CSM Lugoj, revanșă cu ”violetele” Argeșului tot pe teren neutru, în campionat, după eliminarea de luna trecută din Cupa României

La exact o lună după eliminarea încă de la primul hop din calificările pentru sferturile Cupei României, CSM Lugoj s-a revanșat tot pe teren neutru în fața lui FC Argeș, de astă dată în campionatul Diviziei A1, mai exact în penultimul turneu al returului în elita feminină la fileu. 

CSM Lugoj a debutat astăzi la ora 14 în penultimul turneu al sezonului regular, turneu început ieri în organizarea lui CS Dinamo București prin jocul CSO Voluntari – FC Argeș, câștigat de ilfovence cu 3:0, pe seturi 25:15, 25:16, 29:27.

”Violetele” din Pitești au revenit pe teren după nici 24 de ore și n-au rezistat bănățencelor, care și-au luat astfel revanșa pentru eliminarea din 18 februarie din preliminariile Cupei României, suferită la Cluj, unde elevele lui Ugljesa Segrt câștigau setul inaugural dar le pierdeau pe următoarele trei.

Astăzi s-a impus categoric în cel inaugural, cu 25:14, la limită în cel de-al doilea, 25:23, câștigându-l apoi și pe cel de-al treilea, cu 25:19, victorioase după o oră și un sfert de la începerea partidei. 

Mult mai rapid de astă dată, în 69 de minute de joc efectiv, spre deosebire de partida tur din 29 noiembrie 2020, tot pe teren neutru în zona capitalei, în care alb-violetele din Trivale au câștigat primele două seturi, cel de-al doilea în prelungiri, cu 27:25, abia apoi urmând revirimentul timișencelor, până la capăt, prin a tranșa mai mult sau mai puțin clar 3 seturi la rând, la 12, 18 și 7.

A șasea în ierarhie, CSM Lugoj a dispus astăzi cu 3:0 de antepenultima clasată, de care a trecut cel mai greu în setul 2, în ciuda faptului că se desprindea și la 14:9 – avantaj maxim, dar și conducea permanent, cu două excepții, la 3:2 și 4:3. Ulterior, bănățencele au ratat nu mai puțin de 3 puncte de set, dar nu și pe cel de-al patrulea, 25:23.

Mai apoi au condus cu o excepție în setul 3, desprinzându-se rapid la 6:2 și controlând disputa, cu un recul de la 15:10 la 15:14 și 16:15, redesprinzându-se iar în cele din urmă câștigând ultimele 3 puncte la rând. 

O victorie clară și meritată, cele mai multe puncte fiind obținute de Georgiana Popa – 14, completată la acest capitol în special de Kocic și Kanac, cu 11 respectiv zece.

Lugojencele mai joacă și mâine în turneu, chiar la încheierea acestuia, urmând a întâlni de la ora 17 pe CS Știința Bacău, care astăzi nu joacă, după ce ieri a fost învinsă într-un meci foarte strâns de gazda CS Dinamo, pe seturi cu 25:23, 28:26 și 26:24. 

Iar apropo de dinamoviste, acestea le întreceau pe ”violetele” de la FC Argeș în sferturile Cupei României, calificare cu 3:1, cele din București pierzând apoi finala cu trofeul pe masă, 3:0 la Cluj pe 21 februarie pentru CSM Volei-Alba Blaj, care miercuri va disputa returul finalei CEV Challenge Cup 2020-2021, în deplasare în Turcia, în compania lui Sistem9 Yesilyurt, triumfătoare ieri la Târgu Mureș în prima manșă, cu 0:3, pe seturi 12:25, 18:25, 16:25. Înfrângere însă cu 3:0 pentru o altă formație de fete din Istanbul, Galatasaray HDI, în turul finalei CEV Cup, în fața celor de la Saugella Monza. Eșec totodată și pentru VakifBank Istanbul în manșa I a semifinalelor întrecerii continentale inter-cluburi numărul 1 la fileul feminin, 2:3 cu Unet e-work Busto Arsizio, cealaltă semifinală constituind un duel strict italian, Igor Gorgonzola Novara – A. Carraro Imoco Conegliano 0:3 în manșa I. Finala, pe 1 mai.

Ultimele rezultate și programul penultimelor turnee în Divizia A1 de volei feminin, pe coloana clasamentelor secțiunii Volei. Ultimul turneu din retur, peste două săptămâni.

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt + = 9

 


Ultimele articole din categoria Volei: