CSM Lugoj se califică în premieră în semifinalele Challenge Cup

În faţa unor tribune pline în sala „I.K. Ghermănescu” şi a unui public lugojan iubitor de volei care le-a purtat pe albastre pe aripile victoriei, susţinându-le frenetic, Clubul Sportiv Municipal a scris istorie în această seară, calificându-se în premieră în Final4 din CEV Challenge Cup graţie unui succes cu 3:1 de la 0:1 în manşa a II-a retur a sferturilor cu Asterix Avo Beveren din Belgia. Într-o atmosferă de meci precum în vremurile bune ale arenei sportive bănăţene, CSM Lugoj a conturat o victorie mult muncită şi frumoasă, izbutind a se califica în semifinale de cupe europene prin a împărtăşi performanţa cu proprii-i simpatizanţi, o calificare semnată acasă. 

Belgiencele au câştigat setul inaugural, unul echilibrat până la 20:20, „roşiile” desprinzându-se pe final, 21:25, însă bănăţencele au avut mai multă prezenţă de spirit în ultimele mingi decisive din sfertul al doilea, pe care l-au tranşat la limită, 25:23, iar astfel au egalat situaţia, preluând apoi uşor, uşor iniţiativa, suficient pentru a se apropia punct cu punct de victorie şi calificare.

Cu identicul 25:21 în seturile 3 şi 4, elevele sârbului Ugljesa Segrt s-au impus cu 3:1 şi s-au calificat cu o dublă victorie în ansamblul celor două manşe, 3:2 în Belgia, 3:1 pe teren propriu, reuşind astfel să lege deja 5 triumfuri consecutive în CEV Challenge Cup, patru dintre acestea în noul an 2023.

CSM a izbutit totodată o performanţă unică pentru voleiul românesc de club în actuala ediţie a cupelor europene, şi anume pătrunderea în semifinale, în sfârşit o dată şi Banatul fruncea drept exemplu pozitiv în ţară în sporturile de echipă într-un context internaţional.

Este un moment de vârf pe o traiectorie în general în constantă ascensiune, lentă dar sigură de la revenirea în elita „A1” în 2010, fără mari salturi spectaculoase pozitive dar implicit şi fără coborâşuri, iar tocmai acest treptat urcuş din aproape în aproape, pe fondul unei notabile continuităţi manifestate inclusiv pe banca tehnică, unde doar 3 antrenori au „clădit” în aceste 13 sezoane, mai întâi Paul şi Luka, la ora actuală Segrt şi Grbic, a adus-o pe CSM Lugoj în postura de a savura o „primăvară europeană” cu semifinale.

Să fi procedat CSM precum s-a înfăptuit în trecut pe Bega, când cu entuziasmul pripit pe repede-nainte al lui Tender respectiv Agroland, totul năruindu-se la fel de repede aidoma unui castel de nisip, nici nu s-ar fi ajuns aici în sala „I.K. Ghermănescu”, atât de departe, în semifinalele Challenge Cup, însă nici nu s-ar fi pus deloc problema, întrucât decidenţii grupării de pe Timiş se pricep şi ştiau exact ce vor şi cum pot să-şi croiască drumul în ascensiune, diferenţa între a reuşi şi a arunca prosopul. Căci bineînţeles că Roma nu s-a construit într-o zi. 

Lugojul pe harta Europei la fileu, semifinalistă, poate chiar de necrezut la începerea campaniei europene în decembrie 2019, dar iată că visele pot deveni realitate, CSM în semifinale în compania unor cluburi din Germania şi Italia, VfB SUHL Thuringen respectiv Reale Mutua Fenera Chieri, calificate şi acestea cu duble victorii, chiar şi mai clare, în faţa unor formaţii din Cehia respectiv Olanda. Iar returul ultimului sfert e joi, FC Porto – Jedinstvo Stara Pazova, după 3:0 în tur pentru sârboaice.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


trei + = 4

 


Ultimele articole din categoria Volei: