CSM Lugoj se califică în Elveția în optimile Challenge Cup, premieră de a trece două tururi. Bilete pentru Austria

Prim-divizionara de volei feminin a Banatului a câștigat în această seară în Elveția, la capătul a peste două ore de joc, și a obținut biletele pentru… Austria, urmând a întâlni reprezentanta unei alte țări alpine pentru un loc în sferturile de finală ale CEV Challenge Cup, competiția continentală inter-cluburi numărul 3. CSM Lugoj s-a impus în setul inaugural, l-a pierdut pe cel de-al doilea, l-a câștigat la limită pe al treilea și în prelungiri pe al patrulea, trecând cu succese tur-retur de sportivele din Pfeffingen și de 16-imile întrecerii.

CEV Challenge Cup, a 3-a competiție a cupelor europene, în umbra Champions League și CEV Cup

Voleibalistele Timișului s-au aliniat în Elveția la adăpostul unui fragil 3:2 dobândit săptămâna trecută acasă de la scorul de 0:2 la seturi în manșa I a 16-imilor Challenge Cup, prim tur de calificare al fazei principale a competiției, dar în această seară n-au mai fost conduse, impunându-se la finele a 110 minute de joc efectiv. După victoria din tur cu 3:2, una mai clară în retur, cu 1:3.

Iar astfel, în premieră, CSM Lugoj a depășit două tururi de calificare într-un sezon din cupele europene, în CEV Challenge Cup, competiție în care deja s-a obișnuit să ia startul, după ce în octombrie depășea oponente din Slovacia.

Iar periplu central-european continuă pentru elevele sârbilor Segrt și Grbic, autoare a 4 victorii din 4 reprezentații în ediția 2021/2 din CEV Challenge Cup, cu 3:0 contra slovacelor, cu 3:2 și 3:1 în dauna helvetelor.

Următoarea destinație, Austria, iar chiar primul meci este programat în deplasare, la Niederosterreich Sokol/Post, calificată în optimi după un 3:0 acasă săptămâna trecută cu compatrioatele de la Holding Graz, dar fără joc în manșa a II-a, 3:0 la ”masa verde”, gruparea din Graz căzând în plasa vânătorilor de așa-zise ”cazuri”, mascaradă a ”pLandemiei” împotriva omenirii, implicit împotriva sportului, dictatura impunând rezultate ale lumii arenelor. Iar în Austria știm la ce s-a ajuns, și e doar începutul pentru europeni…

Dubla manșă din decembrie cu austriecele, pentru un loc în sferturile de finală din 2022 contra învingătoarei optimii dintre turcoaicele de la Aydin BBSK și formația maghiară 1.MCM-Diamant Kaposvar.

Până atunci, de consemnat scorul pe seturi, 21:25, 25:22, 23:25. 26:28, CSM Lugoj evitând așadar în prelungiri setul decisiv, de folos înaintea partidei de campionat de duminică seară, acasă cu nou-promovata din Craiova, în etapa a opta din Divizia A1. Într-adevăr, partida din Elveția s-a încheiat după ora 23 a României, începută fiind la ora 21, iar cum bănățencele au jucat și duminică în Argeș, orice oră în plus de odihnă, recuperare și refacere e cât se poate de prețioasă.

Mai tari pe blocaj și cu mai puține greșeli neforțate, elevele lui Ugljesa Segrt au repurtat la Pfeffingen a 11-a lor victorie din 13 apariții în acest sezon, câteva dintre aceste succese fiind repurtate și în deplasare, în Cupa României la Craiova, în cupele europene în Slovacia și Elveția, iar în campionat la Turda și duminică la Mioveni. Deja 5 triumfuri pe terenuri adverse în noul sezon, și e încă… noiembrie. 

A mai intrat în optimi și CS Medgidia, după un alt 3:1 și în retur, acasă cu croatele, în tur răsturnând scorul de la 1:0 la 1:3 la OK Kastela. Iar în optimi dobrogencele vor fi implicate în dubla manșă Hapoel Kfar Saba – CS Medgidia, alte întâlniri fiind după cum urmează: CV Tenerife La Laguna – Nilufer Belediye Bursa, Aydin BBSK – 1.MCM-Diamant Kaposvar, Savino Del Bene Scandicci – SC Potsdam și VP UKF Nitra – RC Cannes. Iar Panathinaikos și sârboaicele de la Tent Obrenovac își așteptau și ele joi seară viitoarele adversare din optimi, în funcție de deznodământul ultimelor revanșe ale 16-imilor Challenge Cup Women.

Ultimele rezultate din Divizia A1 Feminin și programul etapei a opta, pe coloana clasamentelor la zi ale secțiunii Volei.

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


unu × = 5

 


Ultimele articole din categoria Volei: