CSM Lugoj se califică în a treia finală în acest sezon, în Cupa României, după ce conduce campioana cu 2:0 la seturi şi îl pierde doar în prelungiri pe al treilea, egalată fiind de deţinătoarea eventului, Alba Blaj, depăşită apoi în decisivul semifinalei pe teren neutru: 3:2

CSM Lugoj s-a calificat în această după-amiază în cea de-a treia finală în acest sezon, luându-i primele două seturi proaspetei campioane reconfirmate a ţării, CS Volei Alba Blaj, în semifinala inaugurală din Final4 în Cupa României, şi fiind la o minge de calificarea cu 3:0 în ultimul act de duminică de la ora 18 la fileul Piteştiului, izbutită totuşi în setul decisiv, după ce „albastrele” Timişului au cedat în prelungiri cel de-al treilea set iar apoi şi pe următorul, răpindu-le în cele din urmă ardelencelor plăcerea de a repeta eventul campionat – cupă din 2022.

Voleibalistele prim-divizionare ale Banatului, în premieră în acest sezon medaliate în elita Campionatului Naţional de senioare, au repetat astăzi de la ora 16 parcursul spre victorie izbutit în toamnă tot pe terenul neutru al Argeşului şi tot împotriva deţinătoarei eventului intern – multipla medaliată din Blaj, învinsă atunci cu 3:1 în semifinalele patrulaterului Supercupei României, adjudecat a doua zi de timişence.

Cărora le prieşte aşadar cât se poate de mult în Argeş, fiind pe cale de a repeta „dubla” în zile consecutive din toamna lui 2022, după ce astăzi au „smuls scalpul” campioanelor ţării în 2022 şi 2023, eliminate în penultimul act şi implicit astfel în imposibilitatea de a-şi apăra trofeul intern numărul 2. 

În întâlnirea televizată de postul naţional, CSM Lugoj n-a surprins aşadar într-atât de mult prin a prelua conducerea în faţa învinsei sale din octombrie de la Mioveni, roşu-alb-negre care se aliniau şi-atunci atât ca deţinătoare ale titlului pe ţară cât şi ale trofeului Cupei României, elevele lui Ugljesa Segrt – cândva antrenor secund în ascensiunea Blajului din deceniul trecut, smulgând în prelungiri setul inaugural cu 26:24, iar ceva mai clar pe cel de-al doilea, cu 25:20.

Lugojencele au condus pe alocuri destul de confortabil şi în al treilea set al semifinalei inaugurale – una mai competitivă prin prisma întâlnirii medaliatelor cu aur şi bronz în campionatul recent încheiat, însă l-au pierdut în cele din urmă în prelungiri, cu 24:26, ratând astfel o spectaculoasă calificare în doar 3 seturi în finala de mâine seară.

La care mai trag vicecampioana naţională CSM Târgovişte şi CS Dinamo Bucureşti – a cincea clasată în Divizia A1, faţă în faţă sâmbătă de la ora 19 tot la Piteşti, aşadar într-o a doua semifinală niţel mai „subţire” în plan valoric.

Duelul vestului opunând nimeni altele decât finaliste de cupe europene în această primăvară, elevele lui Stevan Ljubičić, de la Volei Alba Blaj, pierzând tur-retur ultimul act din CEV Cup cu peninsularele de la Scandicci, iar bănăţencele pe cel din Challenge Cup cu o altă trupă din Serie A1, Chieri 76. 

O semifinală aşadar cu pedigree, în care doar setul al patrulea n-a părut a fi de rangul unei asemenea dispute, dezechilibrat fiind, dominat de campioanele redresate şi venind din urmă, 25:15 în nici 25 de minute de joc efectiv, fără a mai fi conduse deloc.

Ceea ce nu s-a mai repetat în setul decisiv, început puţin mai bine tot de sextetul din Ardeal, dar cu o replică rapidă şi mai consistentă a „albastrelor” Lugojului, care au şi preluat iniţiativa la mijlocul său, cu 8:6. Campioanele au avut o răbufnire, răsturnând scorul, 9:8, însă remarcabila Yelyzaveta Ruban a câştigat apoi punct după punct pentru bănăţence, redesprinse la două diferenţă, 11:9, şi profitând de momentul foarte bun, Daiana Roman cu un punct din blocaj împotriva fostei sale formaţii şi din nou Ruban, 13:9. 

De astă dată CSM Lugoj n-a mai ratat ocazia adjudecării setului, chiar dacă a risipit o minge de meci, iar aceeaşi Roman şi Aliona Martiniuc pe atacul final au calificat formaţia antrenată de sârbii Segrt şi Grbic într-o nouă finală, 15:11 după 17 minute de joc efectiv în setul 5.

O victorie mare şi o reconfirmare a sezonului excelent, care s-ar putea încheia magna cum laude duminică seară în Trivale. Cu un ultim efort, după strădaniile de astăzi, vreme de peste două ore şi jumătate, dintre care 126 de minute de joc efectiv, cu Martiniuc şi Ruban principale realizatoare a 23 respectiv 22 de puncte, completate în special de Roman cu 14, Gemănariu cu 9 şi Georgiana Popa cu 8, pe când căpitanul Dimitrova, cu 21 de puncte, Boskovic cu 20 şi Jana Kocic cu 16 au întreţinut speranţele ardelencelor.

Depăşite de CSM Lugoj pentru a doua oară pe teren neutru în nici 7 luni, credit total voleibalistelor de pe malurile Timişului, care au luat cu asalt în acest sezon tot ce putea fi atacat la fileu, „aperitiv” al cuceririi Supercupei, o finală de cupă europeană, podiumul Diviziei A1 – în campionat, iar acum finala Cupei României.   

Trofeul chiar le face cu ochiul şi le este la îndemână, principala rivală la adjudecarea sa, din Blaj, fiind tocmai scoasă din cursă. Iar TVR3 va transmite şi finala Cupei României, de la ora 18.   

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


patru − = 3

 


Ultimele articole din categoria Volei: