CSM Lugoj salvează 4 mingi de meci în fața campioanei și are 3 mingi de egalare la seturi dar pierde 1:3 cu CSM Târgoviște. Prim insucces acasă

Lugojencelor nu le-a venit încă rândul să joace în primele 8 etape de campionat ale Diviziei A1 cu deținătoarea la zi a titlului, adjudecat în premieră de CSM Târgoviște în aprilie 2021, dar au găzduit în schimb în această seară ultimul sfert de finală al Cupei României la volei feminin în compania dâmbovițencelor, care, aflate la debutul în această ediție, abia intrate în cursă, s-au încadrat în două ore de joc, dintre care 109 minute de joc efectiv, pentru a se impune cu 1:3 în sala sporturilor ”Ion Kunst Ghermănescu”, cu prelungiri în setul 4. 

A trecut campioana ”Portocală mecanică” de lângă Turnul Chindiei pe malurile Timișului pentru a suferi și CSM Lugoj întâia înfrângere acasă în acest sezon, la cel de-al optulea meci jucat de bănățence pe teren propriu în noua campanie, dintre care 4 în campionatul Diviziei A1, respectiv câte două în CEV Challenge Cup și Cupa României. 

Elevele lui Ugljesa Segrt au învins și la limită în propriul fief, 3:2 în prima apariție acasă în campionat, acum aproape două luni cu CS Dinamo, și mai recent în manșa I a 16-imilor Challenge Cup, cu helvetele din Pfeffingen, însă în această seară de la ora 18:30 s-au înclinat campioanelor țării, totodată finaliste la zi ale Cupei României, CSM Lugoj înregistrând un rar insucces în sezonul 2021-2022, doar al treilea în nu mai puțin de 15 reprezentații. Precedentele două, în deplasare în campionat, la Blaj în debutul Diviziei A1 și la Medgidia cu colega de întrecere în optimile CEV Challenge Cup.

Iar apropo de parcursul elevelor lui Segrt și Grbic pe 3 fronturi, de notat că alb-albastrele au jucat aproape săptămânal o ”intermediară” miercuri sau joi în ultimele două luni, inclusiv în deplasări peste hotare, de două ori în întrecerea europeană inter-cluburi numărul 3, o dată în Cupa României la Craiova dar și de 4 ori în campionat.

Cea mai dificilă ”intermediară”, la primirea campioanelor îndrumate de italianul Giovanni Caprara și asistentul Lavecchia, având în componență 4 dintre laureatele ediției trecute, și anume trăgătorul secund Rodica Buterez și bulgăroaica Maria Yordanova – tot un trăgător secund, căpitanul trăgător principal Leah Meyer și liberoul Mihaela Pamfil, în vreme ce printre altele și 6 voleibaliste străine, precum sârboaica Teodora Pusic – trecută și pe la fileul Timișoarei, au lăsat locul pentru noul sezon achizițiilor de peste hotare, Ortiz Ruiz, Erzen, Shahpazova, Bozicevic și Bagaeva. În efectivul vizitatoarelor și cu Petruța Orlandea, crescută în voleiul de pe malurile Begăi. 

Semnificativ, CSM Târgoviște n-a avut în schimb în foaia de parcurs drumuri europene, fără a reprezenta România în CEV Champions League, derulată cu 4 tururi de calificare iar la ora actuală la faza grupelor. cinci a câte 4 cluburi printre care și grupări din vecini, Bulgaria, Serbia ori Ungaria, dâmbovițencele limitându-se până astăzi strict la cele 8 apariții în campionat. Comparativ, CSM Lugoj a jucat deja al 15-lea meci, iar altele urmează, sâmbătă la Cluj și miercuri seară în Austria în turul optimilor Challenge Cup, cu Niederosterreich Sokol/Post, vizitatoare în manșa a II-a în Banat miercuri 15 decembrie, pentru un loc în sferturile din 2022, cu învingătoarea întâlnirilor turco-maghiare Aydin BBSK – 1-MCM Diamant Kaposvar.

A fost de fapt un duel al fruntașelor înaintea ultimelor 3 etape din turul Diviziei A1, ambele cu câte 6 victorii și două eșecuri, setaverajul campioanelor fiind superior, 22:7, comparativ cu cel al bănățencelor, 19:9, ambele în urma liderului invincibil din Blaj, dar întâlnirea din această seară a fost în cadrul sferturilor Cupei României, ”repetiție” înaintea apropiatei revederi în campionat, tot anul acesta.

Prima înfățișare, adjudecată de ”portocaliile” lui Caprara, cu 1:3, pe seturi 21:25, 18:25, 25:20 și 28:30, cu un final așadar în crescendo, când meciul ar fi putut s-o apuce în orice direcție, fie CSM Lugoj să egaleze la seturi, 2:2, fie favoritele să închidă conturile, ceea ce au și reușit cu 3 puncte la rând, răsturnând de la 28:27 pentru gazde.

Set final în care CSM Lugoj a salvat nu mai puțin de 4 mingi de meci în fața campioanei, dar a și avut parte de 3 mingi de egalare la seturi, cedând în cele din urmă târgoviștencelor. Campioane triumfătoare de trei ori cu 0:3 în deplasare în noua ediție din ”A1”, înfrângerile fiind înregistrate la limită, mai întâi la prima apariție acasă, cu CS Medgidia, și tot cu 3:2 în prima decadă din noiembrie la Voluntari. 

În această seară, CSM Târgoviște a câștigat primele puncte ale partidei și a tranșat setul inaugural cu 21:25 în 26 de minute de joc efectiv, însă după ce gazdele au condus o bună parte.

Primul punct al bănățencelor a fost smuls din blocaj de Barakova, CSM Lugoj revenind ulterior de la 4:6 la 8:7, fără a ceda ritmul, 10:9 și chiar 12:10, cu Sakradzija și Markovic realizatoare de puncte. Dâmbovițencele cel mult au egalat de câteva ori, dar Bojana Markovic le-a redesprins pe lugojence la 19:17, la care Caprara a solicitat timeout pentru vizitatoare.

Iar CSM Târgoviște a răsturnat într-adevăr scorul, de la 20:18 la 20:23, fie direct din serviciu, fie și profitând de atacurile ratate ale gazdelor, trăgătorii secunzi Rodica Buterez și Maria Yordanova punctând pentru regățence. Set tranșat, 0:1…

CSM Lugoj a egalat la unu în debutul setului doi dar CSM Târgoviște s-a desprins la 1:6 și nu s-a mai uitat în urmă, 18:25 în 24 de minute de joc efectiv, cel mai dezechilibrat set al serii, 0:2.

A venit însă și replica elevelor sârbilor, 25:20 în 26 de minute și 1:2 la seturi, speranțe realimentate în colectivul gazdă, abordând setul patru prin a prelua de 6 ori la rând conducerea, majorată, 7:5 și 8:6, apoi 9:8 și 10:9.

Dar totuși și o primă răsturnare de situație, CSM Târgoviște în premieră în frunte în setul 4, 10:11, desprinzându-se apoi mai clar, de la 12:12 la 12:16. Reviriment lugojean, 15:16, gazdele egalând la 17 și 18, reintrate în meci.

O altă ușoară desprindere târgovișteană, dar Bojana Markovic apropia Lugojul la 19:20. Punctau oaspetele, 19:21, conservând avantajul, 20:22, însă Erzen greșea serviciul, 21:22.

Yordanova și aceeași Ezren au apropiat campioana de victoria în 4 seturi, 21:24, dar Popa, Sredic din blocaj și Sakradzija au salvat 3 mingi de meci, 24:25, aceeași Sakradzija salvând încă una după ce Ortiz Ruiz făcea 24:25 din blocaj.

Mai mult, CSM Lugoj s-a apropiat la o minge de egalarea la seturi, Canak punctând din blocaj, 26:25, însă Matei a fructificat atacul oaspetelor, 26:26. Sakradzija le-a adus pe lugojence în avantaj, 27:26, Georgiana Popa greșind din serviciu și gazdele irosind a doua minge de set. Și Ortiz Ruiz a greșit serviciul, o a treia minge de set și… 2:2, dar Meyer a egalat din blocaj pentru campioane, lansând asaltul final, cu Buterez și Erzen cu as marcatoare de puncte… 28:30 în 33 de minute de joc efectiv și 1:3.

Punct și de la capăt pentru CSM Lugoj, în campionat deja sâmbătă de la ora 17 la Cluj cu CS U NTT Data în etapa a IX-a, antepenultima a turului, în celelalte runde din prima jumătate a întrecerii mai având de jucat cu târgoviștencele și CSO Voluntari 2005. Iar în optimile Challenge Cup, cu austriece…

Bulgăroaica Yordanova a fost principala realizatoare a meciului, cu 22 de puncte, Rodica Buterez reușind 17 tot pentru învingătoare, în vreme ce Sredic și Markovic au punctat de câte 16 ori pentru gazde, iar Sakradzija de 13 ori, Georgiana Popa cu 8 puncte și Canak 7.

În celelalte sferturi de finală, de ieri, încă un succes în deplasare, CS Dacia Mioveni 2012 – CSM Volei-Alba Blaj 0:3, pe seturi 18:25, 24:26, 23:25, dar și două succese acasă cu 3:1, în Dinamo – CSO Voluntari și CS Medgidia – Rapid.

Celelalte două echipe feminine românești în optimi, CSM Volei-Alba și CS Medgidia, joacă în sud-est, ardelencele în CEV Cup cu PAOK Salonic iar dobrogencele cu Hapoel Kfar Saba din Israel în Challenge Cup. 

Ultimele rezultate din ”A1” și programul viitor, pe coloana clasamentelor la zi. La băieți, CSU UVT joacă sâmbătă la prânz la Baia Mare cu CS Știința Explorări.

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 + doi =

 


Ultimele articole din categoria Volei: