CSM Lugoj, revanșă ”în oglindă”

Câștigătoare la zero în Portugalia și săptămâna aceasta în returul pe teren propriu, CSM Lugoj a debutat sâmbătă seară în noul an și pe scena internă prin a salva la mustață primul meci din jumătatea a doua a sezonului regulat, aproape pierdut în fața celor de la CSO Voluntari, depășite însă apoi în prelungirile setului 3 și în următoarele două, la capătul a peste două ore de joc efectiv: 3:2. 

Miercuri seară, voleibalistele Lugojului și-au ușurat și scurtat misiunea din manșa a II-a a optimilor Challenge Cup prin a se impune cu 28:26 în setul 3 împotriva lusitanelor și a câștiga cu 3:0, rezultat al setului 3 care a fost copiat identic de gazde și în ”maratonul în oglindă” de sâmbătă cu ilfovencele, care își adjudecau primele două seturi cu 13:25 și 20:25, cedând însă apoi inițiativa prim-divizionarelor Banatului, 28:26, 25:20, 15:13.

Un triumf la limită și ”în oglindă” al timișencelor, revanșă la eșecul la potou din meciul tur în deplasare, în care au condus în Ilfov cu 0:2 la seturi și 13:21 în cel de-al treilea, sfârșind atunci în cele din urmă învinse, în ceea ce era etapa a II-a a noului campionat în Divizia A1 de volei feminin.

Revanșă de aceeași manieră într-o reeditare a finalei Supercupei, câștigătoarea de la Mioveni impunându-se și în această seară în duelul echilibrat și strâns între vecinele de clasament ale ediției anterioare, în care ilfovencele lui Milan Ljubicic au intrat în Final4, nu și bănățencele.

Punct și de la capăt, lansarea în retur realizându-se cu un succes mai puțin sperat la 0:2, CSM izbutind însă o răsturnare dramatică de situație, la care Ruban a contribuit din plin, cu cele mai multe puncte realizate, inclusiv cel decisiv, al victoriei, completată de Martiniuc, Roman și Georgiana Popa.

Învinse de mai multe ori în prima jumătate a turului cu 3:2, elevele lui Ugljesa Segrt au găsit resursele să câștige de aceeași manieră la abordarea returului, după dubla internațională care le-a readus în sferturile Challenge Cup, unică grupare românească între cele mai bune opt în competiția inter-cluburi numărul 3 a eurocupelor, în condițiile în care Rapid a ratat acasă calificarea, 3:2 insuficient în returul cu FC Porto.

”Albastrele” bănățence s-au impus la limită și în setul decisiv, și în acesta venind din urmă după ce au fost conduse în prima sa jumătate, până la 5:7. Un reviriment în miniatură, într-o întâlnire în care au fost la un pas de a pierde în trei seturi în fața stranierelor Ilfovului, remontând însă de o manieră însuflețitoare, spre satisfacția propriilor susținători. 

Rezultatele etapei a 13-a în A1 și programul viitor, pe coloana ierarhiei la zi.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


unu + = 3

 


Ultimele articole din categoria Volei: