondial de volei feminin.

Koprivica a debordat cu 19 puncte dintre care nu mai puțin de 6 din serviciu dar și din blocaje, Kocic obținând 16, Canak 13, Georgiana Popa 12, Zelenovic 10, căpitanul Balintoni 3 iar noua achiziție Sekulic unul,  tot 19 puncte adjudecând și Casanova pentru învinse, completată de Dimitrova cu 16, Sobolska cu 13 iar Buterez și Trushkina cu câte 8.

Excelent debut de an pentru CSM Lugoj, care a obținut 3 victorii în cele 4 apariții din cele mai grele două turnee la startul returului, cu Dinamo la Blaj, unde îi și smulgea apoi un set gazdei campioană, iar în acest weekend pe teren propriu cu CSU Belor și CSM Târgoviște, întâlnită în premieră în acest campionat.

Care continuă abia peste o lună, cu meciuri pentru bănățence în sud-est pe 6-7 martie cu CSO Voluntari și CS Medgidia, până atunci fiind programate partidele Cupei României, peste două săptămâni, în calificări cu FC Argeș iar apoi în sferturi cu CS Dinamo București.

CSM e pe drumul cel bun, într-o evidentă revenire, reintrând în premieră în actuala campanie în zona 1-6 a primei grupe valorice la care s-a abonat în ultimele 4 sezoane.

Rezultatele zilei și clasamentul actualizat, pe coloana datelor tehnice a secțiunii Volei. Despre victoria de vineri cu 3:0, aici: http://sporttim.ro/volei/nimic-n-a-mai-oprit-o-revansa-pe-teren-csm-lugoj-30

 

 

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ sase = 10

 


Ultimele articole din categoria Volei: