CSM Lugoj se detaşează copios cu echipa a doua pe terenul codaşei Ştiinţa Bacău. Cu 3:0 depăşită însă tur-retur şi Bursa, învingătoare în sferturi a bănăţencelor, de către Nantes în semifinalele Challenge Cup

Prim-divizionarele de volei ale Banatului au câştigat la pas cea mai facilă deplasare a sezonului, pe terenul ultimei clasate fără set câştigat în primele 17 etape, CS Ştiinţa Bacău, depăşită de ceea ce ar fi sextetul secund al lui CSM Lugoj, detaşat categoric în meciul de marţi de la ora 14:30.

Zi şi oră atipice de start pentru o întâlnire de campionat de pe prima scenă, dar de înţeles la interesul scăzut din jurul unei partide dezechilibrate între pe de-o parte „lanterna roşie” de care a mai rămas doar numele şi palmaresul, iar pe de altă parte a treia clasată de pe Timiş, de înţeles şi prin prisma programului celor de la CSM Lugoj, care au cuplat deplasările în estul ţării, una duminică de la ora 15 la Constanţa – adjudecată clar cu 0:3, alta peste nici 48 de ore la Bacău.

De fapt, încă din toamnă se convenea efectuarea unei rocade a locurilor de disputare a meciurilor dintre moldave şi bănăţence, mai convenabilă astfel fiecărei părţi implicate, turul fiind mutat la Lugoj iar returul pe Bistriţa, bifat la inaugurarea etapei a 18-a, intermediară.

Mai dificil anunţându-se jocul acasă de sâmbătă de la ora 18:30 cu a şasea clasată, CSM Bucureşti, învinsă de numai 5 ori până acum în Divizia A1, inclusiv în tur de către „albastrele” Banatului, în capitală, cu 2:3.

Astăzi, în Moldova, elevele lui Ugljesa Segrt s-au detaşat la 0:3, cedând numai şi numai 9 puncte în cele doar 19 minute de joc efectiv ale setului inaugural, abordat cu Bagyinka, Vidojevic, Mănăilă, Vuckevic, noua achiziţie Coman şi Velikonja Grbac, iar Nistor-Popovici libero, cu alte cuvinte, în linii mari, cu garnitura secundă.

Diferenţa valorică fiind într-atât de mare, timişencele s-au aliniat în nord-est cu aproape în totalitate alt sextet decât cel utilizat duminică pe litoral, titulare de drept fiind de astă dată menajate şi-n perspectiva primirii sâmbătă a bucureştencelor.

Dar şi în ideea în care CSM Lugoj va avea apoi un final dificil de retur, la Bucureşti cu liderul CS Rapid, acasă cu campioana de pe locul 2, CS Volei Alba Blaj, şi la CSO Voluntari. 

La îndemână în schimb ieşirea pe Bistriţa, unde CSM a trecut de Ştiinţa cu 17:25 în setul al doilea şi 16:25 în cel final, 0:3 după 65 minute de joc efectiv, în limita unei ore şi 12 minute. Cât se poate de la îndemână dat fiind nivelul actual al grupării băcăuane, o umbră foarte palidă a fostei formaţii de eurocupe din deceniul trecut, îndrumată la vremea respectivă de regretatul Florin Grapă, decedat în decembrie 2022 la vârsta de 68 de ani, actualmente bazându-se pe tinere şi foarte tinere sportive antrenate de Cătălin Ştirbu. 

În tot cazul, o a şasea victorie la zero în deplasare între cele zece repurtate fără replică în primele 18 etape, întărind poziţia pe podium a elevelor lui Segrt şi Grbic, podium pe care se situau şi la finele ediţiei trecute de campionat – pe locul 3. CSM căutând să-şi apere cu succes treapta cu sârg adjudecată, de fapt şi unicul obiectiv rămas în picioare al sezonului în curs.

Iar apropo de alte competiţii, luna viitoare se va împlini un an de la finala italo-română în dublă manşă a ediţiei 2022/3 în CEV Challenge Cup Women, adjudecată de Reale Mutua Fenera Chieri 76 cu 3:0 tur-retur cu CSM Lugoj, la Torino şi Timişoara, finala campaniei în curs fiind una italo-franceză, după ce Igor Gorgonzola Novara a dispus cu 3:1 în ambele partide de VC Wiesbaden, pe când Neptunes Nantes chiar cu 3:0 de învingătoarele bănăţencelor, din Bursa, alegându-se la Atlantic cu numai 16, 19 respectiv 17 puncte, iar la Marea Marmara cu câte 18 iar apoi 16 în setul final. Cu alte cuvinte, timişencele au fost destul de departe în actuala stagiune de reeditarea prezenţei în actul final. Chieri 76 fiind programată acasă săptămâna viitoare în manşa I a semifinalelor competiţiei valorice superioare, CEV Cup, în compania lui Levallois Paris, celălalt duel fiind pe axa Lodz – Neuchatel.

*Programul complet al etapelor acestei săptămâni în Divizia A1 Feminin, pe coloana clasamentelor secţiunii Volei. În campionatul masculin, CSU UVT joacă miercuri de la ora 12 în „intermediară” la Baia Mare, iar sâmbătă de la ora 17 acasă cu SCM Zalău, tot în runda a XIX-a. 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 − trei =

 


Ultimele articole din categoria Volei: