CSM Lugoj, repetiție de succes în capitală înaintea primirii campioanei

Prim-divizionara de volei feminin CSM Lugoj a câștigat la zero miercuri după-amiază primul meci jucat în deplasare în cadrul returului campionatului intern în noul an 2023, trecând de CSM București, care a fost invitată înaintea începerii ediției în curs să participe în liga de elită pentru a ocupa un loc rămas vacant.

Bănățencele au învins miercuri de la ora 15 cu 18:25, 12:25, 17:25 în prima ieșire în returul Diviziei A1 din luna ianuarie, repurtând astfel a patra victorie consecutivă în noul an, dintre care ultimele două în campionat, după un 3:2 de la 0:2 acasă cu CSO Voluntari.

Elevele lui Ugljesa Segrt au izbutit astfel o repetiție de succes înaintea primirii sâmbătă seară de la ora 18:30 a campioanei CSM Volei Alba Blaj, în cea de-a patra etapă din jumătatea secundă a sezonului regulat pe prima scenă la fileul sexului frumos.

Doar 65 de minute le-au luat timișencelor pentru a se impune detașat și categoric în întâlnirea televizată de TVR3 de pe terenul unei grupări care în sezonul trecut evolua în liga secundă, dar care, odată primind invitația de a continua într-un eșalon superior, s-a garnisit și cu o serie de voleibaliste străine, antrenate fiind de un tehnician de peste hotare, îndrumându-le spre 5 victorii în elită.

Moldoveanca Aliona Martiniuc a fost principala realizatoare a punctelor lugojencelor, completată substanțial de Ruban precum și de Georgiana Popa, Bezhandolska și Roman.

Bănățencele s-au impus astfel tur-retur cu 3:0 împotriva ”Municipalului” bucureștean, în toamnă reprezentând prima victorie în campionat a timișencelor, în etapa a III-a, după înfrângeri cu 3:2.

Punând la socoteaklă și ultimele două triumfuri din tur, în decembrie, cu 3:0 acasă în fața argeșencelor și cu 3:2 după Crăciun la Târgoviște, CSM Lugoj a legat 4 victorii în ”A1”, ultimul eșec datând din 10 decembrie, când ceda tocmai în capitală dinamovistelor.

Miercuri a fost o intermediară a victoriilor favoritelor, la zero, cu excepția care confirmă regula, FC Argeș – Dinamo 1:3, mai numeroase fiind de fapt succesele vizitatoarelor. Din nefericire însă pentru popularizarea voleiului, două dintre cele 5 partide s-au desfășurat de la ora 15 într-o zi peste săptămână – chiar abia prima lucrătoare a săptămânii, doar celelalte meciuri jucându-se de la ore ceva mai rezonabile pentru o după-amiază și seară de miercuri, 17, 18 respectiv 19, dar la urma urmei nimic de mirare, căci vorbim despre un sport în general bugetar, asistat social din dările contribuabililor, într-o societate cu un împănat sistem funcționăresc de stat, căpătând mereu pomană și tot mai multe zile libere. Ei de ei.

Rezultatele complete ale rundei a 14-a și programul celei viitoare, din weekend, pe coloana clasamentului secțiunii Volei.  

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua − 5 =

 


Ultimele articole din categoria Volei: