CSM Lugoj tot 1:3… „Aşa cum suntem, trebuie să învingem!”

CSM Lugoj a cedat duminică tot cu 1:3 şi în cel de-al doilea joc de calificare în sferurile de finală ale Cupei României, impunându-se însă mult mai clar faţă de seara precedentă în setul câştigat şi reuşind mai multe puncte în seturile pierdute, 61 faţă de 47, comparativ cu sâmbăta în care ratase practic decisiv accederea între cele mai bune opt. A fost CSM – CSM Ecorec Bucureşti 1:3 (18:25, 23:25, 25:17, 20:25), delegaţia bănăţeană răsuflând uşurată că măcar după week-endul în Sălaj nu s-a ales cu alte afecţiuni medicale în lot.

„Evoluţia noastră a fost în linii mari în aceeaşi notă, cu perioade mai bune de joc dar având şi momente când am pierdut ritmul, ceea ce este exploatat de o formaţie foarte bună ca CSM Bucureşti”, a explicat Bogdan Paul, antrenor principal al lugojencelor, care a aliniat acelaşi sextet de bază în sala LPS „Avram Iancu” din Zalău, subliniind că „trebuie căutată o formulă de joc” în perspectiva debutului de campionat cu două partide succesive acasă, cu Penicilina Iaşi (22.10.2011, ora 18) respectiv VC Unic LPS Piatra Neamţ (miercuri 26.10.2011).

„Trebuie să obţinem maximum, tot ce-i mai bun din cele două jocuri acasă, să exploatăm acest debut pe teren propriu, după care în perioada de pauză de 3 săptămâni să ne regrupăm şi reorganizăm”, se gândeşte deja antrenorul Bogdan Paul la startul în A1 de sâmbătă de la ora 18, în sala „Ioan Kunst Ghermănescu”, contra ieşencelor, care practic şi-au repreluat locul lăsat vacant în elită la startul ediţiei precedente. Regruparea ulterioară implică şi un respiro ideal Irinei Alexandru, în cursa sa de refacere după intervenţia chirurgicală planificată şi reuşită din perioada precompetiţională. Rămâne de văzut dacă voleibalista va reuşi să se alineze deja în etapa a treia, în deplasarea din 19 noiembrie la Cluj, sau la o dată ulterioară…

„Chiar aşa cum suntem, cu probleme de lot şi indisponibilităţi, şi ar trebui să le batem sâmbătă”, a spus Bogdan Paul, care a avut ocazia la Zalău să vadă la lucru toate celelalte 7 grupări dinafara careului de aşi, implicate în calificările din Cupa României. Iar referitor la „dubla” ce-l interesa pe moment, Universitatea Cluj – Penicilina Iaşi, „nivelul disputelor a fost foarte slab, întâlnindu-se practic cele mai slabe grupări din campionat, pentru că aşa s-a nimerit la tragerea la sorţi”.

Penicilina Iaşi, oaspete a Lugojului sâmbătă seară, a condus de două ori cu 2:1 la seturi pe „U” Cluj, pierzând însă duminică după ce se impusese sâmbătă cu 3:2, motiv pentru care s-a jucat un „set de aur”, de departajare, pe care şi l-a adjudecat cu 16:14, calificându-se în sferturile de finală. Aşadar moldovencele au evoluat în 11 seturi, în două zile de competiţie…

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 + patru =

 


Ultimele articole din categoria Volei: