CSM Lugoj răstoarnă scorul în Bănie într-o manșă I a calificărilor Cupei României cu succese acasă cu 3:0, CSU UV Timișoara pierde cu 3:0 pentru a patra oară în 12 zile

Voleiul prim-divizionar intern oricum nu avea parte de prea mulți spectatori nici înaintea mascaradei ”pLandemiei”, îndepărtându-i cu atât mai mult prin impunerile absurde și nejustificate ale ”sistemului” după ieșirea din ”carantina” întreruperii forțate, cu tribune goale sau mai nou doar pentru vaxxinați – Dumnezeu să-i salveze cumva!, așa încât programarea desfășurătorului tururilor preliminare ale Cupei României într-o zi la mijloc de săptămână, miercuri, de la ore precum 17 sau 18, dar chiar și 14 ori 15, nici c-ar mai conta, reprezentații pentru a fi bifate, ”Ura și la gară!” Pe măsura statutului de Cenușăreasă al ”Cupei României” la fileu, una rezervată strict prim-divizionarelor, dintre care primele 4 clasate în ediția anterioară de campionat sunt calificate din oficiu în ultima fază înaintea turneului final, cea a sferturilor de finală. În care CSU UV Timișoara n-a pătruns din preliminariile întrecerii eliminatorii masculine, cedând tur-retur cu 3:0, pe când CSM Lugoj a luat o opțiune decisivă în manșa I din Bănie pentru intrarea în sferturi, 1:3 de la 1:0 pentru nou-promovata SCM U Craiova.   

Voleibaliștii Timișoarei au pierdut drastic astăzi de la ora 15 returul preliminariilor Cupei României, la Baia Mare, unde favorita locală CS Știința Explorări s-a impus cu același 3:0 la seturi cu care învingea și miercurea trecută în manșa I de pe Bega, astăzi cu 25:15, 25:16, 25:15, în nici o oră de joc efectiv, mai exact în 59 de minute, cu mențiunea că ”universitarii” bănățeni au deplasat doar 11 jucători, menajându-și unii componenți înaintea mai importantului duel acasă în Divizia A1 cu cei din Dej.

De fapt, a fost a doua deplasare la rând a galben-albaștrilor, după cea pierdută cu 3:0 sâmbătă pe terenul campioanei din Galați, eșecuri previzibile în urma celor suferite cu 0:3 tot în succesiunea sâmbătă – miercuri, în Divizia A1 în Timișoara cu zălăuanii vicecampioni și apoi cu maramureșenii în manșa I a preliminariilor Cupei. Așadar 4 înfrângeri pe linie cu 3:0.

Dar rapidiștii le țin companie timișorenilor la capitolul eșecuri tur-retur în calificările Cupei României, bucureștenii fiind eliminați de aceeași manieră în duelul local cu Dinamo.

De fapt, în retururile de astăzi s-au înregistrat următoarele rezultate: CS Unirea Dej – CSU Știința București 2:3 de la ora 14, Dinamo – Rapid 3:0 de la ora 15:30 și CS Olimpia Titanii București – CS ”U” Cluj 3:1 în jocul de la ora 17, ardelenii amânând eliminarea prin a câștiga setul 3 în prelungiri, cu 30:32.

Astfel, toate cele 4 duble dispute din preliminariile Cupei României la volei masculin au fost adjudecate cu victorii tur-retur de bucureștenele Dinamo, CSU Știința și Olimpia Titanii, dar și de Știința Explorări Baia Mare – calificate în sferturi. În manșa I a calificărilor, de miercurea trecută, CSU Știința București – CS Unirea Dej 3:0, CS ”U” Cluj – Olimpia Titanii București 0:3 și CS Rapid – Dinamo 0:3.

Rezultatele rundei a II-a în Divizia A1 Masculin și clasamentul la zi, pe coloana datelor tehnice a secțiunii Volei.

Dacă în întrecerile băieților calificările Cupei au programat manșa a II-a între etapele a doua și a treia de campionat, în schimb la fileul sexului frumos astăzi s-au desfășurat abia partidele tur din manșa I a preliminariilor Cupei, tot între rundele 2-3 din Divizia A1.

Iar CSM Lugoj a semnat a doua sa victorie la rând, după cea conturată cu 3:2 sâmbătă seară acasă în campionat cu CS Dinamo București, de astă dată în deplasare și în Cupa României, timișencele bifând primul triumf pe teren advers în noul sezon, teren al nou-promovatei în elită SCM U Craiova.

CSM Lugoj este gruparea cu cea mai bună clasare în ediția anterioară a elitei ”A1” care a fost nevoită să pornească deja la drum în noua campanie a Cupei României, ocupanta locului 5 alegându-se astfel cu meciuri oficiale în plus în picioare înaintea redebutului în cupele europene, deplasare adjudecată astăzi cu 1:3 în Bănie, după ce acum nici două săptămâni ceda la inaugurarea stagiunii din ”A1” cu 3:0 la Blaj.

Elevele lui Ugljesa Segrt au întors scorul la seturi de la 1:0 la 1:3, mai exact 25:21, 8:25, 22:25, 17:25, impunându-se la finele a 89 de minute de joc efectiv, desfășurat pe Jiu de la ora 17. 

A fost unica victorie în deplasare a manșei I a calificărilor Cupei României la volei fete, în rest consemnându-se succese la zero pe teren propriu: Rapid – ACS Volei Cristina Pîrv Turda 3:0 de la ora 14, CSO Voluntari 2005 – CS Știința Bacău 3:0 (25:15, 25:17, 25:15) și CS Dacia Mioveni 2012 – CS ”U” NTT Data Cluj 3:0, nou-promovatele din Argeș impunându-se așadar clar.

Oltencele s-au aliniat într-un efectiv restrâns, pe când de la bănățence cele mai multe realizări le-au avut Sredic – autoare a 16 puncte, și Sakradzija cu 15, completate de Filipaș cu 9 puncte, Markovic 8, Străchinescu 7, Georgiana Popa și Gemănariu cu câte 5 fiecare, Canak 4 puncte, Barakova două și Savu unul, ca libero jucând Bărbulescu și Andreea Popa.

Ultimele rezultate din Divizia A1 Feminin și clasamentul la zi, pe coloana datelor tehnice a secțiunii Volei.

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


doi × 2 =

 


Ultimele articole din categoria Volei: