CSM Lugoj salvează mingi de meci şi un punct în A1

CSM Lugoj a salvat miercuri seară mingi de meci la 0:2 la seturi şi 22:24 dar, deşi a împins în setul decisiv duelul din etapa a IV-a a Diviziei A1 cu CSM Ecorec Bucureşti, câştigând implicit un punct în clasament, s-a recunoscut finalmente învinsă pentru a doua oară la rând în sala „Ion Kunst Ghermănescu”, cedând cu 2:3 (23:25, 19:25, 26:24, 25:20, 11:15) în disputa echipelor cu câte două victorii la activ.

A fost o dispută mai specială, fiind derulată în faţa camerelor DIGI Sport, care a furnizat transmisia televizată a partidei, iar combatantele n-au dezamăgit, transformând ultimul duel al acestei etape intermediare în unicul cu mai mult de trei seturi jucate. Cursa de urmărire n-a fost însă încununată de succes… A fost de fapt un meci de infarct, trăit la mare intensitate de cei 200 de spectatori prezenţi la cea de-a treia apariţie acasă a favoritelor în noua stagiune.

Antrenorul bănăţencelor, Bogdan Paul, a apelat miercuri seară la Diana Tătaru, Irina Alexandru, Laura Lungu, Ionela Canea, Veronica Lupaşcu, Alexandra Badea, cu libero Andreea Smultea, în timp ce Marian Constantin, antrenorul bucureştencelor, s-a axat pe formula cu Roxana Iosef, lugojeancă la origini, Ecaterina Skrabatun, Bianca Moldovan, Iulia Popova, Fabiana Sosa, căpitanul echipei Argentinei, şi Andreea Popescu în rol de libero.

Primul set a debutat într-o vădită notă de echilibru, în care cele două echipe au mers cap la cap, cu lugojencele conducând chiar şi cu patru puncte avans dar neştiind să gestioneze finalul, astfel că au pierdut cu 23:25.

Următorul set s-a aflat la discreţia oaspetelor, care au condus pe tot parcursul şi s-au impus ceva mai clar, 19:25. În setul trei, la scorul de 24:22 pentru oaspete, când totul părea pierdut iar spectatorii îşi îmbrăcau deja hainele de iarnă pentru drumul spre case, lugojencele au reuşit să întoarcă miraculos soarta disputei şi să câştige setul cu 26:24. În setul patru a ieşit la rampă Ionela Canea, care a servit impecabil, de la scorul de 7-7 CSM desprinzându-se vertiginos şi decisiv la 15-7, ceea ce a fost de altfel cheia adjudecării setului. Era 2:2… Se putea reuşi marea lovitură?

Lipsa de concentrare a lugojencelor a erodat în ultimul set cursa de urmărire, care n-a fost dusă la bun sfârşit, prea multe mingi irosite cu uşurinţă înlesnind misiunea vizitatoarelor, astfel că la finalul setului 5 tabela indica 15-11 pentru celălalt CSM.

Lugojencele, venite după cel mai clar succes de la repromovarea în elită, reuşit sâmbătă după-amiază la Cluj Napoca, n-au adus însă mai multă bucurie la reîntâlnirea cu publicul local la 4 săptămâni de la precedentul meci acasă, 1:3 cu VCM Unic Piatra Neamţ, înclinându-se în faţa bucureştencelor, ce le răpuneau în două rânduri în disputele de luna trecută, la Zalău, în cadrul Cupei României.

CSM Ecorec Bucureşti câştiga şi precedenta deplasare din acest sezon, la Craiova, prezentându-se aşadar la Lugoj după două succese la rând.

CSM Lugoj, rămasă pe locul 6, cu câte două victorii respectiv eşecuri, în urma unui pluton de grupări cu 3 triumfuri, se află înaintea unei deplasări la Constanţa, la liderul neînvins Tomis, după care în 4 decembrie (duminică, 04.12.2011 ora 20)descinde pe malurile Timişului învingătoarea turneului „Cupa CSM Lugoj”, şi anume CSU Medicina CSS Târgu Mureş.

Acest articol a fost publicat în Timişene, Volei și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la CSM Lugoj salvează mingi de meci şi un punct în A1

  1. boro spune:

    Frumos articolul cu doaua specificatii.Prima dintra ele se refera la faptul ca au fost in jur de 800 de spectatori…in orice caz nu 200!!!Si unltimul dintre ele,meciul cu Tg Mures se va juca duminica 4 decembrie de la ora 20.

  2. lugojiano spune:

    da chiar, sala o fost aproape plina, 800 cel putin!
    urmariti Lugojul pe Digisport si la meciul cu Tg Mures! Haide fetelor invingem de data asta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× sase = 12

 


Ultimele articole din categoria Timişene: