CSM Lugoj trece clar de nou-promovata alb-violet

Voleibalistele Banatului au revenit sâmbătă seară după 3 săptămâni pe căi victorioase, fiindu-le necesare doar 68 de minute de joc efectiv pentru un succes ”scurt” la ultima apariție acasă din campionat în 2022, cu antepenultima clasată: CSM Lugoj – FC Argeș 3:0.

După înfrângerile în deplasare la CS Dinamo București, cu 3:0, și miercuri seară în inima Turciei, la tiebreak, 3:2 pentru PTT SK Ankara în turul 16-imilor Challenge Cup, timișencele s-au regrupat cu ocazia primei apariții acasă după 3 săptămâni, impunându-se și de astă dată în fața unor vizitatoare tot din ultima pătrime a clasamentului Diviziei A1 la volei feminin.

FC Argeș, unica grupare promovată în primăvară pe teren care activează în actuala ediție a elitei, antrenată fiind de Bogdan Paul, care a pregătit 4 sezoane formația bănățeană în prima jumătate a deceniului trecut, s-a aliniat pe Timiș cu numai două victorii în cont, neavând capacitatea să încurce planurile lugojencelor, oricât de ”întinse” ar fi fost acestea de partida internațională în 5 seturi cu tiebreak la mijlocul săptămânii în capitala Turciei.

Din contră, CSM n-a dat nicio șansă piteștencelor ”viola” în primele două seturi, depășindu-le cu 25:15 și 25:14, doar cel de-al treilea fiind controlat de vizitatoare în prima sa parte, atunci când au condus permanent, și cu 3:7, cedând însă ritmul de la 8:11, ceea ce a dus la prima răsturnare de scor, grație celor 4 puncte succesive adjudecate de bănățence, în premieră în avantaj, cu 12:11.

Jocul a rămas însă foarte echilibrat iar oaspetele din Trivale au continuat să treacă în avantaj, cu 12:13, 13:14, 15:16, încă un timeout solicitat de Ugljesa Segrt și la 15:17, când reintra Georgiana Popa, aducând încă o răsturnare de situație, până la 19:17.

Nu însă și ultima, violetele din Regat legând nu mai puțin de 5 puncte la rând, 19:22, și periclitând victoria la zero a lugojencelor.

Care, grație atacurilor finalizate de Ruban, cu un punct adjudecat și la blocaj, și așilor Georgianei Popa, n-au mai pierdut niciun punct până la final, 25:22 și 3:0.

Pentru cea de-a cincea victorie în 9 etape, ”repetiție” înaintea returului acasă cu turcoaicele de miercuri seară de la ora 18:30, pentru un loc în optimile de finală ale CEV Challenge Cup, de la situația de 3:2 pentru trupa din Ankara.

Iar simpatizanții lugojencelor vor avea apoi de așteptat o lună pentru următorul meci pe teren propriu, cu CSO Voluntari, până atunci fiind vorba despre deplasări, între Crăciun și Anul Nou la Târgoviște – la încheierea turului, iar în ianuarie la București cu CS Rapid, la startul returului.

Vicecampioanele Târgoviștei fiind celelalte învinse la zero în deplasare în etapa a X-a, în derby-ul de la Blaj, restul întâlnirilor soldându-se cu succese pe teren advers, două dintre acestea cu 2:3. 

Rezultatele rundei și programul ultimeia a turului, pe coloana clasamentulii la zi a secțiunii Volei. 

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua − 7 =

 


Ultimele articole din categoria Volei: