CSM Lugoj răstoarnă scorul și învinge la limită în setul decisiv: 3-2 cu Dinamo. CSU UV Timișoara, spulberată la fileul campioanei odihnindu-și străinii

CSM Lugoj a câștigat în această seară primul meci oficial jucat acasă în noul campionat al Diviziei A1 de volei feminin, după ce a egalat-o de două ori la seturi pe CS Dinamo București, depășind-o la limită în cel decisiv, cu 15:13 și… 3:2. În schimb prim-divizionarii Banatului au susținut prima deplasare în sezonul 2021/2, lungă și… imposibilă, la Galați, în fieful multiplei campioane a țării, care, după ce a fost eliminată săptămâna aceasta în Cehia din turul I preliminar al CEV Champions League, și-a odihnit străinii dar tot s-a detașat clar, cu ex-timișoreanul Ovidiu Darlaczi autor de puncte… 3:0 cu CSU UVT.   

Prim-divizionara feminină de volei a Banatului a început cu bine aparițiile acasă în noul sezon, dispunând sâmbătă seară în sala ”Ion Kunst Ghermănescu” după un meci maraton de CS Dinamo București, în etapa a II-a din campionat, 3:2 pentru CSM Lugoj la finele a 127 de minute de joc efectiv.

Timișencele îndrumate de sârbii Segrt și Grbic au fost conduse de două ori la seturi dar au egalat și nu s-au mai lăsat deloc conduse în cel decisiv, adjudecat la limită cu 3:2 pentru primele două puncte în clasamentul noii ediții în ”A1”. 

A fost o întâlnire a învinselor cu 3:0 în runda inaugurală iar dorința de reabilitare a fost cât se poate de mare de ambele părți ale fileului, disputa fiind pe alocuri extrem de echilibrată, cu numeroase răsturnări de scor, nu însă și în setul 5, dominat încă din capul locului de CSM Lugoj, care a fost egalată numai de două ori, la unu respectiv trei. 

CS Dinamo se mai apropia apoi în câteva rânduri la un singur punct, 14:13 după salvarea a două mingi de meci, Gemănariu greșind serviciul iar ulterior Radu din blocaj, amânând înfrângerea, implacabilă totuși, Un joc început la ora 18:30 și încheiat spre ora 21 în ”Polivalenta” Lugojului… 

Inițial, echilibrul a fost preponderent, setul inaugural fiind tranșat abia în prelungiri, 0:1 CS Dinamo. Care s-a văzut mai întâi condusă, cu 3:1, dar care a și trecut la conducere, cu 8:10, 14:16 sau 15:17.

Și totuși, Canak, Filipaș și Barakova au readus gazdele în avantaj, cu 19:18, cedat însă rapid, 19:20. Sakradzija a egalat pentru CSM, apoi și Filipaș, la 22, după ce Miron trecea dinamovistele în față. Markovic a contribuit și ea la avantajul bănățencelor, 24:23 și minge de set, dar Karakasheva și Vulin – principale realizatoare ale vizitatoarelor, au răsturnat și acestea scorul… 24:25. Markovic a salvat o minge de set dar aceleași Karakasheva și Vulin au semnat punctele câștigării primului set, cu 25:27, la capătul a 31 de minute de joc efectiv. Iar Vulin se remarca prin cele 7 puncte adjudecate pentru roșu-albe.

CS Dinamo a început în schimb mai bine setul secund, 0:3, CSM reabilitându-se prompt, 3:3 și 6:4, apoi 7:5. Oaspetele au răsturnat scorul, 7:9, însă avantajul a alternat mai abitir decât în primul set… 10:9, 10:11, 13:12, 13:14, 15:14.

După care elevele lui Ugljesa Segrt s-au desprins la 21:16, egalând la seturi… 25:19 în 26 de minute de joc efectiv.

Cu Filipaș, Sredic, Markovic, Barakova, Sakradzija și Popa la startul setului 3, CSM Lugoj a sperat să-și ușureze de-acum misiunea, însă bucureștencele au continuat să le pună în valoare pe Vulin, Miron și Karakasheva, autoare în cele din urmă a 20, 18 respectiv 15 puncte în întâlnirea serii, detașându-se în ceea ce a fost cel mai scurt set al meciului, 18:25 în 25 de minute de joc efectiv.

CSM Lugoj a egalat însă din nou la seturi prin a contura cel mai categoric scor al partidei, 25:15 în setul 4, în 26 de minute de joc efectiv, dominația gazdelor continuând în cel decisiv… 3:2.

O victorie muncită a reprezentantelor Banatului în cupele europene, la capătul unui meci cu 207 puncte, una dintre cele 3 întâlniri din 5 ale etapei disputate în weekend care au necesitat 5 seturi. Rezultatele rundei secunde, care se va încheia luni la Târgoviște, pe coloana clasamentelor secțiunii Volei.

S-a jucat tot etapa a II-a și în Divizia A1 de volei masculin, campioana CS Arcada Galați galopând de la ora 14 în meciul găzduit cu ”Cenușăreasa” CSU UV Timișoara, depășită categoric cu 25:13, 25:12, 25:19, la finele unei săptămâni obositoare pentru bănățeni, cu partida tur de calificare de miercuri din Cupa României, pierdută și aceasta cu 0:3 acasă cu băimărenii, și călătoria spre estul țării.

Implicați și aceștia într-un duel peste săptămână, în Cehia în preliminariile Champions League, pierdut în ”setul de aur” după 3:2 pentru gazde în manșa retur, gălățenii și-au menajat străinii de forță în disputa dezechilibrată cu CSU UV Timișoara, luându-le doar 61 de minute s-o depășească pe mâna unor autohtoni din lot, Butnaru reușind 13 puncte, câte 10 Talpă și Rață iar ex-timișoreanul Ovidiu Darlaczi opt. În vreme ce Toro Ramella, cu 5 puncte, a fost unicul realizator dintre străinii campionilor intre cei 7 autori de puncte.

Arcada n-a forțat și s-a impus conform așteptărilor, de la timișoreni punctând cel mai adesea Robert Vîrlan, de 11 ori, completat de basarabeanul Cecoi cu 9 puncte și Sergiu Rodina cu 5.

În orice caz, al treilea eșec al bănățenilor la zero într-o săptămână și urmează returul preliminariilor Cupei, la Baia Mare. Care CS Știința Explorări a fost depășită astăzi clar în capitală de CSA Steaua, pe seturi la 19, 23 și 21.

Rezultatele rundei secunde în ”A1” la băieți și clasamentul la zi, pe coloana datelor tehnice a secțiunii Volei. Iar pentru CSU UV Timișoara urmează în campionat primirea dejenilor.

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


patru − = 1

 


Ultimele articole din categoria Volei: