CSM Lugoj se detașează cu 3:0 de nou-promovate

Voleibalistele prim-divizionare ale Banatului au continuat miercuri după-amiază începutul lansat de an prin a se impune tot cu 3:0 în compania unei alte formații nou-promovate, de astă dată pe teren propriu, victorie prin care CSM Lugoj s-a detașat momentan pe locul 5, recâștigat sâmbătă. Un mijloc de săptămână cu alte succese pe linie cu 3:0 în Divizia A1, în prima dintre cele 3 etape intermediare programate în returul ce va lua sfârșit pe 29 februarie, înaintea trecerii la faza pe grupe valorice.

Învingătoare cu 0:3 sâmbătă după prânz la Pitești la debutul competițional în anul 2020 dar și în returul sezonului regular, CSM Lugoj a fost și miercuri de la ora 15 protagonistă a unui alt meci televizat din Divizia A1 de volei feminin, în acest caz la prima apariție oficială în sala ”Ioan Kunst Ghermănescu” în luna ianuarie, ultimă repetiție pe teren propriu înaintea primirii miercurea viitoare a campioanei balcanice THY Istanbul în manșa I a optimilor de finală din CEV Challenge Cup, a treia competiție ca importanță la fileul continental inter-cluburi.

Metropola de la Bosfor este unica deținătoare a două grupări în faza optimilor de finală din Challenge Cup, reprezentată de Beylikduzu Voleybol și oponenta alb-albastrelor de pe Timiș, THY, pe când tot câte două formații mai dețin în cursă campionatele feminine din Elveția, Germania, Grecia și România, iar câte una, Austria, Finlanda, Franța, Rusia, Slovenia și Ungaria. Miercurea viitoare, turul optimilor, cu municipiul Lugoj pe harta europeană, în aceeași seară jucând și CS Știința Bacău, în deplasare la Dresdner SC, în Germania.

Până atunci însă, un ultim prilej pentru lugojencele pregătite de Ugljesa Segrt să joace în fața propriilor susținători, puțini la o oră improprie la mijloc de săptămână, după ce tot în fața unei asistențe reduse de impuneau la zero și sâmbătă în Trivale, într-o altă partidă televizată, atunci cu 19:25, 22:25, 15:25. CSM a întâlnit pe rând nou-promovate cu câte 9 puncte și vecine ierarhice pe locurile 7-8, iar după ce în weekend s-a cățărat de pe poziția a șasea pe cinci, astăzi și-a consolidat-o, trecând și de CS Medgidia, echipă dobrogeană având în componență tinere crescute și de Dan Jitaru pe malurile Begăi, și anume Orlandea și Vasilica. 

Bănățencelor le-au fost necesare 72 de minute de joc efectiv pentru a-și asigura toate punctele la capătul a numai 3 seturi, 25:19, 25:20, 25:19, înregistrând astfel cea de-a șaptea victorie în 12 apariții din cele 13 etape de până acum ale sezonului regular în Divizia A1.

Un deznodământ oarecum așteptat, înscris în limitele normalului, în condițiile în care și începutul anului 2020 a adus strict victorii cu 3:0 ale favoritelor din prima jumătate a ierarhiei, două dintre acestea bisând, și anume CSM Lugoj și CS Știința Bacău, pe când campioana CSM Volei-Alba Blaj a avut de jucat numai în weekend iar târgoviștencele și CS Dinamo, doar miercuri. Într-adevăr, un start dezlânat de retur, cu întâlniri amânate pentru miercurea viitoare în ambele runde programate la începutul noului an, printre care și cele implicând grupări din zona locurilor 5-8, CS Medgidia – CSM Târgoviște din cadrul etapei a XII-a, iar CSU Belor Galați – FC Argeș din cea de-a XIII-a, dobrogencele aflându-se așadar la Lugoj la prima apariție din 2020.

Trecută cu brio de bănățence, având în față o nouă deplasare, sâmbătă de la ora 14:30 la Cluj, pe terenul lui CS ”U” NTT Data, după care vor găzdui partida internațională cu turcoaicele iar apoi, tot săptămâna viitoare, și cea cu o altă nou-promovată, CS Rapid București. 

În tot cazul, elevate fiind la 21 de puncte, mai mult decât dublul deținut de primele clasate în fruntea a ceea ce va fi a doua grupă valorică, lugojencele tind întins spre cea de-a patra calificare consecutivă în faza play-off a locurilor 1-6, cu bonus aparițiile internaționale, scenă pe care și-au adjudecat dreptul de participare. 

În contrast, viață grea pentru nou-promovata în elita masculină CSU UV Timișoara, care sâmbătă a pierdut fără drept de apel deplasarea pe terenul vicecampioanei din Zalău, la debutul returului în Divizia A1 dar și în 2020 la fileul băieților, 25:16, 25:9, 25:13 în contul celor de la ACS Volei Municipal Zalău, bănățenii urmând a aborda de pe penultimul loc al competiției cu 10 cluburi întâlnirea de debut acasă în 2020, programată sâmbătă de la ora 13 în compania lui CS Știința Explorări Baia Mare. Iar tot la nivel divizionar și tot sâmbătă, dar pe un plan valoric mult inferior, se va desfășura pe Bega și o partidă feminină, CSU Politehnica – CSȘ Turda, contând pentru penultima rundă a returului în seria vestică a ligii secunde. Și în această întrecere formația studențească bănățeană este tot penultima în clasament, tot cu o singură victorie.

Ultimele rezultate din Divizia A1 și Divizia A2 Vest, precum și programul viitor, pe coloana clasamentelor secțiunii Volei.

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


unu + 8 =

 


Ultimele articole din categoria Volei: