CSM Lugoj se califică în Final4 cu 3:0

Voleibalistele Lugojului au fost irezistibile în această seară în fața semifinalistei CEV Cup, totodată trupa de care sunt devansate în Divizia A1, forțând să tranșeze în cel mai mic număr de seturi sfertul de finală în manșă unică al Cupei României, ceea ce au și reușit în pofida eforturilor Științei Bacău de a salva nu mai puțin de 4 mingi de meci consecutiv, nu însă și pe-a cincea, semn al determinării timișencelor, care s-au calificat în Final4 cu un reconfortant 25:18, 25:23, 29:27.

Cu recente vești îngrijorătoare dinspre Rieker, voleibalistele de la CSM Lugoj au demonstrat în această seară în sala ”Ioan Kunst Ghermănescu” că își meritau toți banii, pătrunzând de o manieră categorică în turneul final de la Alexandria al Cupei României, de la mijlocul lunii mai, de fapt o revenire în Final4 pentru bănățence, după semifinala jucată în aprilie 2015 la Cheile Grădiștei, eșec atunci cu 1:3 tocmai cu CS Știința Bacău, căreia îi smulgea cu 27:25 setul al treilea, insuficient însă, moldavele având să și câștige a doua zi trofeul.

Trecut-au patru ani de la acea calificare a lugojencelor în turneul final al Cupei României și iată că astăzi s-au revanșat la zero în fața băcăuancelor, pe care le-au așteptat demult în vederea acestui joc eliminatoriu, programat inițial în ianuarie, când CS Știința a tras schematic de păr pentru a evita ceea ce ar fi fost o ”dublă” pe Timiș, în Cupa României și în campionatul Diviziei A1, amânată pentru săptămâna aceasta, marți și joi, de fapt ultimă săptămână a sezonului regular.

Dar așteptarea a meritat, CSM Lugoj tranșând ”episodul I”, la capătul a 85 de minute de joc efectiv, viu disputat și chiar foarte echilibrat în sferturile 2 și 3, după desprinderea gazdelor în cel inaugural. Puțin peste o oră și jumătate le-a luat bănățencelor de la startul dat la 18:30 pentru a depăși faza în care anul trecut erau eliminate cu un dublu 3:0 tur-retur de către târgoviștence, elevele lui Uglesa Segrt răsturnând în această seară oarecum calculele.

Însă și băcăuancele soseau în picaj după o serie de înfrângeri, cu 3:0 în dubla manșă a semifinalei din CEV Cup cu CSM Volei-Alba Blaj, dar și în campionat pe 2 martie la Târgoviște la început de martie, tot cu 1:3 cedând și în prealabil vicecampioanelor din ”Roma Mică” la fine de februarie. Un ultim triumf intern pentru elevele lui Grapă datează din 9 februarie…

Iar CSM Lugoj nu le-a dat ocazia să-și revină, principala realizatoare Kocic și apoi Babic obținând la 27:27 punctele decisive pentru adjudecarea victoriei și calificării, într-un al treilea set în general cu Știința de puțin în frunte, dar numai până la 14:17, după care gazdele au întors situația la 18:17 și n-au mai fost decât cel mult egalate.

Urmează joi de la ora 18:30 ”episodul secund” al duelului CSM Lugoj – Știința Bacău, comutat pe punctele din campionat, într-o restanță de la începutul returului, restanță coincizând și cu ultima apariție a bănățencelor în sezonul regular, dat fiind că în weekend vor sta, dar până una alta se poate constata că ceea ce au izbutit anul trecut pe-atunci nou-promovatele de la UVT Agroland Timișoara, să urce pe locul 5 în elită, timișencele în frunte cu Diana Balintoni par a reuși chiar și mai bine, intrând într-un Final4 alături de CSM București și cele din Blaj și Târgoviște, în paralel cu plasarea pe locul 5 în campionat înainte de play-off.

Kocic a reușit nu mai puțin de 22 de puncte, iar Babic 16, Știința replicând în special prin Rogojinaru și Otasevic, cu câte 13 respectiv 12.

Dar în această seară se joacă o restanță și-n campionat, învingătoarea de vineri a lugojencelor, CSM Târgoviște, răsturnând scorul acasă de la 0:1 la seturi în fața celor din Blaj, care conduc spre finele setului 4, la 2:1 pentru dâmbovițence. Rezultatul final, în timp util pe coloana clasamentelor și a programului etapei a XVIII-a și ultima în returul din ”A1”, în care Știința Bacău va juca și sâmbătă în vestul țării, la Cluj.

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


1 + noua =

 


Ultimele articole din categoria Volei: