CSM Lugoj, răpusă a 4-a oară de un Ecorec întărit din tur

Dacă în precedentele 3 eşecuri înregistrate în actuala stagiune în faţa lui CSM Ecorec Bucureşti elevele pregătite de Bogdan Paul au smuls cel puţin un set, în schimb sîmbătă seară, în deplasarea din etapa a XV-a a Diviziei A1, au rezistat doar ceva mai mult de o oră, cedînd cu 3:0 (25:19, 25:17, 25:19) într-o a patra încercare cu mici sorţi de izbîndă de a se pune cu o mai garnisită trupă de locul 6, întărită de la ora partidei tur şi ajunsă la al zecelea triumf stagional.

Diana Tătaru&Co. egalau în meciul tur de la 0:2, doar pentru a se recunoaşte învinse cu 11:15 în setul decisiv, după ce în prealabil pierdeau de fiecare dată cu 3:1 în faţa bucureştencelor în „dubla” din Cupa României, dar sîmbătă au dat de o nucă mult întărită, inclusiv cu un total de 5 jucătoare străine în lot, şi a înregistrat a patra înfrîngere la rînd în A1 respectiv a cincea fără set cîştigat.

„Mă aşteptam să fie un joc foarte greu, iar dacă este să facem o comparaţie cu precedenta prestaţie, consider că am avut parte de o evoluţie mai modestă decît în meciul cu Tomis Constanţa”, a estimat profesorul Bogdan Paul, antrenor principal al lugojencelor, care cedau şi luni seară, 0:3 acasă cu dobrogencele. Acesta a fost de fapt al treilea joc al timişencelor în doar 8 zile, şi încă pe terenul unei formaţii „destul de valoroasă, cu două jucătoare noi faţă de întîlnirea din toamnă”, după cum a precizat Paul.

De fapt, despre CSM Ecorec Bucureşti se poate spune fără teama de a greşi că este autoarea principalei ascensiuni din actuala ediţie a elitei feminine, la întrebarea noastră despre propulsarea acesteia antrenorul timişencelor explicînd că trupa din capitală „este de fapt pe un artificial loc 6, căci dacă-şi va juca pe mai departe corect şansele poate ajunge pe 4, în situaţia în care nu este o diferenţă mare de puncte în acea zonă a clasamentului. CSM Ecorec este actualmente ca valoare de primele 4 în ierarhie. Au 5 jucătoare străine în lot şi un buget al secţiei mai mult decît dublu comparativ cu al nostru”.

Comparativ, CSM Lugoj se menţine totuşi cu brio într-o companie cu evidentă dare de mînă şi în condiţiile în care debutul sezonului a fost marcat de varii probleme perturbatoare, ţinînd de buletinul medical al echipei: „Trebuie să acceptăm situaţia actuală, pentru că dat fiind cum am început sezonul, cu toate problemele care au lovit lotul, greu este de recuperat”.

Ca joc, Bogdan Paul a spus despre prestaţia din Bucureşti că „avem sincope, cu deficienţe la primirea din serviciu şi la serviciu, neajunsuri care au dezechilibrat restul evoluţiei. Cînd n-ai preluare, totul se complică…” CSM le-a utilizat pe Tătaru, Alexandru, Badea, Canea, Lungu Lupaşcu şi Smultea ca libero, mai evoluînd Paşca şi Matei.

CSM a avut marţi liber, după jocul cu Tomis, iar miercuri şi joi a pregătit jocul din Bucureşti, vineri efectuînd deplasarea spre capitală. În continuare, săptămîna viitoare sunt programate două jocuri amicale, miercuri şi joi, cu secund-divizionara din Blaj, în pregătirea meciului de la Tîrgu Mureş, de miercuri 15 februarie, cu CSU Medicina.

Lotul lugojencelor efectuează deplasarea spre casă începînd cu 22:45, sîmbătă seară, cu vagonul de dormit, o problemă fiind drumul de întoarcere al sportivelor de la sala care a găzduit meciul la hotel, printr-un Bucureşti înzăpezit şi în care mijlocul de transport şi-a… pierdut busola prin nămeţi…

Acest articol a fost publicat în Timişene, Volei și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt × = 24

 


Ultimele articole din categoria Timişene: